Kaj je Mopria?


Mobilne naprave s potrdilom Mopria™ samodejno zaznajo tiskalnike s potrdilom Mopria prek brezžične povezave. Uporabniki lahko natisnejo e-pošto in dokumente iz mobilnih naprav tako, da na meniju tapnejo polje Print (Natisni) in izberejo zaznani tiskalnik, ki je prikazan na zaslonu.

Vtičnik Mopria Print Service lahko prenesete s spletne trgovine Google Play Store in s tem omogočite delovanje tiskanja v vseh telefonih in tabličnih računalnikih Android (različica 4.4 Android ali novejša).  Ko je vtičnik nameščen, napravo preprosto povežite z istim omrežjem, kot je povezan tiskalnik. Zdaj lahko tiskate s katerim koli tiskalnikom s potrdilom Mopria, ne da bi potrebovali dodatne programe in nastavitve.

Družba Canon je kot ustanovna članica organizacije Mopria Alliance predana razvoju izdelkov s potrdilom Mopria, saj želi tiskanje za uporabnike narediti čim bolj preprosto.

Kaj potrebujem za uporabo storitve Mopria?

1.    Pametni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom Android, različica 4.4 ali novejši
Vaš pametni telefon ali tablični računalnik Android mora imeti možnost za nadgradnjo na Android KitKat (4.4).  Preverite nastavitve telefona za posodobitev vaše naprave.

2.    Tiskalnik s potrdilom Mopria

Združljivi tiskalniki i-SENSYs: