Canon EOS R10

Brezzrcalni fotoaparati

Canon EOS R10

Tako vsestranski fotoaparat je lahko kos praktično vsemu. Popoln sopotnik. Popolno orodje za ustvarjanje hibridnih vsebin. Vaša sredstva za ustvarjalno samoizražanje.

Tehnični podatki

 • Samodejno ostrenje CMOS II z dvojnimi slikovnimi pikami

  Samodejno ostrenje, ki prepozna in sledi ljudem, živalim in vozilom v načinu fotografije in videonačinu

 • Neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 15 sličic na sekundo1

  Z mehanskim zaklopom za vrhunske rezultate pri visokih hitrostih in izjemni kakovosti

 • Ločljivost 4K s hitrostjo 30 sličic na sekundo

  Visokokakovostni videoposnetek, prevzorčen iz 6K

 • –4 EV ostrenje pri šibki svetlobi2

  Natančno ostrenje pri šibki svetlobi

 • Fotografije do ISO 32000 in videoposnetki do ISO 12800

  Možnost razširitve do ISO 51200 za fotografije in ISO 25600 za videoposnetke

 • Ločljivost 4K s hitrostjo 60 sličic na sekundo3

  Za bolj tekoče gibanje v videoposnetkih

 • Elektronsko iskalo z ločljivostjo 2,36 milijona slikovnih pik

  Z izbirno hitrostjo osveževanja 60/120 sličic na sekundo4

 • Neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo 23 sličic na sekundo5

  Z elektronskim zaklopom za še višjo hitrost in tiho fotografiranje6

 • Procesor DIGIC X

  Odzivno upravljanje in minimalni zamik elektronskega iskala

 • image.canon

  Neposredna povezava Wi-Fi za nalaganje v storitve v oblaku

 • 7,5-centimetrski vrtljiv zaslon na dotik z ločljivostjo 1,04 milijona slikovnih pik

  Prikažite subjekt iz različnih zornih kotov

 • Pretakanje v živo v kanalu YouTube

  V živo pretakajte v svoj kanal YouTube7

PREDSTAVLJAMO EOS R10

Odkrijte fotoaparat, ki vam nudi več

Oglejte si popotniško blogerko Diano Millos, kako je s fotoaparatom EOS R10 posnela 48 ur v Sevilli.
Fotoaparat Canon EOS R10 je nameščen na podstavek keramičnega poslikanega stebra.

Začetna ponudba s Canonovim nastavkom EF-EOS R

Z našo ponudbo ob uvajanju novega izdelka lahko na preprost način izvedete nadgradnjo z vašega fotoaparata DSLR – v embalaži izdelka je priložen Canonov nastavek EF-EOS R. Uporabljajte obstoječe objektive EF in EF-S vaše naprave DSLR in ohranite enako kakovost, zmogljivost in funkcionalnost s fotoaparatom EOS R10. Odvisno od razpoložljivosti in samo v času predstavitve modelov Canon EOS R7 in EOS R10.

Začetna ponudba s Canonovim nastavkom EF-EOS R

Hiter pregled fotoaparata EOS R10

 • Večja ostrina

  Fotoaparat EOS R10 je opremljen s priznanim sistemom samodejnega ostrenja CMOS II z dvojnimi slikovnimi pikami, ki je programiran s tehnologijo umetne inteligence z globokim učenjem za napredno prepoznavanje subjektov.

 • Večja hitrost

  Odzivajte se instinktivno in s hitrim neprekinjenim fotografiranjem ujemite bežne trenutke, kar je popolno za fotografiranje prizorov divjine in športnih prizorov.

 • Večja prilagodljivost

  Ne glede na to, ali fotografirate, snemate videoposnetke ali oboje, fotoaparat EOS R10 vedno zagotavlja vrhunsko kakovost slike.

 • Preprostejša in bolj prijetna uporaba

  Od trenutka, ko vzamete fotoaparat EOS R10 v roke, se boste počutili povezane z njim, kot da predstavlja podaljšek vašega ustvarjalnega jaza.

 • Večja povezanost

  Fotoaparat EOS R10 se brezžično poveže s pametnim telefonom in vam omogoča, da ustvarjalnost delite s prijatelji in sledilci.

