Canon EOS 1200D

Izkoristite vsako priložnost

Od rojstnodnevnih praznovanj do počitniških pustolovščin – vedno ste lahko prepričani, da boste s fotoaparatom EOS 1200D ustvarjali izjemne posnetke. EOS 1200D je popoln za vaš prvi fotoaparat DSLR, saj združuje Canonov vrhunski sistem za obdelavo slik in nabor intuitivnih ter za uporabo preprostih kontrolnikov.

Skupaj s Canonovim spremljevalnim programom EOS naredita zajemanje slik, ki ne delajo krivic spominom, lažje in bolj zabavno kot kadar koli prej.

Ohranite spomin na posebne življenjske trenutke s kakovostnimi fotografijami in videoposnetki

Ustvarjajte čudovite fotografije ločljivosti 18 milijonov slikovnih pik, ki so polne podrobnosti in naravnih barv, ter ujemite razpoloženje vsake priložnosti. Obrezujte, sukajte in znova okvirjajte fotografije, ne da bi za to žrtvovali kakovost, in ustvarjate natise do velikosti A2, ki so popolni, da jih obesite na steno. Videoposnetki polne visoke ločljivosti se ponašajo s profesionalnim videzom, ki je videti čudovito na televizorjih visoke ločljivosti.

Tudi pri šibki svetlobi ujemite vse podrobnosti in vzdušje

Ko se raven svetlobe zniža, EOS 1200D poveča občutljivost na svetlobo, da slike ostanejo ostre in vam bliskavice ni treba uporabljati tako pogosto. Fotografiranje v svetlobi okolja je odličen način, da ujamete vzdušje prizora in ostanete diskretni v neprecenljivih trenutkih in posnetkih narave.

Canonov program Photo Companion

Canon Photo Companion App

Naš program Photo Companion je popoln pomočnik za vsakega pripovedovalca zgodb, saj prinaša dostop do prilagojene in strokovne vsebine, ko jo najbolj potrebujete –. Tako lahko svoje zgodbe oživite na najboljši možen način.

Več informacij

 Prenesi Canonov program Photo Companion v storitvi iTunes
Prenesi Canonov program Photo Companion za Android

Fotografirajte s pravimi nastavitvami v pametnem samodejnem načinu

Ko postavite prizor, ga analizira tudi fotoaparat EOS 1200D, ki določi svetlost, barve in prisotnost gibanja ter obrazov. Te informacije uporabi za določanje najprimernejših nastavitev fotoaparata za prizor, pa naj gre za podroben posnetek pokrajine ali hitro premikajoče se dogajanje.

Ujemite svet okoli sebe v izjemni polni visoki ločljivosti

EOS Movie

S fotoaparatom EOS 1200D je snemanje videoposnetkov enako preprosto kot fotografiranje. Na izbirniku načina izberite tistega za videoposnetke in pritisnite gumb za začetek/konec snemanja. Tako začnete v polni visoki ločljivosti snemati prizore in zvoke okoli vas ter raziskovati nove ustvarjalne pristope.

Video Snapshot

V načinu kratkega videoposnetka, ki posname kratke 2-, 4- ali 8-sekundne posnetke in jih lahko predvajate v fotoaparatu ali televizorju, lahko preprosto ustvarjate enostavne zgodbe.

Polepšajte spomine in postanite umetnik z ustvarjalnimi filtri

Pripovedujte zgodbe, beležite spomine in ustvarjajte sanje – EOS 1200D vam omogoča, da na svojih fotografijah sprostite svojo ustvarjalnost. Poudarite glavni predmet fotografije tako, da ga osamite na mehkem zamegljenem ozadju – videz, ki je značilen za fotografijo DSLR.

Z enim od petih ustvarjalnih filtrov, na primer zrnatim črno-belim posnetkom ter učinkoma otroškega fotoaparata in ribjega očesa, lahko fotografijam dodate osebni pridih.

