Canon XF100

XF100

XF100 je Canonova najmanjša kamera, ki vključuje MPEG-2, hitrost snemanja 50 Mb/s in kodek za polno visoko ločljivost 4:2:2. Snemanje na kartice CF, profesionalen zvok in širok nabor možnosti zagotavljajo izjemno prilagodljivost.

Prednosti

  • Snemanje v obliki zapisa MPEG-2 na dve kartici CF s hitrostjo največ 50 Mb/s (4:2:2)
  • Lahko in kompaktno ohišje; vhodi XLR
  • Canonov video objektiv visoke ločljivosti z 10-kratno povečavo
  • Canonovo tipalo CMOS visoke ločljivosti vrste 1/3
  • Funkcije za pomoč pri snemanju v 3D; način snemanja pri infrardeči svetlobi
  • 8,8 cm (3,5-palčni) zaslon LCD z 920.000 slikovnimi pikami; 0,6 cm (0,24-palčno) elektronsko iskalo z 260.000 slikovnimi pikami
  • Spremenljiva hitrost sličic

Podrobne značilnosti

Oglejte si podrobnosti izdelka Canon XF100

Snemanje v obliki zapisa MPEG-2 pri hitrosti 50 Mb/s (4:2:2)


XF100 zapisuje datoteke MXF (Media eXchange Format) v obliki MPEG-2 do polne visoke ločljivosti 1920 x 1080 s hitrostjo 50 Mb/s (4:2:2) na pomnilniške kartice CompactFlash (CF), ki so relativno poceni in na voljo skoraj povsod. Preusmerjevalno snemanje z dvema režama za kartice omogoča nadaljevanje snemanja brez prekinitve, snemanje na dve reži pa vam omogoča shranjevanje enakih posnetkov na obe kartici.

Lahko in kompaktno ohišje; vhodi XLR


Robustno in lahko ohišje vam na dlan prinaša neverjetno prilagodljivost in širok nabor funkcij. Linearni zvok PCM lahko zajemate prek dveh vhodov XLR in s stereo mikrofonom na sprednji strani.

Canonov video objektiv visoke ločljivosti z 10-kratno povečavo


V XF100 je vgrajen hiter širokokotni Canonov video objektiv visoke ločljivosti (f1,8–f2,8, 30,4 mm) z vgrajenim obročem za nadzor objektiva, s katerim lahko prilagajate povečavo, ostrenje ali zaslonko in je plod Canonovega znanja na področju objektivov. Izboljšan sistem optičnega stabilizatorja slike vam pomaga odpraviti kromatsko aberacijo, ohranjati ostro sliko in zmanjšati velikost objektiva.

Canonovo tipalo CMOS visoke ločljivosti vrste 1/3


Tipalo CMOS polne visoke ločljivosti 2,07 milijona slikovnih pik, ki ga razvija in proizvaja Canon, vam omogoča zajemanje videa polne visoke ločljivosti 1920 x 1080. Tipalo je opremljeno z Bayerjevim filtrom za barvne vzorce, ki zagotavlja visoko občutljivost in širok dinamični obseg, tehnologija hitre obdelave podatkov pa zmanjšuje zamik zaradi premikajoče se zaslonke, do katerega lahko pride pri kamerah CMOS.

Funkcije za pomoč pri snemanju v 3D; način snemanja pri infrardeči svetlobi


Funkcije kamere XF100 za pomoč pri snemanju v 3D (premik osi optičnega stabilizatorja slike in vodilo goriščne razdalje) podpirajo stereoskopsko zajemanje 3D-videa z dvema kamerama. Z dvakrat višjo infrardečo (IR) občutljivostjo kot starejši modeli je kamera z novim načinom snemanja pri infrardeči svetlobi in vgrajeno infrardečo svetilko popolna tudi za snemanje pri nizki svetlobi. Za različne projekte je na voljo snemanje pri zeleni in beli svetlobi.

8,8 cm (3,5-palčni) zaslon LCD z 920.000 slikovnimi pikami; 0,6 cm (0,24-palčno) elektronsko iskalo z 260.000 slikovnimi pikami


Obe kameri imata ob strani velik zaslon LCD. Ta 8,8 cm (3,5-palčni) zaslon prikazuje ostro sliko z ločljivostjo 920.000 slikovnih pik, za pomoč pri uokvirjanju posnetka pa je vgrajen nadzornik za obliko valov in funkcijo ostrenja robov. Na voljo je tudi 0,61cm (0,24-palčno) elektronsko iskalo z ločljivostjo 260.000 slikovnih pik in 100 % pokritostjo.

Spremenljiva hitrost sličic


Na voljo je širok nabor hitrosti sličic, od 12 do 50 sličic na sekundo. To daje snemalcu dodatno ustvarjalno svobodo s spreminjanjem hitrosti snemanja.

Podpora za CPS*


Canonova ekskluzivna podpora za video CPS ponuja prioritetna servisna popravila, s katerimi jamči za hitro vrnitev kamere.

* Več informacij o državah, kjer je na voljo program CPS, lahko poiščete na spletni strani

  • http://www.canon-europe.com/cps

Podrobnosti o izdelku

Podrobneje spoznajte izdelek Canon XF100, njegove funkcije in zmožnosti.

CPN.jpeg

Omrežje Canonovih strokovnjakov

Navdih, izobraževanje, informacije o izdelkih in novice zagotavljajo celovito pokritost za Canonove profesionalne fotografe in snemalce ter resne amaterske fotografe po vsem svetu.

Obiščite omrežje Canonovih strokovnjakov