Informacije o združljivosti Canonovih kompaktnih digitalnih fotoaparatov z možnostjo brezžične povezave Wi-Fi

Canonovi digitalni kompaktni fotoaparati s tehnologijo Wi-Fi¹ ponujajo veliko načinov za povezavo ter izmenjavo fotografij in videoposnetkov z drugimi napravami in prek interneta. Na tej strani so navedene zahtevane specifikacije za vsako vrsto povezave in pomembne informacije o uporabi funkcije Wi-Fi.

Tabela združljivosti z brezžično povezavo

Funkcija Uporaba neposredne povezave
(na primer pri vzpostavljanju povezave zunaj)
Uporaba dostopne točke brezžičnega omrežja
(na primer pri povezavi z domačim brezžičnim omrežjem)
Pošiljanje slik drugemu Canonovemu
fotoaparatu s tehnologijo Wi-Fi
Na voljo pri vseh modelih Canonovih fotoaparatov s tehnologijo Wi-Fi
Ni na voljo

Vzpostavite povezavo in delite slike s pametnimi telefoni ali tabličnimi računalniki, dodajajte lokacije GPS ali fotografirajte oddaljeno iz mobilne naprave z brezplačnim programom Canon CameraWindow. Za informacije o združljivosti obiščite spodnje povezave:Na voljo z:


mobilnimi napravami z operacijskim sistemom Apple iOS


mobilnimi napravami z operacijskim sistemom Android*

Na voljo z:


mobilnimi napravami z operacijskim sistemom Apple iOS


mobilnimi napravami z operacijskim sistemom Android

Objavljanje v družabnih omrežjih:
Facebook™
Twitter™ 

irista
Flickr™
Google Drive™
YouTube™
E-pošta
Spletni album CiG

(objavljanje v spletu zahteva dostop do storitve CANON iMAGE GATEWAY)

Pri povezovanju fotoaparata s katero koli mobilno napravo, ki podpira deljenje brezžične povezave/mobilne dostopne točke

(mobilne naprave morajo imeti dostop do podatkovnega omrežja za mobilne naprave. Morda boste morali plačati dodatne stroške.)

Na voljo pri vseh modelih Canonovih fotoaparatov s tehnologijo Wi-Fi

Slike lahko varnostno kopirate v: 

irista
CANON iMAGE GATEWAY,
Flickr,
Google Drive in
računalnik.

(varnostno kopiranje zahteva dostop do storitve CANON iMAGE GATEWAY)

Pri povezovanju fotoaparata** s katero koli mobilno napravo, ki podpira deljenje brezžične povezave/mobilne dostopne točke

(mobilne naprave morajo imeti dostop do podatkovnega omrežja za mobilne naprave. Morda boste morali plačati dodatne stroške.)

Na voljo**

Vzpostavljanje povezave z računalnikom z brezžično povezavo Ni na voljo

Na voljo

Tiskanje fotografij neposredno iz tiskalnika, ki podpira PictBridge, prek brezžičnega lokalnega omrežja Na voljo*


Na voljo*

* Ni na voljo pri fotoaparatih IXUS 510 HS in IXUS 240 HS.
** Ni na voljo pri fotoaparatih PowerShot S110, IXUS 510 HS in IXUS 240 HS.

Dodatne informacije

Povezave

Neposredna brezžična povezava uporablja fotoaparat kot dostopno točko, s katero se lahko poveže ciljna naprava. To temu fotoaparatu omogoča, da se poveže z drugimi napravami s tehnologijo Wi-Fi, tudi ko zunanja brezžična dostopna točka ni na voljo.

Ko ne uporabljate neposredne brezžične povezave, mora biti fotoaparat povezan z brezžično dostopno točko (na primer internetnim usmerjevalnikom domačega brezžičnega lokalnega omrežja), če želite komunicirati z drugimi napravami s tehnologijo Wi-Fi.

Čeprav ti fotoaparati podpirajo vzpostavljanje povezave z brezžičnimi dostopnimi točkami, jih ni mogoče uporabljati v brezžičnih omrežjih, kot so javne dostopne točke, ki za preverjanje pristnosti zahtevajo spletni brskalnik.

Brezžične podatkovne povezave (vključno s povezavami Wi-Fi) so v nekaterih državah ali regijah morda omejene. Uporaba brezžične povezave mora biti v skladu z zakoni in predpisi države ali območja, na katerem se uporablja, vključno z vsemi omejitvami uporabe elektronske opreme.

V enem postopku pošiljanja je mogoče poslati največ 50 slik. Če prenos v polni ločljivosti ni potreben, je na voljo možnost samodejne prilagoditve velikosti slike. Prenašati je mogoče tudi videoposnetke, če je njihov skupen čas krajši od 2 minut.

Pametni telefoni in tablični računalniki

Slike iz teh fotoaparatov lahko s pametnimi telefoni ali tabličnimi računalniki izmenjujete na dva načina:
A) Na zaslonu fotoaparata izberite slike za izmenjavo in jih kopirajte v galerijo fotografij pametnega telefona ali
B) s programom Canon CameraWindow na zaslonu pametnega telefona preiščite vsebino fotoaparata in izberite slike, ki jih želite shraniti v galerijo fotografij telefona ali prenesti v splet (samo Android).

