Filmi 4K – EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

Snemanje videoposnetkov 4K60p

Svojemu občinstvu približajte pomen nestrpnega pričakovanja.

eos-1d-x

Samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami

Samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami je tehnologija samodejnega ostrenja s tipalom in zaznavanjem faze, ki je zasnovana za priročno in zmogljivo sledenje ostrenju pri videoposnetkih in hitro samodejno ostrenje pri fotografiranju v načinu Live View. Canonova lastna tehnologija je kot nalašč za ustvarjanje profesionalnih učinkov s spreminjanjem ostrenja ter zagotavljanje ostre slike predmeta, ki se premika proti uporabniku, na zamegljenem ozadju – značilne lastnosti videoposnetkov EOS.

Hitrost ostrenja se je iz petih korakov, ki jih poznamo že od modelov EOS 70D in EOS 7D Mark II, podvojila na deset korakov pri modelu EOS-1D X MARK II, kar omogoča hitrejše in bolj gladke prehode ostrenja. Zdaj pokriva pribl. 80 odstotkov območja tipala in deluje z vsemi objektivi EF v vseh pogojih fotografiranja in z vsemi kakovostmi snemanja videoposnetkov ter velikostmi.

Neverjetni videoposnetki EOS 4K 60p

Canonova dediščina pri videoposnetkih DSLR doseže svoj vrhunec z modelom EOS-1D X Mark II, ki omogoča režiserjem filmov in dokumentarcev snemanje njihovih zgodb v osupljivi ločljivosti 4K in v različnih hitrostih sličic. Videoposnetki z ločljivostjo 4K so v notranjosti posneti s standardom DCI 4K pri ločljivosti 4096 x 2160 (razmerje 17:9), ki je izvorna ločljivost tipala za najvišjo raven ostrine in kakovosti.

Zaradi pestre izbire hitrosti sličic je proces dela z ločljivostjo 4K prilagodljiv – 23,98, 24, 25, 29,97, 50 ali 59,94 sličic na sekundo. Čeprav pravijo, da je ostrenje v ločljivosti 4K težavno, je po zaslugi tehnologije samodejnega ostrenja CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami v modelu EOS-1D X Mark II enostavno in natančno. Za notranje snemanje je priporočena uporaba medija CFast 2.0™ in EOS-1D X Mark II bo lahko posnel do 29 minut in 59 sekund neprekinjenega videoposnetka z ločljivostjo 4K pri kateri koli izbrani hitrosti sličic.

eos-1d-x

Fotografija v ločljivosti 8,8 milijona slikovnih pik iz videoposnetkov 4K

Iz posnetkov z ločljivostjo 4K – tudi pri hitrosti 60 sličic na sekundo - je mogoče pridobiti fotografije visoke ločljivosti z 8,8 milijona slikovnih pik. Uporabnik si lahko posnetke ogleda prek zaslona na hrbtni strani fotoaparata in tam izbere posamezne fotografije. To je kot nalašč za hitro premikajoče se objekte, pri fotografiranju katerih je zahtevana zelo velika hitrost sličic, ali za fotografe, ki morajo za svoje naročnike posneti tako fotografije kot tudi videoposnetke v visoki ločljivosti.

Videoposnetek z veliko hitrostjo sličic 120 p

Poleg snemanja videoposnetkov v ločljivosti 4K lahko EOS-1D X Mark II snema tudi v polni visoki ločljivosti pri 120 P ali 100 P. Čeprav mnogi fotoaparati, ki lahko snemajo videoposnetke pri visoki hitrosti sličic, zaklenejo ostrenje, lahko EOS-1D X Mark II s tehnologijo samodejnega ostrenja CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami samodejno izostri tudi pri hitrostih sličic 120 P/100 P.

Videoposnetek z visoko hitrostjo sličic je posnet kot počasen posnetek pri ¼ hitrosti in brez zvoka, pri katerem časovni žig šteje štiri sekunde za vsako posneto sekundo, maksimalni čas snemanja pa je sedem minut in 29 sekund.

eos-1d-x

Izhod HDMI

Čist in nestisnjen videoposnetek v polni visoki ločljivosti v razmerju 4 : 2 : 2/8 bitov je mogoče snemati v zunanji pomnilnik prek izhoda HDMI1. Prek priključka HDMI je mogoče predvajati tudi zvok, zato je mogoče nadzirati zvok in ga snemati v zunanjo napravo.

Ali pa prek priključka HDMI priključite zunanji zaslon, s katerim nadzirate snemanje videoposnetkov s prikazom informacij o nastavitvah videoposnetka na zunanjem zaslonu ali brez. Za lažje nadziranje lahko omogočite tudi sočasni prikaz na prikazovalniku LCD fotoaparata in zunanjem zaslonu prek HDMI.

1Izhod 4K HDMI ni podprt.

Vhod za slušalke in linijski vhod

Na priključek za mikrofon je mogoče priključiti zunanji mikrofon za snemanje stereo zvoka, medtem ko lahko s pomočjo priključka za slušalke preverite zvočne ravni med snemanjem.

S podporo za širok nabor hitrosti sličic, formatov snemanja in dodatne opreme za videoposnetke je fotoaparat EOS-1D X Mark II sposoben posneti profesionalne videoposnetke, ki po kakovosti krepko presegajo posnetke modela EOS-1D X.

eos-1d-x
eos-1d-x

Oddaljeno snemanje videoposnetkov

Z brezžičnim oddajnikom WFT E8 lahko s pametno napravo, kot sta telefon ali tablični računalnik, začnete/ustavite snemanje videoposnetka prek aplikacije Canon Camera Connect (iOS in Android). Po začetku snemanja videoposnetka se snemanje nadaljuje, tudi če se povezava med fotoaparatom in pametno napravo prekine, na primer pri snemanju z brezpilotnim letalnikom. Strežnik WFT zdaj podpira snemanje videoposnetkov in nudi več možnosti upravljanja v primerjavi z aplikacijo Camera Connect.