Ujemite trenutek

Popoln posnetek pri fotografiranju hitrega dogajanja je enako odvisen od priprave kot od samega trenutka. Pri fotografiranju športa morate poznati okolje, da boste lahko ob pravem času na pravem mestu, in biti opremljeni z ustrezno opremo, da boste lahko trenutek ujeli v objektiv. Poskusite obiskati prizorišče pred dogodkom, da ugotovite, kje in kako boste lahko ustvarili najboljše posnetke.

Pri tem vam bo v pomoč tudi poznavanje športa, ki ga boste fotografirali. Na primer pri slikanju nogometne tekme poskusite odkriti vzorce gibanja. Ustvarjanje dobrega posnetka bo lažje, če boste znali predvideti dogodek nekoliko pred samim dogodkom.

Včasih se določene stvari zgodijo tako hitro, da se ne morete dovolj hitro odzvati. Poleg neprekinjenega samodejnega servo ostrenja z umetno inteligenco omogočite tudi način hitrega neprekinjenega fotografiranja. Fotoaparat usmerite v subjekt in napol pritisnite gumb zaklopa, da se sledenje začne. Ko gumb pritisnete do konca, boste posneli zaporedje izostrenih fotografij, s čimer bodo vaše možnosti za popoln posnetek večje.

Hitrost je odvisna od modela fotoaparata. Model EOS 7D Mark II ima med drugim posebno enoto zaslonke in posebni zrcalni sistem ter Canonov slikovni procesor DIGIC, ki omogoča fotografiranje s hitrostjo deset posnetkov na sekundo.

Fotografija dogajanja - Ujemite trenutek