Uporaba – varčevanje z viri in denarjem

Stranke lahko z našimi izdelki, storitvami in rešitvami varčujejo z viri in denarjem ter zmanjšajo vpliv na okolje. Inovacije in izboljšave zagotavljajo, da bodo stranke z uporabo razpoložljivih funkcij porabile manj energije in papirja. Tako bodo varčevale z viri in zmanjšale količino izpustov ogljikovega dioksida – od večnamenskih naprav do pisarniških kalkulatorjev.

Canon je podpisal prostovoljni sporazum Evropske unije o vplivu naprav za obdelavo slik na okolje, kar pomeni, da imamo trdne zaveze k varčevanju z energijo in papirjem.

Varčevanje z energijo

Varčevanje z viri

Manj izpustov ogljikovega dioksida

Varčevanje s časom

Varčevanje z energijo

Velika večina Canonovih izdelkov ustreza zahtevam standarda Energy Star®. To pomeni, da je njihova običajna poraba električne energije (TEC) med najbolj učinkovitimi. Organizacija Buyers Laboratory LLC (BLI) nam je podelila veliko nagrad za "izjemne dosežke" na področju učinkovite izrabe energije, vključno z nagrado "družina večnamenskih naprav velikosti A4 leta" pozimi leta 2014 in drugimi posameznimi nagradami. Več lahko preberete tukaj.

Veliko Canonovih izdelkov ima tudi prostovoljno oznako Modri angel (Der Blaue Engel), ki velja v Nemčiji. Ta se nanaša na standardne konfiguracije naprav. O vaših določenih zahtevah se lahko obrnete na Canonovo pisarno v vaši državi.

Energijo lahko prihranite tudi s Canonovo tehnologijo fiksiranja na zahtevo (fiksiranje tonerja na papir). Naša družina imageRUNNER ADVANCE uporablja poseben film za fiksiranje in keramični grelnik, ki se ogreje takoj in omogoča hitrejšo povrnitev iz stanja pripravljenosti, hitre prve natise in občutno znižano porabo energije – pri nekaterih modelih tudi do 80 % v primerjavi z običajnimi sistemi fiksiranja z valjem.

Modeli PIXMA 100% ustrezajo zahtevam standarda Energy Star® in se ponašajo z nekaterimi najnižjimi vrednostmi porabe v stanju pripravljenosti.

Nekateri naši kalkulatorji delujejo izključno na sončno svetlobo, nekateri pa imajo funkcijo samodejnega izklopa, s katerim varčujejo z baterijami.

  Vrh

Varčevanje z viri

Slika_oranžna pasica_UporabaNaši izdelki, storitve in rešitve pomagajo strankam, da na več načinov varčujejo z viri. Upravljana storitev tiskanja ugotovi, kako lahko stranke prihranijo denar v njihovem okolju za tiskanje, Canonove poslovne storitve pa še presežejo storitve za upravljanje tiskanja in dokumentov ter se osredotočijo na različne načine upravljanje podatkov, medijev in digitalnih postopkov.

Papir: funkcije izdelkov in rešitve programske opreme pomagajo našim strankam pri izpolnjevanju zahtev za tiskanje, obenem pa jim omogočajo varčevanje z viri.

  • S privzeto nastavljenim obojestranskim tiskanjem (dvostransko) lahko prihranite do 50 % papirja. V skladu s prostovoljnim sporazumom Evropske unije, ki ga je podpisal Canon, bo od 1. januarja 2012 obojestransko tiskanje privzeto nastavljeno na vseh napravah s to funkcijo.
  • Tiskanje dveh ali več strani na vsako stran papirja (2 na 1, 4 na 1, N na stran) prihrani še več papirja. V prostovoljnem sporazumu Evropske unije je tiskanje N na stran standardna funkcija.
  • Privzeta nastavitev črno-belega tiskanja preprečuje izgube črnila.
  • Varno tiskanje (ko tiskalnik prepozna lastnika dokumenta) preprečuje nalaganje natisnjenih opravil na tiskalniku, kot so zaupni dokumenti, in izboljša varnost podatkov.
  • Digitalna izmenjava dokumentov brez tiskanja prihrani še več papirja. Spoznajte Canonove rešitve za dokumente.
  • Nekatere Canonove naprave PIXMA imajo ekološko nastavitev, ki uporabnikom prikazuje, koliko papirja, energije in CO2 prihranijo s pravilnimi izhodnimi nastavitvami.