 • Galerija vzorcev

  Oglejte si, kaj lahko ustvari fotoaparat EOS R10.

 • Večja ostrina

  Fotoaparat EOS R10 je opremljen s priznanim sistemom samodejnega ostrenja CMOS II z dvojnimi slikovnimi pikami, ki je programiran s tehnologijo umetne inteligence z globokim učenjem za napredno prepoznavanje subjektov. Je hiter, natančen in neverjetno občutljiv pri šibki svetlobi. Prav tako je natančen v pogojih, v katerih subjekte osvetljuje le svetloba mesečine.

  Canon EOS R10 – izkusite novo vrsto samodejnega ostrenja

  Izkusite novo vrsto samodejnega ostrenja

  Fotoaparat EOS R10 lahko prepozna ljudi, vozila in živali, kot so mačke, psi in ptice, ter jim sledi, ko se premikajo kjer koli v kadru8. Tudi hitro premikajoči se subjekti so povsem izostreni.

  Pri fotografiranju ljudi fotoaparat EOS R10 najprej daje prednost očem subjekta – "oknu v dušo". Če oči niso vidne, namesto tega sledi obrazu. Če se subjekt za trenutek obrne stran, je naslednja na vrsti glava, nato pa telo.

  Večja hitrost

  Odzivajte se instinktivno in s hitrim neprekinjenim fotografiranjem ujemite bežne trenutke, kar je popolno za fotografiranje prizorov divjine in športnih prizorov. Fotoaparat EOS R10 lahko zajema neprekinjene serije slik RAW, JPEG ali HEIF s hitrostjo do 15 sličic1 na sekundo (ali 23 sličic na sekundo5 z uporabo elektronskega zaklopa fotoaparata). Pri tem fotoaparat ves čas sledi subjektu v kadru ter nenehno prilagaja ostrino in osvetlitev glede na spreminjajoči se prizor.

  Zajemanje trenutkov, ki trajajo delček sekunde

  Zajemanje trenutkov, ki trajajo delček sekunde

  Rafalni način v obliki RAW omogoča neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 30 sličic na sekundo s 75-odstotnim obrezovanjem, slike pa so za boljšo in preprosto organiziranost shranjene v eni sami filmski datoteki. Posamezne slike lahko nato ekstrahirate oz. izvlečete, obdelate in urejate z našo brezplačno programsko opremo Digital Photo Professional (DPP). Ko je v meniju fotoaparata omogočeno predhodno fotografiranje, bo fotoaparat EOS R10 zajemal posnetke tudi 0,5 sekunde pred pritiskom sprožilca, tako da boste vedno ujeli tisti čarobni popolni trenutek.

  Hiter odziv

  Fotoaparat se tudi hitro odziva na vaše ukaze, kar vam daje veliko prednost pri zajemanju odločilnega trenutka. Procesor DIGIC X zagotavlja odzivno upravljanje in minimalni zamik ali zatemnitev iskala, zato se boste vedno počutili povezane s subjektom.

  Canon EOS R10 – procesor Digic X

  Večja prilagodljivost

  Ne glede na to, ali fotografirate, snemate videoposnetke ali oboje, fotoaparat EOS R10 vedno zagotavlja vrhunsko kakovost slike. Poleg tega je zelo prenosljiv, saj tehta le 429 g9, zato ga lahko vedno vzamete s seboj.

 • Prevzemite nadzor

  Fotografi se lahko odločijo, ali bodo fotografirali v obliki zapisa JPEG ali HEIF ali pa zajemali datoteke RAW za največjo prilagodljivost pri naknadni obdelavi. S tehnologijo oblike RAW z dvojnimi slikovnimi pikami lahko slike izboljšate tudi z mikro prilagoditvijo ostrine in zameglitve ter z zmanjšanjem podvajanja slike.

 • Popolno ravnovesje

  Tipalo z ločljivostjo 24,2 milijona slikovnih pik zagotavlja popolno razmerje med podrobnostmi, hitrostjo in delovanjem pri šibki svetlobi. Največja občutljivost ISO 32000 (z možnostjo razširitve na ISO 51200) omogoča več podrobnosti in manj šuma pri fotografiranju v temi. Vgrajena je celo bliskavica, s katero dobite malo dodatne svetlobe, ko jo potrebujete.

