depth of field header

Kako fotografirati z majhno globino polja

Zima je polna spektakularnih podrobnosti, ki samo čakajo, da jih odkrijete. Canonov ambasador Richard Walch vam v prispevku razloži, kako ustvariti fotografije z majhno globino polja, s pomočjo katerih bo vaš resnično izstopal.

Kot vam v našem videoposnetku razloži Richard Walch, je zima polna priložnosti za fotografiranje podrobnosti, ki prikličejo spomine, in za eksperimentiranje z globino polja v vaših fotografijah. Tukaj je nekaj zamisli, ki jih lahko preizkusite.

Z nastavitvijo zaslonke na svojem fotoaparatu lahko uravnavate globino polja, kar vam omogoča, da zajamete vse podrobnosti - od zamrznjenih jagod z zaledenelimi drevesi v zamegljenem ozadju, pare, ki jo v mrazu izdihne vaš prijatelj, do ledenih vzorcev na oknih. To so odlični načini izražanja zimskih trenutkov.

Če niste v mestu, se posvetite naravi. Izsledite drobne znake življenja v neizprosni naravi – kot so na primer pomrznjena pajčevina, ledene sveče ali sveže stopinje v novozapadlem snegu.

Z eksperimentiranjem z globino polja lahko ustvarite bolj osupljive fotografije. Z veseljem si bomo ogledali rezultate. Delite svoje bližnje posnetke zimskih podrobnosti z nami ali pa uporabite večjo globino polja za čudovite fotografije naravnih ali mestnih pokrajin. Nato delite svoje fotografije v naši , kjer bodo v njih lahko uživali tudi drugi.