Kaj je Mopria?


Tiskanje z mobilnimi napravami MopriaMobilne naprave s potrdilom Mopria™ samodejno zaznajo tiskalnike s potrdilom Mopria prek brezžične povezave. Uporabniki lahko natisnejo e-pošto in dokumente iz mobilnih naprav tako, da na meniju tapnejo polje Print (Natisni) in izberejo zaznani tiskalnik, ki je prikazan na zaslonu.

Vtičnik Mopria Print Service lahko prenesete s spletne trgovine Google Play Store in s tem omogočite delovanje tiskanja v vseh telefonih in tabličnih računalnikih Android (različica 4.4 Android ali novejša).  Ko je vtičnik nameščen, napravo preprosto povežite z istim omrežjem, kot je povezan tiskalnik. Zdaj lahko tiskate s katerim koli tiskalnikom s potrdilom Mopria, ne da bi potrebovali dodatne programe in nastavitve.

Družba Canon je kot ustanovna članica organizacije Mopria Alliance predana razvoju izdelkov s potrdilom Mopria, saj želi tiskanje za uporabnike narediti čim bolj preprosto.

Kaj potrebujem za uporabo storitve Mopria?

1.    Pametni telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom Android, različica 4.4 ali novejši
Vaš pametni telefon ali tablični računalnik Android mora imeti možnost za nadgradnjo na Android KitKat (4.4).  Preverite nastavitve telefona za posodobitev vaše naprave.

2.    Tiskalnik s potrdilom Mopria

Združljivi tiskalniki i-SENSYs:

3.    Brezžično omrežje
Mobilna naprava in tiskalnik morata biti povezana z istim omrežjem.  Tiskalnik mora biti z omrežnim usmerjevalnikom povezan brezžično ali z ethernetnim kablom.

4.    Programi, ki podpirajo tiskanje z Android KitKat
Številni izvorni programi Android, kot so Chrome, Gmail, Gallery, Drive in Quickoffice že vključujejo možnost Print (Natisni) na meniju. Ko je vtičnik Mopria nameščen, se bo vaš tiskalnik pojavil na seznamu možnosti za tiskanje.  Če se v programu ne prikaže gumb Print (Natisni), program trenutno ne podpira različice Android KitKat (4.4) ali storitve Mopria Print Service.

Opomba:  Javna brezžična omrežja, kot so javne brezžične dostopne točke, povezave Bluetooth ali mobilne podatkovne povezave 3G ali 4G ne podpirajo storitve Mopria Print Service.
Za tiskanje z mobilnimi napravami s potrdilom Mopria bo morda potrebna posodobitev vgrajene programske opreme tiskalnika.

Kako naj posodobim vgrajeno programsko opremo