 • Canon EOS R10 – scenska načina panoramskega snemanja in pomikanja fotoaparata

  Fotoaparat EOS R10 vključuje scenska načina panoramskega snemanja in pomikanja fotoaparata, kar olajša ustvarjanje vrhunskih rezultatov pri zajemanju posnetkov s tema tehnikama.

  Luči, kamera, akcija!

  Ločljivost 4K, ki presega pričakovanja

  Ločljivost 4K, ki presega pričakovanja

  Fotoaparat EOS R10 snema vrhunske videoposnetke v ločljivosti 4K, ki so videti odlično na zaslonih UHD, ter omogoča obrezovanje brez izgube kakovosti pri urejanju projektov v polni visoki ločljivosti. Filmski ustvarjalci lahko izbirajo med ločljivostjo 4K s hitrostjo 60 sličic na sekundo3 za izjemno gladko reprodukcijo premikajočih se subjektov in učinkov počasnega gibanja ali osupljivo prevzorčeno ločljivostjo 4K s hitrostjo 30 sličic na sekundo, ustvarjeno iz izhodne ločljivosti 6K tipala fotoaparata s 24,2 milijona slikovnih pik. Rezultate je treba videti, da bi jim verjeli.

  Izjemno tekoče gibanje

  Pri zajemanju posnetkov v načinu polne visoke ločljivosti lahko uporabljate hitrosti do 120 sličic na sekundo, kar razkrije še več podrobnosti gibanja premikajočih se subjektov.10 Za počasi premikajoče se prizore vam možnost ustvarjanja izjemnih videoposnetkov v ločljivosti 4K in polni visoki ločljivosti s časovnim zamikom v fotoaparatu doda še več ustvarjalnosti.

  Izjemno tekoče gibanje

  Preprostejša in bolj prijetna uporaba

  Od trenutka, ko vzamete fotoaparat EOS R10 v roke, se boste počutili povezane z njim, kot da predstavlja podaljšek vašega ustvarjalnega jaza. Gumbi in izbirniki so instinktivno pod prsti in palcema, elektronsko iskalo fotoaparata pa zagotavlja jasen in pristen pogled na svet.

 • Način OVF Assist oz. pomoč za optično iskalo

  Na voljo je tudi način OVF Assist, ki pomaga pri prehodu s fotoaparatov z optičnimi iskali, kot so naprave DSLR.

 • Elektronsko iskalo

  Elektronsko iskalo fotoaparata EOS R10 z ločljivostjo 2,36 milijona slikovnih pik natančno prikazuje, kako bo videti zajeta slika, in sicer to velja za lastnosti od globine polja do nastavitve beline in sloga slike. Je udobno, preprosto za uporabo in prilagodljivo tako, da lahko vidite le informacije, ki jih potrebujete.

 • Vrtljiv zaslon na dotik

  Elektronsko iskalo dopolnjuje velik 7,5-centimetrski vrtljiv zaslon na dotik z 1,04 milijona slikovnih pik, ki omogoča postavljanje kompozicije in fotografiranje z visokega ali nizkega položaja tako, da lahko vaš subjekt prikažete iz različnih zornih kotov.

 • APS-C vstopa v sistem EOS R

 • Sistem, zasnovan za prihodnost, ki je na voljo že danes.

  EOS R10 je član sistema EOS R – zbirke fotoaparatov, objektivov in dodatne opreme, ki je v celoti zasnovana za zagotavljanje vrhunskih fotografij in videoposnetkov zdaj in v prihodnosti. Hitrejši in širši (54 mm) nastavek za objektiv omogoča nove ravni zmogljivosti, kar se odraža v novih načinih ustvarjalnosti.

 • Dopolnjevanje in nadgradnja

  Zahvaljujoč trem vmesnikom za namestitev objektivov lahko še vedno uporabljate tudi obstoječe objektive EF in EF-S. Omenjeni vmesniki lahko omogočajo tudi dodatno funkcionalnost, na primer prilagodljive upravljalne elemente ali filter s spremenljivim ND.

