Filmmaker advice from Nehemias Colindres

Nasvet filmskega ustvarjalca Nehemiasa Colindresa

Fotograf in filmski ustvarjalec Nehemias Colindres je delil svoje tri najboljše vadnice za snemanje filmov: snemanje kratkega filma, nasvet filmskega ustvarjalca in skozi objektiv.

Pri snemanju filmov, kot pri vseh oblikah umetnosti, postajate vse boljši samo s ponavljanjem. V bistvu gre samo za to, da poskušate prepoznati, kaj je dobro in ... kaj pač ni. 

Najpomembnejše je, da izpilite svoj okus – to pa je mogoče samo, če neprekinjeno snemate ves čas, dokler se ne stemni. 

Na začetku nihče od mojih kolegov ni veliko pričakoval od mene – in mislim, da tudi sam nisem kaj veliko pričakoval od sebe. Vse to se je spremenilo po navdihujočem pogovoru z mojim nekdanjim mentorjem. To mi je dalo zagon; željo, da postanem najboljši. Morda nisem vedno najbolj talentiran, vendar imam odličen okus in željo po uspehu. To pa je zelo pomembno. 

Moje delo sta na višjo raven ponesla zlasti moje poznavanje kakovostne opreme in načrtovanje. 

Običajno si vsak posnetek zamislim v glavi in si ga zapišem, predstavljam pa si tudi, s katerim objektivom ga bom posnel. Izjemno pomembno je, da dobite občutek za vsak objektiv in kaj lahko z njim dosežete. 

Poleg okusa lahko vaše delo na višjo raven ponese pravilna izbira objektiva. Ključnega pomena je tudi dobra ekipa, saj so to vaši partnerji, s katerimi morate biti pri vsakem posnetku na isti valovni dolžini.

Pri fotografiranju portretov rad usmerjam ljudi v njihovem okolju. Menim, da to poveže gledalca z liki. Portrete vedno fotografiram z objektivom 50 mm, saj plitva globina polja ustvarja čudovite rezultate. 

Najbolj želim poudariti, da snemajte tisto, kar vas navdušuje, in ne pustite nikomur, da bi vas pregovoril v kaj drugega. Vse drugo pa se bo že zgodilo, z veliko trdega dela in malo sreče.