burano-italia-estelle-moreau.jpg

Vaše fotografije so naše najljubše: Popotovanje

Ta mesec ste nam pošiljali slike svojih popotovanj po svetu, od pisane Kube do živahne Indije, in z nami delili edinstvene poglede na zanimive kraje. Tukaj so fotografije, ki smo jih izbrali iz galerije.

Barve Indije, avtorica Margarita Trull Bosch

"To fotografijo sem posnela pri trdnjavi Amber v mestu Džaipur v Radžastanu, ki je ena najbarvitejših držav Indije.

Trdnjava, zgrajena iz rdečega peščenjaka in marmorja, je štirinadstropna palača na strmem hribu. Do vrha hriba se lahko povzpnete na slonjem hrbtu in tako prizanesete svojim nogam.

V trdnjavi je veliko čudovitih prostorov in večjih teras. Na eni od teh je stala prijazna skupina žensk, oblečenih v barvite sarije. Všeč mi je bila postavitev žensk s sloni in bleda barva kamnitih tal. Kljub vsem živahnim barvam Radžastana so sariji, sloni in čudoviti izrazi izstopali."

Kuba, avtorica Melina Surrano

"To fotografijo sem posnela na Kubi, kjer je bil moj prvi postanek. Zgradbe so bile izjemna mešanica starega in novega. Sončna svetloba je bila zelo lepa in želela sem posneti prizor, ki bi prikazoval čudovite barve retro avtomobilov, ki jih na Kubi še vedno vozijo.

Nekaj časa sem po ulicah iskala pravo kombinacijo starega in novega. Presenetilo me je, da je stari del mesta še vedno naseljen, čeprav je popolnoma uničen in je v njem veliko razpadajočih zgradb.

Veliko potujem in za lep posnetek poskušam različne stvari. Prizor si je dobro ogledati ob različnih delih dneva in upoštevati svetlobo. Vedno poskrbim, da imam fotoaparat pri sebi, če slučajno pride do spontanih trenutkov.

Kuba me je prijetno presenetila. Takoj bi se vrnila, čeprav vem, da bo Kuba odprla novo poglavje v zgodovini in zelo verjetno začela z obnovo svojih mest. Upam, da s tem ne bo izgubila svojega šarma. To bi bilo res škoda."

Pariz, moja ljubezen, avtor Lars Suechting

"To fotografijo sem posnel v Parizu, ko sva bila z ženo na počitnicah. Želela sva doživeti drugo stran mesta, ki ne vključuje običajnih znamenitosti. Odkar sem pri petih letih dobil svoj prvi Canonov fotoaparat, uživam pri fotografiranju zanimivih stvari iz novih zornih kotov.

Z ženo sva prehodila veliko ulic, videla veliko čudovitih hiš in parkov ter srečala veliko prijaznih ljudi. Pot sva zaključila pred to mestno hišo. Pred njo je bilo veliko ljudi in otroci so pihali milne mehurčke. Vsi so se smejali, bili so srečni in v gibanju. V bližini tega kraja je pred čudovitimi hišami stal star vrtiljak in videl sem posnetek Pariza, kot sem si ga vedno predstavljal – lep, star, igriv, čaroben in vedno v gibanju.

Potovanja so pomembna za razvoj moje fotografije. Vedno poskušam nove stvari, da zajamem bistvo države, v kateri se nahajam. To so lahko posebni ljudje, vreme, pokrajina, arhitektura, rože ali druge podrobnosti. Skozi fotografijo izvem več o državi, njenih ljudeh in njihovem življenju."

Preizkusite se v izzivu tega meseca

Ti fotografi so z nami delil svoja popotovanja, ki smo si jih z veseljem ogledali. Ujemite še vi edinstvene trenutke. Navdih poiščite v temi tega meseca v naši galeriji in nato delite fotografije. Lahko vas izberemo v naslednji izdaji.

Pošljite fotografije