 • Primerjava med APS-C in polnim formatom

  Prednost sistema APS-C

  Ker je fotoaparat EOS R10 zasnovan na tipalu velikosti APS-C, imajo objektivi 1,6-krat večji telefoto doseg v primerjavi z enako goriščno razdaljo na fotoaparatu polnega formata. Povsem se približajte subjektu, da boste naredili udarne in učinka polne posnetke divjih živali in akcijskih prizorov.

  Učite se in rastite med fotografiranjem

  Tistim, ki šele spoznavate sistem EOS ali področje fotografije, vodeni uporabniški vmesnik pomaga razviti vaše spretnosti in vas nauči, kako fotoaparat deluje. Ko ste pripravljeni za samostojno uporabo, je standardni vmesnik fotoaparata tako intuitiven in uporabniku prijazen, da boste morda celo pozabili, da sploh obstaja.

  Učite se in rastite med fotografiranjem

  "VŠEČ MI JE, KAKO JE FOTOAPARAT DELOVAL. RES JE ZELO HITER IN SAMODEJNO OSTRENJE JE NEVERJETNO."

  Večja povezanost

  Fotoaparat EOS R10 se brezžično poveže s pametnim telefonom in vam omogoča, da ustvarjalnost delite s prijatelji in sledilci. Objavljajte v družbenih omrežjih, pošiljajte videoposnetke prijateljem in nalagajte slike v račune v oblaku, da bodo pripravljene in vas bodo čakale, ko se vrnete domov.

  Canonova povezljivost
  Canon EOS R10 – prednost – večja povezanost

  Bodite vedno povezani

  Vgrajeni vmesnik Bluetooth z nizko energijo vzdržuje vedno vklopljeno povezavo, kar omogoča preprosto aktiviranje brezžičnega omrežja Wi-Fi 2,4 GHz, ko je treba prenesti slike. Fotoaparat lahko upravljate tudi na daljavo s pametne naprave, v kateri je nameščen program Canon Camera Connect: oglejte si, kaj vidi, spremenite nastavitve ter zajemajte fotografije in videoposnetke. Za preprostejše daljinsko upravljanje je na voljo tudi brezžični upravljalnik Bluetooth BR-E1.

  EOS R10 je opremljen tudi s priključkom USB-C za polnjenje v fotoaparatu in zmogljiv prenos posnetkov v osebne računalnike ali računalnike Mac.

 • Vplivajte na svoje sledilce

  Vlogerji in ustvarjalci vsebin lahko s fotoaparatom EOS R10 v živo pretakajo videoposnetke vrhunske kakovosti neposredno svojim sledilcem v kanal YouTube7. Preprosto povežite fotoaparat z omrežjem Wi-Fi, za kar ne potrebujete računalnika. Vrtljiv zaslon LCD lahko zavrtite in tako zagotovite natančen pogled, če zaslon uporabljate med predstavitvijo.

  Fotoaparat EOS R10 podpira tudi zajemanje pokončnih videoposnetkov, kar je odlična rešitev za snemanje vsebin za zgodbe, ki jih boste objavili na družbenih omrežjih.

 • Vaša ustvarjalnost v oblaku

  Naš prehod image.canon prenese vsebino natanko tja, kjer mora biti. Slike in videoposnetke lahko na preprost način naložite iz fotoaparata neposredno v oblak image.canon prek povezave Wi-Fi. Od tu se lahko prestavijo v dolgoročno shrambo na druge platforme v oblaku ali prenesejo v osebni računalnik oz. računalnik Mac za urejanje.

  Če želite iz fotoaparata EOS R10 iztisniti še zadnjo kapljico kakovosti slike, poskusite slike v obliki zapisa RAW obdelati v oblaku canon.image.11 Za izboljšanje kakovosti slike se uporablja mehanizem za obdelavo slike z nevronsko mrežo.12

 • Družba Canon želi do leta 2050 pri poslovnih dejavnostih doseči ničelno stopnjo neto emisij CO2.

  To bomo dosegli s povprečno 3-odstotnim letnim izboljšanjem indeksa izboljšanja emisij CO2 v življenjskem ciklu na izdelek. Torej če bi se ohranilo, to pomeni približno 50-odstotno zmanjšanje do leta 2030 v primerjavi z letom 2008. Ugotavljamo, da je to v skladu s stopnjo zmanjšanja, ki jo zahteva Pariški sporazum.

