4K vs HD page

Videoposnetki ločljivosti 4K ali polne visoke ločljivosti?
Opis vaših izbir

Odkrijte razlike med videoposnetki ločljivosti 4K in videoposnetki polne visoke ločljivosti – da boste lahko izbrali napravo, ki je prava za vas.

Ozaveščena izbira

Od ločljivosti slike do shranjevanja podatkov, urejanja in predvajanja – vse, kar želite vedeti o videoposnetkih ločljivosti 4K in polne visoke ločljivosti.

Ločljivost slike

Videoposnetki ločljivosti 4K (imenujejo se tudi 4K UHD) nudijo 4-kratno ločljivost posnetkov v polni visoki ločljivosti 1080p pri 3840 x 2160 slikovnih pikah. V primerjavi z videoposnetki polne visoke ločljivosti to pomeni, da lahko z ločljivostjo 4K posnamete skoraj dotakljive podrobnosti, ki jemljejo dih.

Image resolution

Zajem in pretakanje podatkov

Z ločljivostjo 4K se zajame več podatkov, zato za enako dolgo snemanje potrebujete večje pomnilniške kartice z visokimi hitrostmi prenosa in hitrejšo internetno povezavo za pretakanje. Polna visoka ločljivost nudi manjše velikosti datotek, kar je idealno za enostaven prenos in pretakanje spletne vsebine.

Data capture and streaming

Shranjevanje in urejanje

Za shranjevanje dodatnih podatkov med snemanjem v ločljivosti 4K je morda potreben večji trdi disk, priporočljivo pa je imeti tudi zmogljivejši računalnik, ki omogoča nemoteno urejanje.

Storage and editing

Ustvarjalnost

Z ločljivostjo 4K lahko uživate v ustvarjalni svobodi pri povečavi, pomikanju in obrezovanju posnetkov do 200 %, pri tem pa filmi obdržijo polno visoko ločljivost – idealno za navdušence nad snemanjem filmov ustvarjalnih posnetkov.

Creativity

Vsestranskost

Canonovi fotoaparati, ki snemajo v ločljivosti 4K, lahko snemajo tudi v polni visoki ločljivosti – tako lahko izberete ustrezno ločljivost filma za vsak ustvarjalen projekt.

Versatility

Predvajanje

S televizorjem z ločljivostjo 4K lahko polno uživate v neverjetnih podrobnostih snemanja z ločljivostjo 4K. Tudi če trenutno še nimate televizorja 4K, boste z izbiro snemalne naprave 4K zagotovo pripravljeni, da doživite neverjetne podrobnosti ločljivosti 4K, takoj ko boste imeli televizor višje ločljivosti.

Blocks Playback

Potrebujete dodatno pomoč?

Izvedite več o videokamerah serije LEGRIA HF-G ter primerjajte možnosti snemanja z večnamenskim in izmenljivim objektivom.

  • Canon
  • Fotoaparati
  • ...
  • Videoposnetek polne visoke ločljivosti in ločljivosti 4K – primerjava