burano-italia-estelle-moreau.jpg

Vaše fotografije so naše najljubše: Moje mesto

Od Stokholma do Seula, od Portlanda do otočja Palau – v tem mesecu ste nam poslali slike iz celega sveta, da smo si lahko ogledali vaša mesta. Tukaj so naše najljubše fotografije, ki smo jih izbrali iz galerije.

Burano, Italija, Estelle Moreau

"Burano je otok v Beneški laguni na severu Italije. Miselnost otoka Burano je odlično zajeta v barvitih hišah: toplina in odprtost. Ko se sprehajate po majhnih ulicah otoka, opazite, da je tukaj veliko bolj sproščeno kot v Benetkah. Burano je s svojo raznoliko in slikovito arhitekturo, umirjenim utripom in vijugastimi kanali povsem drugačen od svojega slavnega sorodnega mesta – Benetk. Otok je znan tudi po izdelovanju čipk, ki je ravno primerno zapletena spretnost za tako lepo mesto.

To fotografijo sem posnela po dolgem dnevu pohajkovanja po Benetkah in Muranu. Trume turistov so me povsem izčrpale in ko sem slučajno prišla v Burano, se je moje razpoloženje takoj razvedrilo. Pohajkovanje po tlakovanih uličicah zelo dobro vpliva na ljudi, saj imajo tako lokalni prebivalci kot obiskovalci vedno nasmeh na obrazu.

Že v enem popoldnevu boste začutili pozitivno energijo tega mesteca. Bila sem srečna, prerojena in vesela, da sem doživela to eksplozijo barv, preden sem se vrnila v svoj siv veliko bolj industrijski svet."

Pécs v megli, Madžarska, Robert Jakab

"V mestu Pécs te vreme vedno preseneti. To je majhno mesto na jugu Madžarske, kjer sem doma. Fotografijo sem posnel v januarskem jutru v trenutku, ko je arhitektura glavnega trga pokukala iz megle. V megli lahko vidite svetle luči mestne hiše in osupljivo bakreno kupolo mošeje Pasha Qasim.

Nekaj dni prej sem spremljal vremensko napoved, nato pa sem se odpravil na hrib in poiskal popoln razgled. Moj fotoaparat je dobro prenesel mraz in skoraj vsaka fotografija, ki sem jo posnel tistega jutra, je bila osupljiva.

V mestu Pécs živi veliko etničnih skupin. Kot otrok sem živel blizu cerkve, ki jo vidite na fotografiji. Zdaj živim takoj zraven mošeje. Ta slika čudovito povzema kulturno raznolikost mesta."

Genova gabbiani affamati, Renzo Oroboncoidi

"Fotografijo sem posnel med obiskom obalnega mesta Genova. To živahno pristaniško mesto ima tudi najbolj prometno luko v Italiji. Hotel sem zajeti različne značilnosti mesta in pokazati kontrast starih stavb in urbanih ulic ter številnih ulic, ko sem opazil te galebe. Spustili so se nizko na steno, da bi pobrali koščke kruha, ki jih je natresla neka gospa. V tem posnetku somraka je veliko drame. Če pogledate v daljavo, opazite sij sončnega zahoda, ki se zrcali v morju ob Genovi."

Preizkusite se v izzivu tega meseca

Vsak fotograf nam je pokazal trenutek svojega življenja, ki smo si ga z veseljem ogledali. Ujemite še vi svoj edinstven posnetek življenja. Navdih poiščite v temi tega meseca v naši galeriji in nato delite fotografije. Lahko vas izberemo v naslednji izdaji.

Pošljite fotografije