  Še naprej bomo pregledovali cilje z dolgoročne perspektive, da bi preverili svoj prispevek k uresničevanju nizkoogljične družbe.

  Photographer looking down view finder
  Canon EOS R10 – vsebina embalaže

  Vsebina embalaže

  Vse, kar potrebujete za naslednje korake na področju fotografije in videografije.

  • Ohišje fotoaparata EOS R10

  • Pokrovček za fotoaparat R-F-5

  • Pašček fotoaparata ER-R10

  • Pokrov nastavka ER-SC2

  • Polnilnik baterij LC-E17E

  • Komplet baterij LP-E17

  • Pokrov kompleta baterij

  • Napajalni kabel

  • Komplet navodil za uporabo

  Objektivi in dodatna oprema

 • Objektivi RF-S

  RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM

  Standardni objektiv s povečavo APS-C za družino fotoaparatov EOS R je popoln za vsakodnevne priložnosti, kot so družinski trenutki, življenjski slog, portreti in počitnice.
 • Objektivi RF-S

  RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM

  Objektiv EOS serije R APS-C s široko do telefoto povečavo, ki je popoln za fotografiranje potovanj, divjadi, športnih dogodkov in življenjskega sloga.
 • Objektivi RF

  RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM

  Majhen in lahek objektiv z izjemno širokokotno povečavo in prilagodljivo goriščno razdaljo 10–18 mm je popoln za potovanja, snemanje vlogov in fotografiranje pokrajine.
 • Canonov nastavek za stativ HG-100TBR

  Stativ

  Tripod Grip HG-100TBR

  Nastavek za stativ HG-100TBR je majhen, lahek in izjemno vsestranski nastavek za stativ, ki omogoča brezžično daljinsko upravljanje.
 • Dodatna oprema

  Smerni stereo mikrofon DM-E1D

  Če želite čist in jasen digitalni zvok, izberite smerni stereo mikrofon DM-E1D za večnamenski nastavek zaradi zanesljivosti in hitrega dostopa do nastavitev prek združljivega LCD-zaslona fotoaparata.
 • Nastavek EF-EOS R

  Objektivi za EOS R

  Mount Adapter EF-EOS R

  Standardni nastavek EF-EOS R omogoča preprosto uporabo objektivov EF-S in EF na fotoaparatih EOS R.
 • Nastavek obroča za upravljanje EF-EOS R

  Dodatna oprema EOS

  Control Ring Mount Adapter EF-EOS R

  Nastavek obroča za upravljanje EF-EOS R omogoča enako pretvorbo nastavka za objektiv kot nastavek EF-EOS R, opremljen pa je tudi z obročem za nadzor objektiva.
 • Dodatna oprema

  Adapter za večnamenski nastavek za Smartphone Link AD-P1

  Povežite pametni telefon in fotoaparat s tem večnamenskim nastavkom in si zagotovite nove možnosti poteka dela.

  • Zasnovan za EOS R3
  • Pametni telefon Android in fotoaparat naj bosta vedno povezana
  • Majhen, kompakten in lahek
 • Povezani članki

 • POPOTNIŠKA FOTOGRAFIJA

  10 namigov za popotniško fotografijo

  Fotografinja in blogerka Diana Millos deli najboljše namige za izjemne popotniške fotografije.

 • POPOTNIŠKA FOTOGRAFIJA

  Ogled Seville s fotoaparatom EOS R10

  Blogerka Diana Millos odkriva, zakaj je ta ustvarjalni fotoaparat popoln sopotnik na potovanju.

 • OPREMA

  EOS R7 ali EOS R10: kateri je pravi za vas?

  Odkrijte ključne podobnosti in razlike med fotoaparati APS-C naslednje generacije v ponudbi brezzrcalnih sistemov EOS R.

 • TEHNOLOGIJA

  Razlaga: razlika med APS-C in polnim formatom

  Kakšna je razlika med fotoaparati APS-C in fotoaparati polnega formata ter kateri je pravi za vas?