Če želite fotoaparat povezati s pametnim telefonom, mora biti nameščen program Canon CameraWindow. Če želite prenesti program in si ogledati informacije o združljivosti naprav, obiščite:

V pametnih telefonih Android (različica operacijskega sistema 4.0 ali novejša), ki podpirajo NFC, boste z aktiviranjem tehnologije NFC in dotikom telefona ob oznako N (NFC) na fotoaparatu zagnali Google Play v telefonu. Ko se prikaže stran za prenos programa CameraWindow,
ga prenesite in namestite. Po namestitvi lahko program zaženete s tehnologijo NFC.

GPS prek mobilne naprave

Fotografijam, posnetim s kompaktnim fotoaparatom Canon, lahko dodate lokacije s funkcijo GPS-a prek mobilne naprave. Če želite uporabljati to funkcijo, morate imeti pametni telefon ali tablični računalnik z modulom GPS in program Canon CameraWindow. S pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom lahko med fotografiranjem sledite lokacijam. Ko s fotografiranjem končate, lahko lokacije, zabeležene s pametnim telefonom, prek brezžične povezave sinhronizirate s slikami v fotoaparatu.

Oddaljeno fotografiranje iz pametnega telefona

Fotoaparat lahko do razdalje največ 5 m brezžično upravljate iz pametnega telefona, če hočete biti na skupinskih slikah prijateljev ali družine tudi sami ali fotografirati divje živali. Preprosto vzpostavite brezžično povezavo med fotoaparatom in pametnim telefonom, nato pa prek pogleda v živo iz namenskega programa upravljajte zaslonko, povečavo, bliskavico in časovnik.

Prenašanje v internet iz fotoaparata

Ko je vzpostavljena povezava z mobilno napravo:
Nekatere mobilne naprave, vključno s pametnimi telefoni, podpirajo deljenje brezžične povezave ali mobilno dostopno točko. To jim omogoča, da povezavo s podatkovnim omrežjem za mobilne naprave delijo z drugimi napravami, vključno s Canonovimi fotoaparati z brezžično povezavo. Funkcionalnost neposredne izmenjave s fotoaparatom pri uporabi deljene povezave je enaka, kot bi bil fotoaparat povezan z običajno internetno dostopno točko (glejte spodaj). Če imate vklopljeno deljenje povezave, boste ponudniku mobilnih podatkov morda morali plačati dodatne stroške.

Ko je vzpostavljena povezava z brezžično dostopno točko:
Za prenašanje slik v spletne storitve s fotoaparatom sta zahtevana dostop do internetne dostopne točke in image.canon. Slike bodo shranjene v spletni album image.canon, povezava do vsakega novega albuma pa se bo dodala v vaš račun za Facebook ali Twitter ali v e-poštno sporočilo.
Pri objavljanju na Facebooku lahko izberete tudi, ali želite sliko shraniti samo na Facebook, samo v image.canon ali v oba.
Ko je ciljna storitev YouTube, se bo videoposnetek prenesel in shranil neposredno v vaš račun za YouTube.
Slike lahko pošljete tudi v svoja računa irista, Flickr in Google Drive.

image.canon

image.canon je spletna shramba za objavljanje fotografij in videoposnetkov. Zagotavlja vam do 10 GB osebnega prostora in je popolna za shranjevanje velikega števila fotografij, tudi v polni ločljivosti. Preprost vmesnik omogoča uporabnikom, da iščejo slike, ustvarjajo albume s fotografijami in videoposnetki, ki jim lahko prijatelji dodajajo komentarje, in izmenjujejo albume neposredno po e-pošti in prek družabnih omrežij. Canonovi fotoaparati z možnostjo brezžične povezave uporabljajo image.canon za dostop do različnih spletnih storitev, kot so storitve družabnih omrežij in e-pošta neposredno iz fotoaparata.

Varnostno kopiranje v splet ali računalnik (Image Sync/pošiljanje prek strežnika)

Za varnostno kopiranje slik s funkcijo pošiljanja prek strežnika je zahtevan program Image Sync ali funkcija image.canon. Izbrane slike lahko varnostno kopirate v splet (s storitvami irista, image.canon, Flickr in Google Drive) ter v določen računalnik.

Vzpostavljanje povezave z računalnikom

Fotoaparat lahko brezžično povežete z računalnikom, ko sta oba povezana v isto brezžično omrežje (na primer prek usmerjevalnika domačega brezžičnega omrežja) Preden lahko vzpostavite povezavo, morate v računalnik namestiti programsko opremo CameraWindow DC.

Tiskanje iz fotoaparata

Fotografije lahko s tiskalniki, ki podpirajo PictBridge, vključno z nekaterimi tiskalniki Canon SELPHY in PIXMA, iz fotoaparata tiskate prek brezžičnega lokalnega omrežja.


– Wi-Fi je ime blagovne znamke, ki označuje potrdilo za delovanje z napravami z možnostjo brezžične povezave.
– Združljivi standardi za brezžično povezavo so IEEE802.11 b, g, in n (samo 2,4 GHz frekvenčni pas). Način z infrastrukturo (združljiv z WPS), začasni način. Zaščita: WEP, WPA-PSK (AES/TKIP), WPA2-PSK (AES/TKIP).
– Informacije na tej strani ne veljajo za Canonov digitalni brezžični fotoaparat IXUS, izdan leta 2005.
Znamka FLICKR je registrirana blagovna znamka družbe Yahoo! Inc.