Your photos, our favourites: Urban and street

Vaše fotografije so naše najljubše: Urbano okolje in ulica

Vaše slike so naše najljubše: urbane in ulične fotografije

Podajte se z nami na pot od Poljske do Indije in Hrvaške ter si oglejte naše najljubše slike z zadnjega fotografskega izziva v naši galeriji. Vse fotografije zajemajo trenutek v urbanem okolju in so prva stran zanimive zgodbe, ki se skriva za njo.

Outburst of Joy, Michal Patron

"Ta fotografija je bila posneta na odprtju razstave ulične umetnosti v Lublinu na Poljskem. Nisem vedel, kaj se bo zgodilo, zato sem se pomešal v množico in čakal. Nenadoma je stroj za ustvarjanje umetnega dima pričel pihati ogromne oblake, kar je povzročilo ogromno veselje v bližnji skupini otrok. To je bila moja priložnost.

Dim je sicer precej oviral moj pogled, a sem vseeno skušal zajeti najširši možni kot, z otroki v ospredju in dimnimi silhuetami v ozadju. Na voljo sem imel le nekaj sekund – otroci so se nato razbežali in parada se je začela.

S to fotografijo sem osvojil prvo nagrado na tekmovanju Grand Press Photo 2015 – najbolj priznanem tekmovanju fotografskega novinarstva na Poljskem."

Free, Susana Hinojo

"Med vzponom na trdnjavo Amber Fort v Džaipurju sem imela srečo in naletela na poseben festival. Ljudje so se zbrali v znak protesta proti indijski večstoletni kulturi neenakosti med spoloma.

Celoten prizor je bil čaroben – in ta popoln trenutek se je nenadoma pojavil pred mojimi očmi. Povsem naravna gesta ljubezni in sreče med materjo in hčerko.

V tistem trenutku je bilo moje srce popolnoma usklajeno z mojimi očmi."

Façade med Patina, Frederik Frydendal

"Med uživanjem v ogledu Splita z rikšo sem se peljal mimo majhnega okenca. Ta prizor me je prevzel. Bi sem tako navdušen, da sem se moral kasneje vrniti in ga fotografirati.

Moj občutek se je izkazal za pravega. S sproščenim vzdušjem, naravno patino in zapleteno teksturo predstavlja zame zgodba za to fotografijo preprosto domačnost doma.

Za potovanja in učilno fotografijo vedno uporabim načina RAW in AV in v tem primeru z zaslonko f/8. Tako lahko zajamem kar največ možnih podrobnosti."

Preizkusite se v izzivu tega meseca

Ti fotografi so vsi delili trenutek v času, ki so ga ujeli pri svojih vsakdanjih doživetjih v vsakdanjih urbanih okoljih. Kaj se dogaja v svetu okoli vas? Poiščite navdih v naši temi meseca v Galeriji, delite svojo zgodbo in ravno vi ste lahko v naši Izložbi naslednji mesec.