Your photos, our favourites: Patterns and Textures

Vaše fotografije so naše najljubše: Vzorci in teksture

V izzivu tega meseca smo vas pozvali, da pozabite na barve in se osredotočite na vzorce, teksture in oblike pročelij svojega mesta. Avtorje treh naših najljubših fotografij smo prosili, da nam zaupajo, kako so posneli svoje fotografije.

"Okrožje Forum" avtorja Nicolasa Noyesa

"Okrožje Forum" avtorja Nicolasa Noyesa

"To fotografijo sem posnel na počitnicah v Barceloni v Španiji. Mesto že poznam, a nekega zgodnjega popoldneva sem odkril novo okrožje, ki se imenuje Forum. Ker sem arhitekt, so mojo pozornost pritegnile nove stavbe.

Navdušila me je harmonija nasprotja med ravnimi in simetričnimi linijami te poslovne stavbe. Všeč mi je postavitev umetnih struktur poleg naključnih snopov oblakov. Pozneje sem fotografijo malce uredil za še večji vtis. Na ta način sem lahko ustvaril enako osvetlitev neba in stavbe."

"Razmišljanje" avtorice Ane Valente

"Razmišljanje" avtorice Ane Valente

"Fotografijo sem na neko nedeljo v Lizboni posnela posebej za izziv tega meseca "Vzorci in teksture". 

Ko naletim na prizor, ki si ga res želim ujeti na fotografijo, vedno začutim določeno mero razburjenja. Prizor, ki sem ga našla tisto popoldne, je bil popoln. Pred stavbo s tipično portugalsko arhitekturo, ki se dviga nad pločnikom iz tlakovcev in jo krasijo čudovite ploščice, je stal lik, ki je bil popolna pika na i prizoru. 

Uporabila sem ročni način fotoaparata in sem poskušala fotografijo posneti tako, da me moški ne bi opazil in bi lahko ujela bistvo trenutka."

"Oklep" avtorja Gonzala Garcie

"Oklep" avtorja Gonzala Garcie

"Ko hodim po mestu, moje oči vedno iščejo trenutke s posebno svetlobo. Všeč mi je tudi, ko si pri svojih kompozicijah lahko pomagam z naravnim okvirjanjem. Ko sem se sprehajal po Oviedu v Španiji, sem zagledal stavbo, obdano z gradbenim odrom. Vodoravne in navpične strukture in globina barve so me spomnile na abstraktno sliko. 

Okrog stavbe je bila postavljena varnostna ograja, zato nisem mogel spremeniti položaja, čeprav sem poskušal vodoravne in navpične linije zajeti točno tako, kot sem jih videl. Pri naknadni obdelavi sem posnetek pazljivo obrezal in tako dosegel ravnovesje kompozicije. Fotografijo sem posnel z objektivom Canon EF 24–70 mm f/2.8 L II USM na fotoaparatu EOS 6D. Ta kombinacija se mi zdi zelo vsestranska."

Preizkusite se v izzivu tega meseca

Vse fotografije zajemajo vzorce, teksture in oblike na edinstven način, zdaj pa želimo svet videti tako, kot ga vidite vi. Sodelujte v izzivu tega meseca in vaša fotografija bo morda predstavljena v naši izložbi. Vzemite fotoaparat, se odpravite v mesto in fotografije prenesite sem.