  • Toy Camera
  • Soft Focus
  • Fisheye
  • Monochrome

Naslednji koraki

EOS 1200D je del sistema EOS – sistema fotoaparatov, objektivov in dodatne opreme, ki mu zaupajo ljubiteljski in profesionalni fotografi po vsem svetu. Ko boste pripravljeni na naslednje korake v fotografiji, vam bodo na voljo objektivi, s katerimi boste približali oddaljene predmete, v prizor vključili več in še izboljšali svoje portrete.

Poudarite portrete

Get impact

Kompaktni objektivi, ki zameglijo ozadje portretov in s tem poudarijo osebo na fotografiji.

Razširite prizor

Get more in

Širokokotni objektiv za obsežnejše prizore pokrajin.

Bližje dogajanju

Get closer

Telefoto objektiv s povečavo, ki približa predmete, da se vam ni treba približati njim.

More photos

Specifikacije izdelka

LočljivostApprox. 18 milijonov slikovnih pik za natise do velikosti A2+
Vrsta senzorjaCanonovo tipalo CMOS APS-C, veliko približno 22,3 x 14,9 mm
Način neprekinjenega snemanja (približno)Največ 3 sličice na sekundo za približno 69 slik JPEG¹, 6 slik RAW²³
ProcesorDIGIC 4
LCD7,5 cm (3,0-palčni) TFT, približno 460 tisoč slikovnih pik
Optično iskaloSvetlo iskalo s približno 95-% pokritostjo, 0,80-kratno, 21 mm. Penta prizma
Obseg hitrosti zaslonke30–1/4000, nastavitev časa osvetlitve (Vse hitrosti zaklopa. Razpoložljive hitrosti so odvisne od načina fotografiranja.)
Načini fotografiranjaScene Intelligent Auto (Pametni samodejni način), No Flash (Brez bliskavice), Creative Auto (Ustvarjalno samodejno), Portrait (Portret), Landscape (Pokrajina), Close-up (Od blizu), Sports (Šport), Night Portrait (Nočni portret), Movie (Film), Program AE (Program samodejne osvetlitve), Shutter priority AE (Prioriteta zaklopa pri samodejni osvetlitvi), Aperture priority AE (Prioriteta zaslonke pri samodejni osvetlitvi), Manual (Ročno)
Možnosti merjenja3
Občutljivost ISOSAMODEJNO (100–6400), 100–6400 v korakih po 1
ISO je mogoče povečati na H: 12800
Med snemanjem videoposnetkov: samodejno (100–6400), 100–6400 (v celih korakih)
Sistem samodejnega ostrenja/točke LCD9 točk za samodejno ostrenje (v središču križno tipalo pri f/5,6)
Videoposnetki EOSMOV (video: H.264, zvok: Linear PCM, uporabnik lahko ročno spreminja raven snemanja)
1920 x 1080 (29,97, 25, 23,976 slike na sekundo)
1280 x 720 (59,94, 50 slik na sekundo)
640 x 480 (30, 25 slik na sekundo)
Vgrajena bliskavicaDa
Izhod HDMI miniDa
Memory card:Kartica SD, SDHC ali SDXC
Dimenzije (Š x V x G)129,6 x 99,7 x 77,9 mm
Teža (samo ohišje) po standardu za preizkušanje CIPA, vključno z baterijo in pomnilniško karticoApprox. 480 g

¹ Velika/fina (kakovost 8) ločljivost.

² Vsi podatki temeljijo na Canonovih pogojih preverjanja: JPEG, ISO 100, standardni slog slike. Rezultati se razlikujejo glede na predmet, znamko in kapaciteto pomnilniške kartice, kakovost zajemanja slik, občutljivost ISO, način fotografiranja, slog slike, funkcije po meri itd.

³ Največje število slik na sekundo in kapaciteta medpomnilnika sta lahko glede na nastavitve fotoaparata in raven osvetlitve manjša.