Canon PowerShot G7 X

Profesionalen prenosni fotoaparat

Fotoaparat PowerShot G7 X je bil posebej zasnovan za vse, ki si želijo vrhunsko kakovost slike in nadzor prenosnega fotoaparata. Vse od izpopolnjenega kovinskega ohišja do neverjetne kakovosti rezultatov simbolizira Canonvo vrhunsko serijo G z DNA.

Izjemna kakovost pri vsaki svetlobi

Zajemite čudovito zamegljeno ozadje in neverjetne podrobnosti s svetlim objektivom f/1,8–2,8 s povečavo in tipalom vrste 1,0. Ustvarjajte mojstrovine tudi ob šibki svetlobi s sistemom HS in procesorjem DIGIC 6.

Objektiv

Ujemite ostre podrobnosti tudi v najzahtevnejših okoliščinah, zahvaljujoč svetlemu objektivu f/1,8–2,8, ki do tipala prepušča veliko svetlobe. S 4,2-kratno optično povečavo (24–100 mm) je idealen za fotografiranje s širokokotnim objektivom in fotografiranje predmetov od blizu. Uporabite široko odprtost zaslonke pri polni povečavi in fotografirajte osupljive portrete s čudovito perspektivo in zamegljenim ozadjem.

Prelepa zameglitev

Izraz "Bokeh" (zameglitev) prihaja iz japonščine in se nanaša na kakovost neizostrenih delov slike. Fotoaparat PowerShot G7 X ima na voljo objektiv z zaslonko z 9 lopaticami, s katerim ustvarja profesionalno zameglitev ozadja in skoraj krožne neizostrene odtenke. Ustvarjajte čudovite učinke razpršene svetlobe z 18 žarki v prizorih z močnimi poudarki.

Tipalo

Zajemite vrhunske posnetke pri šibki svetlobi s čudovito zameglitvijo ozadja. Tipalo CMOS vrste 1.0 nudi izboljšano zmogljivost pri šibki svetlobi, pri tem pa ne zmanjša kompaktnosti fotoaparata. Uporablja območje občutljivosti na svetlobo, ki je skoraj trikrat večje kot pri tipalih vrste 1/1.7 ter zagotavlja povečano občutljivost na svetlobo, manjši hrup (zlasti pri visokem ISO) in večji dinamični obseg. Omogoča tudi večjo ustvarjalno prilagodljivost z manjšo globino polja za neizostrena ozadja profesionalnega videza.

Sistem HS

Podnevi ali ponoči bodo posnetki natančno taki, kot jih imate v spominu. Canonov sistem HS s procesorjem DIGIC 6, velikim tipalom vrste 1,0 in tipalom CMOS z ločljivostjo 20,2 milijona slikovnih pik zagotavlja izjemno kakovost slike in odlične rezultate pri šibki svetlobi. Z njim boste preprosto ujeli pravo vzdušje trenutka brez bliskavice ali stativa.

Ostri posnetki – vsakič

Na voljo je pametni optični stabilizator slike, zato se vam ni treba bati, da bi vam tresenje fotoaparata pokvarilo izdelke. Fotoaparat se samodejno prilagodi in zagotavlja ostre ter podrobne fotografije in videoposnetke ne glede na to, ali fotografirate pri polni povečavi ali iz roke pri šibki svetlobi. Tudi vaši posnetki bodo mirni, zahvaljujoč 5-osnemu stabilizatorju posnetka.

31-točkovno ostrenje AF zagotavlja natančno ostrenje

Ujemite dogajanje s hitrim 31-točkovnim samodejnim ostrenjem. 31-točkovno ostrenje zajame veliko območje okvirja s potrjenimi izbranimi točkami samodejnega ostrenja.

Profesionalni nadzor

Do naprednih kontrolnikov in nastavitev lahko enostavno hitro dostopate s tipko za izravnavo osvetlitve, obročem za nadzor objektiva in nastavljivimi tipkami. Uporabite popolnoma ročen način in obliko RAW s podporo z več vidikov in ustvarite želene posnetke. Vgrajeni filter nevtralne gostote razširi vaše zmožnosti fotografiranja, kot je fotografiranje podnevi pri manjših hitrostih zaklopa.

Obroč za nadzor objektiva

Obroč za nadzor objektiva

Pri sestavljanju prizorov je uporaba obroča za nadzor objektiva preprosta. Nastavite lahko takojšen nadzor zaslonke, ostrenje in številne druge funkcije.

Prilagodljivi kontrolniki

Prilagodljivi kontrolniki

S prilagodljivimi kontrolniki je uporaba fotoaparata PowerShot G7 X preprosta in prijazna, zato se lahko posvetite ustvarjalnosti.

Ključni filter nevtralne gostote

Ključni filter nevtralne gostote

Vgrajeni filter nevtralne gostote (ND) se lahko uporablja za zmanjšanje svetlosti prizora, zato lahko z dolgimi osvetlitvami zajamete premike.

Intuitiven zaslon na dotik

Uživajte v odličnem prikazu in prilagodljivem okvirjanju. Visokokakovostni zaslon LCD na dotik z nagibom in ločljivostjo 1.040.000 slikovnih pik uporablja barvno reprodukcijo sRGB, s katero zagotavlja brezhibno natančnost barv, jasnost slik in kontrast. Vmesnik na dotik omogoča bolj intuitivni nadzor in nudi dodatne uporabne funkcije, npr. samodejno ostrenje na dotik.