 • Povezani izdelki

  • Brezzrcalni fotoaparati

   EOS R7

   Odkrivajte divjino s fotoaparatom, ki v prenosnem ohišju APS-C, zasnovanem za prihodnost, združuje izjemno hitrost in kakovost slike.
  • Brezzrcalni fotoaparati

   EOS RP

   Majhen, lahek in intuitiven brezzrcalni fotoaparat polne velikosti, zasnovan za potovanja in vsakodnevno fotografiranje.
  • Fotoaparati DSLR

   EOS 90D

   Polno opremljen fotoaparat DSLR vas ponese bližje, omogoča hitrejše fotografiranje in zajema izjemnih 32,5 milijona slikovnih pik.
  1. Hitrost neprekinjenega fotografiranja je lahko nižja, odvisno od subjekta/pogojev fotografiranja, stanja baterije, nastavitev fotoaparata, uporabljenega objektiva itd. Za podrobnosti si oglejte Navodila za uporabo naprednih funkcij. Za informacije o objektivih, ki podpirajo najvišjo hitrost neprekinjenega fotografiranja s servo samodejnim ostrenjem, si oglejte Dodatne informacije za EOS R10 na spletnem mestu "cam.start.canon".
  2. Med fotografiranjem z mirujočim fotoaparatom ter objektivom z zaslonko f/1.2, središčno točko samodejnega ostrenja, nastavitvijo enega posnetka s samodejnim ostrenjem in pri temperaturi 23 °C/73 °F, ISO 100. Ne velja za objektive RF s premazom za mehčanje slike.
  3. Način snemanja v ločljivosti 4K s hitrostjo 60 sličic na sekundo je obrezan na 64 % vodoravnega območja.
  4. Največja hitrost sličic med samodejnim ostrenjem, polovičnim pritiskom gumba zaklopa ali neprekinjenim fotografiranjem je 59,94 sličice na sekundo. Upoštevajte, da je lahko hitrost sličic zaslona nižja glede na objektiv, ki ga uporabljate, in pogoje fotografiranja.
  5. Hitrost neprekinjenega fotografiranja je lahko nižja, odvisno od subjekta/pogojev fotografiranja, nastavitev fotoaparata, uporabljenega objektiva itd. Za podrobnosti si oglejte Navodila za uporabo naprednih funkcij. Za informacije o objektivih, ki podpirajo najvišjo hitrost neprekinjenega fotografiranja s servo samodejnim ostrenjem, si oglejte Dodatne informacije za EOS R10 na spletnem mestu "cam.start.canon". Glede na naravo subjekta ali pogoje fotografiranja lahko pride do popačenja slike zaradi premikajočega se zaklopa.
  6. Poleg zaklopa se lahko ustvarijo tudi drugi zvoki (zaslonka, zvok pogona objektiva za ostrenje in elektronski zvok itd.).
  7. Storitev pretakanja v živo v fotoaparatu podpira pretakanje v živo samo v kanalu YouTube. Pred uporabo storitve pretakanja v živo je potrebna registracija v image.canon. Najnovejše zahteve preverite v kanalu YouTube. Pretakanje v živo v kanalu YouTube se lahko spremeni, prekine ali konča brez obvestila. Družba Canon ni odgovorna za storitve tretjih ponudnikov, vključno z njihovo distribucijo v živo v kanalu YouTube.
  8. Uporablja se, kadar se med sledenjem prikaže okvir subjekta in je na fotoaparat pritrjen združljiv objektiv, medtem ko je aktivno samodejno ostrenje polnega razpona ali pa je subjekt uspešno zaznan v drugem načinu območja. Za podrobnosti o podprtih objektivih si oglejte [Dodatne informacije] za EOS R10 v "cam.start.canon".
  9. S pomnilniško kartico in baterijo, glede na smernice CIPA.
  10. V načinu videoposnetka z visoko hitrostjo sličic se zvok ne snema.
  11. Storitev bo na voljo konec julija 2022, potrebna pa bo posodobitev vdelane programske opreme fotoaparata.
  12. Slik RAW, posnetih v rafalnem načinu v obliki RAW, ni mogoče razviti. Obdelava slik RAW v oblaku je plačljiva storitev. Zahtevan je nakup naročnine prek storitvenih naročnin v programu Canon Imaging. Za več podrobnosti obiščite: https://sas.image.canon/

   Wi-Fi® je registrirana blagovna znamka.
   Bluetooth® je registrirana blagovna znamka.