low light

Kako fotografirati v šibki zimski svetlobi

Canonov ambasador Richard Walch opiše, kako v fotografijo zajeti čarobnost zimske pokrajine ali meglenega somraka ob sončnem zahodu. Naučite se, kako ustvariti osupljive, dramatične fotografije v šibki ali pešajoči svetlobi s pomočjo večje odprtosti zaslonke in višjih vrednosti ISO.

Kot je mogoče videti v našem videoposnetku, ni nujno, da vas kratki in temni zimski dnevi ovirajo pri ustvarjanju čudovitih fotografij. Hladen podeželski prizor v polmraku ali čaroben sij zimske jutranje zarje v mestu sta idealna za spektakularno fotografijo, ki prikliče spomine. Toda za fotografiranje v šibki svetlobi morate biti pripravljeni eksperimentirati s fotoaparatom.

Potrebujete navdih? Stopite ven v zimskem večeru, kjer ulične svetilke v polmraku osvetlijo ljudi, ki se vračajo z dela. Ali pa obiščite kraje, kjer lahko kar najbolje izkoristite omejeno svetlobo, fotografirajte pevski zbor v soju sveč ali ognjemet, ki obarva nočno nebo.

Skušajte zajeti zimske luči v mestu. Podajte se na nočni sprehod po podeželju in opazujte, kako polna luna osvetli pomrznjeno drevje ali čudovito zaledenelo jezero.

Svoje zimske fotografije v šibki svetlobi lahko z drugimi delite v naši Galeriji.