Za podjetja

EO Grafiska

Skozi celoten projekt nam je Canon pomagal z dragocenimi nasveti, vpogledi in smernicami. Čeprav smo približno vedeli, kam se moramo usmeriti – v podjetje, kjer je tiskanje le eden od kanalov – so nam pobude, kot je EBBP, zagotovile orodja za razvoj določenih storitev.

Krister Mellström, izvršni direktor

Družba EO s sedežem v Skarpnäcku južno od Stockholma, ki je bila ustanovljena leta 1984, zaposluje 45 oseb, ki služijo široki množici strank, med drugim kabelskemu omrežju Com Hem, družbi Stockholm Capital in finančni skupini Nordea Bank. Čeprav temelja poslovanja ostajata ofset in digitalno tiskanje, zagotavlja EO Grafiska tem strankam vedno večji nabor storitev za tržno komunikacijo, od oglaševalskih do neposrednih poštnih kampanj, prek informacijskih tehnologij, fotografije in filma do oblikovanja kampanj za različne medije, izvajanja in merjenja.

Leta 2009 je se je družba EO Grafiska spopadla z zahtevnim izzivom preoblikovanja svojih kapacitet za digitalno tiskanje. Družba še zdaleč ni bila nova na področju digitalnega tiskanja (leta 2002 je kupila lokalno digitalno tiskarno in digitalno tiskanje je predstavljalo 25 % prometa), vendar pa skozi leta vlaganje v digitalno tiskanje ni dohajalo spreminjajočih se zahtev strank družbe.

Družba se je odločila za partnerstvo s Canonom. Med nizom rednih srečanj (na začetku so bila ta srečanja vsak teden), sta Canon in EO sodelovala pri definiciji družbine ponudbe strankam in odločanju, kakšna vlaganja so za njo potrebna. V okviru postopka so Krister Mellström in drugi vodstveni kadri sodelovali v Canonovem programu za izgradnjo podjetja (EBBP) ter se udeležili seminarjev o temah, kot so odnos tržnikov do tiska in uvajanje tiskanja iz spleta. "Bili so izjemno koristni," pravi Mellström. "Čeprav smo na primer že razvili lastno rešitev za tiskanje iz spleta, smo pridobili boljše razumevanje učinkovitega trženja te storitve."

"Nova družba" EO Grafiska je zelo drugačno podjetje, kot je bil na tiskanje osredotočen neuspešen EO pred samo štirimi leti – uspešno in donosno podjetje z več zaposlenimi in portfeljem storitev, primernih za tržišče. Kar se je začelo kot projekt za preureditev oddelka za digitalno tiskanje, se je končalo kot preureditev vsega podjetja.

Preberite zgodbo in spoznajte, kako je Canon pomagal družbi EO Grafiska, da je z obstoječimi viri za tiskanje, oblikovanje in informacijske tehnologije strankam ponudila nove storitve za različne medije.

Prenos študije primera

Katere izdelke in storitve uporabljajo?

Tiskalniki za rezane liste

Barvni ali črno-beli tiskalniki za rezane liste so bili zasnovani za profesionalne tiskarne in oddelke za tiskanje v podjetjih. Prinašajo izjemno kakovost tiskanja, nove rešitve za poteke dela in več možnosti končne obdelave v napravi za visoko donosnost naložbe.

Programska oprema za različne medije

Ustvarite večje tiskane naklade in odkrijte nove prihodke z večkanalno komunikacijo. Canon vam nudi širok nabor prilagodljivih rešitev za več medijev, ki vključujejo fotografije, video, kode QR ter prilagojeno spletno vsebino in vsebino za digitalno tiskanje.