Upoštevamo pravilnik o odgovornem pridobivanju papirja in imamo nadzorno verigo po našem celotnem omrežju za distribucijo papirja. Potrjene in reciklirane vrste papirja so v letu 2013 predstavljale 86 % prometa s papirjem, v nekaterih državah pa je strankam na voljo ogljično nevtralni papir. Naša dobava papirja je v skladu z uredbo EU o lesu.

Črnilo: pri modelih PIXMA ločeni črnilni vložki zmanjšajo porabo črnila, saj lahko vsakega zamenjate posebej. Tako naprave PIXMA kot nekateri naši tiskalniki velikega formata (LFP) uporabljajo vodna črnila. Ker ne vsebujejo topil, skoraj ne onesnažujejo okolja. Tiskalniki velikega formata imajo tudi vdelane vložke, ki zagotavljajo, da se črnilni vložek pred zamenjavo popolnoma izprazni. Prav tako ponujajo varčni način za natise, pri katerih kakovost barv ni tako pomembna, in tako prihranijo povprečno 20 % črnila.

Pridobite več informacij o naših modelih PIXMA in tiskalnikih velikega formata.

Toner: naše kartuše z laserskim tonerjem je mogoče v celoti reciklirati in tako učinkovito ponovno uporabiti vire. Spoznajte naš program za recikliranje kartuš z laserskim tonerjem, ki je skladen z direktivo OEEO in je v veljavi v 18 evropskih državah, ter način, na katerega recikliramo vaše rabljene kartuše s tonerjem. V 15 državah izvajamo tudi evropski program za zbiranje brizgalnih kartuš.

V tovarni izdelane nove naprave (FPNM): spoznajte, kako Canon ustvarja v tovarni izdelane nove naprave, s katerimi vdihne večnamenskim napravam novo življenje. 

Oglejte si našo brošuro o v tovarni izdelanih novih napravah.

Oglejte si videoposnetek o v tovarni izdelanih novih napravah.

Pridobite več informacij o Canonovih obveznostih, povezanih z izdelki ob koncu življenjske dobe.
Oglejte si Canonovo definicijo v tovarni izdelanih novih naprav.

  Vrh

Manj izpustov ogljikovega dioksida

Učinkovitejše tiskanje, nižja poraba energije in prilagajanje možnosti tiskanja pomenijo manj izpustov CO2. V Avstriji, Nemčiji, na Nizozemskem in v Švici je Canon naredil še korak naprej, saj je strankam, ki želijo kupiti ali najeti novo napravo imageRUNNER ADVANCE, ponudil ogljično nevtralno tiskanje. Ponudba vključuje izravnavo izpustov CO2, ki so posledica tiskanja in servisiranja. Pridobite več informacij o z ogljikom nevtralnih napravah, ki jih nudi Canon Avstrija.

  Vrh

Varčevanje s časom

Po namestitvi vam je na voljo naše e-vzdrževanje, ki zagotavlja hitrejše popravilo, saj je naprave mogoče upravljati oddaljeno. Tako odpravite tudi izpuste CO2, ki bi jih povzročil obisk serviserja.

  Vrh

spacer
					image
Okolje
Proizvodnja
Recikliranje
Delovanje
ISO 14001
Glosar
Trajnost
Okolje
Družba
Podjetje
Nagrade
Trajnostna poročila
Canon Europe sustainability report