seagulls alexandra simionov header

Vaše fotografije so naše najljubše: Dogajanje in šport

Ta mesec ste nam poslali izbor izjemnih slik, povezanih z dogajanjem in športom. Vsaka od teh slik predstavi edinstveno perspektivo in nas spodbuja, da se odpravimo ven in ujamemo trenutek. Tukaj je nekaj naših najljubših fotografij in zgodb, ki so z njimi povezane.

Tornado Gaudenza Geriga

"Posnetek sem naredil na balijski plaži Balangan v Indoneziji. Po naporni jutranji uri deskanja sem sedel na plaži, počival in se pogovarjal z deskarjem, ki sem ga srečal. Rekel mi je, da ne glede na to, kaj se zgodi, vedno iščejo lep, dolg in pravilen val. Vreme je bilo že nekaj dni lepo, tisto jutro pa je z morja nekaj oblakov prineslo pred našo plažo. Na obzorju se je pojavil tornado in se spustil iz oblakov, dokler se ni dotaknil morske površine. S seboj sem imel fotografsko opremo in na srečo je bil moj objektiv Canon 70-200 že nameščen. Pograbil sem fotoaparat, hitro prilagodil nekaj nastavitev in zajel nekaj posnetkov. Ko je deskar odpeljal val, je opazil tornado, vendar se je obnašal, kot da mu je vseeno, in odplaval nazaj v ospredje. Tornado je bil popoln (od oblakov do morske površine) samo nekaj sekund, zato sem zares imel srečo, da sem oba subjekta ujel ob pravem času na pravem mestu".

Willancourt Vincenta Lescauta

"Posnetek sem naredil nekega nedeljskega popoldneva na dirki motokrosa v Willancourtu na belgijskem podeželju. Želel sem ujeti trenutek in posredovati občutek navdušenja ter gibanja. Izziv je bil, kako zamrzniti dogajanje, zato sem dolgo časa čakal, da sem ujel pravi posnetek.

Dolgo časa sem sledil subjektu in se s fotoaparatom premikal po prizoru. Želel sem poudariti učinek hitrosti in skriti ozadje, saj ni bilo preveč lepo ali pomembno. Želel sem se zares osredotočiti na različne barve motorja in voznika glede na progo".

Galebi Alexandre Simionov

"Fotografijo sem poleti 2015 posnela na Thassosu, ko je moj fant hranil galebe. Bili so navajeni hranjenja in so sitnarili ljudem. Enaka stvar se je zgodila prejšnji dan, zato sem bila pripravljena na to, kako hitro se premikajo. Izkušnja je bila edinstvena, zato sem vesela, da sem lahko ujela trenutek. Dogajanje sem zamrznila z visoko hitrostjo zaklopa 1/800 sekunde".

Preizkusite se v izzivu tega meseca

Navdih poiščite v temi tega meseca v naši galeriji in nato delite fotografije. Tako boste imeli možnost, da vašo fotografijo objavimo v naši Izložbi!

Pošljite fotografije