Accelerate, St. James’ Hospital improves health information management using Canon document solutions

Bolnišnica St. James: povečanje produktivnosti in izboljšanje izkušnje pacientov

Izziv

Bolnišnica St James je ena največjih evropskih univerzitetnih bolnišnic, ki v 11 bolnišničnih enotah in 10 oddelkih zaposluje več kot 3500 redno zaposlenih in 110 svetovalcev. Vključuje tudi najbolj obiskano urgenco v Dublinu, ki je samo v letu 2010 sprejela 45.230 pacientov.

Leta 1998 so bili med prvimi, ki so prešli na elektronsko upravljanje dokumentov. Po Canonovem predlogu so na oddelkih urgence in socialnega dela vpeljali sistem za arhiviranje in pridobivanje dokumentov za organizacijo in optimizacijo ogromne količine natisnjenih dokumentov.

Po besedah Marie Sinnott, vodje oddelka IT, je bilo upravljanje dokumentov pred tem zahteven postopek: "Pacienti so prejeli karton s svojimi podatki. Predali so ga zdravniku in ta jim ga je nato vrnil. Vse kartone so hranili v omaricah. Tako se je povečala verjetnost napak, prihajalo je do izgub dokumentov, zaradi česar so se daljšale čakalne dobe ter trajanje pregledov in zdravljenj."

Leta 2004 so v bolnišnici začeli širiti storitve elektronskega upravljanja dokumentov, zato so vpeljali dva modula SAP ERP za transakcijsko obdelavo in poslovno upravljanje. Pat Bailey, strokovnjak za podporo sistema SAP, pove: "Ugotovili smo, da moduli SAP odlično opravljajo svojo funkcijo na finančnih in kadrovskih oddelkih, na področju shranjevanja, indeksiranja in pridobivanja dokumentov pa je bilo še veliko možnosti za izboljšave."

Accelerate, St. James’ Hospital improves patient experience using Canon document management solutions

Canonova rešitev

Po temeljiti tržni raziskavi so v bolnišnici izbrali Canonovo rešitev za upravljanje z dokumenti: "To je bila logična rešitev, saj se je na drugih področjih odlično obnesla." Spominja pa se, da je obstajal določen tehnični pomislek: "Ta rešitev je odlična, vprašanje pa je, ali omogoča integracijo z moduli SAP? Odgovor je bil: da, povsem enostavno."

"Postopek pridobivanja dokumentov je včasih lahko trajal od 5 minut do ene ure. Zdaj traja le nekaj sekund."

Prednosti

Na urgenci so bile prednosti očitne takoj: "S Canonovo rešitvijo pacientovo kartoteko izpolnimo in skeniramo le enkrat. Zdravnik jo nato lahko najde in do nje dostopa v digitalni obliki s pritiskom gumba. Postopek pridobivanja dokumentov je včasih lahko trajal od 5 minut do ene ure, odvisno od tega, kje je bila kartoteka shranjena. Zdaj traja le nekaj sekund."

Vendar pa je Marie Sinnott hitro opazila, da je tehnologijo mogoče uporabiti tudi za druge stvari, ne le za arhiviranje in hitro iskanje ter pridobivanje dokumentov. "Zmogljivost shranjevanja rešitve je neomejena. Prinaša tudi več možnosti uporabe. Ugotovili smo, da jo lahko uporabimo tudi na oddelku za klinično slikanje. Počasi smo ugotovili, da jo lahko na nek način uporabimo na vseh oddelkih."

Naslednja dva oddelka, ki jima je rešitev koristila, sta bila finančni in kadrovski oddelek: "Ta rešitev omogoča shranjevanje pomembnih zaupnih datotek na enem mestu. Napredni administrativni način zagotavlja, da imajo dostop le pooblaščene osebe. To je enostaven, učinkovit in varen sistem digitalne obdelave datotek, ki finančnemu in kadrovskemu osebju omogoča hitro opravljanje dela. Če pride do težav, nam ni treba eno uro brskati po omaricah za dokumente, temveč lahko pooblaščene osebe uporabijo edinstven sistem označevanja, da prepoznajo težavo in jo odpravijo v manj kot eni minuti."

"Rezultat je bolj osredotočena in profesionalna storitev."

Accelerate, St. James’ Hospital boosts productivity using document management software from Canon

Med oddelke, ki jim je naša rešitev upravljanja zdravstvenih podatkov koristila, sodi tudi oddelek za klinično slikanje. Tam digitalne slike posnamejo s Canonovim fotoaparatom EOS 1Ds Mark III. Marie Sinnott pravi: "Slike se varno shranijo neposredno v pacientovo kartoteko, da ne pride do izgube podatkov ali do nepooblaščenega dostopa. Beleženje slik svetovalcem omogoča učinkovitejše nadzorovanje ponavljajočih se težav, kot so na primer težave s kožo."

Tako Marie Sinnott kot Pat Bailey se strinjata, da prednost Canonove rešitve ni samo "pisarna brez papirja", ampak tudi občutno izboljšanje izkušnje pacientov. "Do podatkov o pacientih je mogoče dostopati centralno, da si lahko lečeči zdravnik ogleda prejšnje klinične podatke in tako pospeši obravnavo pacienta ... Rezultat je bolj osredotočena in profesionalna storitev."

Pat Bailey meni, da največje priznanje za Canonovo storitev predstavljajo povratne informacije bolnišničnega osebja: "Oddelki, ki že uporabljajo Canonovo rešitev, iščejo načine, kako bi kar najbolje izkoristili njen potencial. Oddelki, ki rešitve še ne uporabljajo, pa si želijo čim prejšnjo uvedbo." Marie Sinnott še dodaja: "To je enostavna in koristna sprememba za vse oddelke."

Več informacij

Stopite v stik

Odkrijte, kako vam lahko pomagamo pri pospeševanju poslovanja

Več informacij