Snemajte videoposnetke z osebnim pridihom

Ustvarjanje osupljivih videoposnetkov je preprosto. Z enim pritiskom gumba lahko snemate izjemne, realistične videoposnetke z visoko ločljivostjo pri 60 sličicah na sekundo s stereo zvokom v združljivi obliki zapisa MP4. S funkcijo poudarjenega ročnega ostrenja si zagotovite odlično ostrenje in odkrivajte svojo ustvarjalnost z ročnim nadzorom posnetkov.

Nadzorujte hitrost zaslonke

Nadzorujte hitrost zaslonke

Spremenite filmske prizore s premikajočimi se predmeti tako, da spremenite hitrost zaklopa.

Ogled videoposnetka

Ročni nadzor odprtosti zaslonke

Ročni nadzor odprtosti zaslonke

Ustvarite filmske posnetke s prilagojeno globino polja v realnem času tako, da med snemanjem spreminjate zaslonko.

Ogled videoposnetka

Ročno poudarjanje ostrenja

Ročno poudarjanje ostrenja

Ohranite samozavest pri ročnem spreminjanju ostrenja. Izostrite poudarjena ostra območja.

Ogled videoposnetka

Brezžična povezava

Brezžična povezava

Povežite se z brezžično povezavo

Uživajte v svobodi brezžične povezave. Slike in videoposnetke prenesite v družbena omrežja – neposredno s fotoaparata. Lahko pa jih tudi prenesete v pametni telefon ali tablični računalnik s funkcijo NFC in z gumbom za povezavo mobilne naprave. S programom Canon CameraWindow geografsko označite slike in daljinsko upravljajte fotoaparat s pametnim telefonom. Uživajte v uporabi priročnega računalnika in sinhronizaciji fotografij v oblaku.

Preprosta povezava s pametnimi napravami

Preprosta povezava s pametnimi napravami

Brezplačen program Canon CameraWindow vam omogoča, da fotoaparat preprosto povežete s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki. Tako lahko slike prenesete v splet kar na mestu fotografiranja ali pa jih shranite v mobilne naprave. Predviden gumb za povezavo mobilne naprave in tehnologija NFC še dodatno poenostavita povezovanje.

Ustvarite varnostne kopije fotografij

Ustvarite varnostne kopije fotografij

Sinhronizacija fotografij omogoča enostavno in priročno varnostno kopiranje fotografij v shrambo v oblaku ali vaš računalnik. Sposobna je zaznavati optimalno povezavo za varnostno kopiranje slik prek brezžičnega omrežja ali računalnika z dostopom do spleta. Ko so slike prenesene v storitev irista, CANON iMAGE GATEWAY, Flickr, Google Drive ali vaš računalnik, bodo samodejno sinhronizirane brez kakršnega koli vnosa uporabnika.

Brezžično oddaljeno fotografiranje z Wi-Fi

Brezžično oddaljeno fotografiranje z Wi-Fi

Brezžična povezljivost fotoaparata PowerShot G7 X omogoča preprosto oddaljeno fotografiranje. S Canonovim programom CameraWindow lahko fotoaparat PowerShot G7 X upravljate z oddaljenostjo do 5 metrov ter posnamete slike z enim samim dotikom. Slika v živo je prikazana na zaslonu pametnega telefona ali tabličnega računalnika – odlično za skupinske fotografije, na katerih je tudi fotograf, ali fotografije plašnih divjih živali.

Preprosta ustvarjalnost

Preprosto zajemajte neverjetne slike. Z zvezdnatim načinom lahko fotografirate osupljivo zvezdnato nebo, utrinke ali videoposnetke zvezd s časovnim zamikom. S funkcijo HDR lahko visokokontrastne prizore zajamete brez stativa ali pa uporabite zameglitev ozadja in čudovito zameglite ozadje v slogu naprav SLR. S hibridnim samodejnim načinom preprosto ustvarite zabaven filmski povzetek vseh posnetkov dneva v visoki ločljivosti (720p).

PowerShot-G7-X_Set4_HDR_toggle_on.jpg PowerShot-G7-X_Set4_HDR_toggle_off.jpg

apostrof

Fotoaparat PowerShot G7 X izpolnjuje izredno zahtevne standarde. V vas bo prebudil samozavest takoj, ko ga boste prijeli v roke. Pozornost za detajle je opazna povsod, od elegantne zasnove krmilnikov fotoaparata do izpopolnjenega kovinskega ohišja. Tipka za izbiro načina je okrašena s tanko rdečo črto, izdelano iz enega kosa aluminija. Ta simbolizira izpolnjevanje izredno zahtevnih standardov, ki so značilni za sloves fotoaparatov PowerShot serije G.

Kenichi Nishimura. Oblikovalec fotoaparatov PowerShot G7 X, Canon Inc.

Način Zvezde

Zvezdnato nebo

Zvezdnati portret

Utrinki

Videoposnetek zvezd s časovnim zamikom

Joel Santos, Canonov raziskovalec, odkriva funkcije fotoaparata PowerShot G7 X

Tehnični podatki

f/1.8-2.8 zoom lens

Wide aperture throughout zoom range

1.0 type CMOS

Large sensor for premium results

20.2 mega pixels CMOS

20.2 Megapixel CMOS

HS System

Great low-light shots

Digic 6

Powerful DIGIC processing

24mm wide and 4.2x zoom

4.2x optical zoom with wide-angle

Wi-Fi certified

Share and backup images wirelessly

Fulld HD 60p Recording

Smoother 1080p movies

Manual movie

Aperture, shutter and ISO control in movies

ND Filter

Neutral Density Filter

High dynamic range

Capture HDR without a tripod

Remote shooting

Control the camera with a smartphone

View full specification