Snemanje kinematografskih filmov

Ustvarjanje kinematografskega videza pri snemanju filmov je umetnost, ki zahteva znanje. Enakomerno spreminjanje izostritve, ki zagotavlja, da bodo glavni motivi v prizoru ves čas izostreni, je eden od načinov, kako ustvariti videz profesionalnega filma.

Za to tehniko je potrebno veliko vaje. Začnite tako, da poskusite ohranjati izostritev statičnega predmeta, medtem ko se mu približujete, tako da ves čas prilagajate objektiv.

Če želite pozornost gledalcev usmeriti proti glavnemu subjektu, lahko poskusite zamegliti ozadje posnetka, medtem ko ohranjate popolno izostrenost glavnega subjekta. Po drugi plati pa boste pri širokokotnih posnetkih morda želeli izostriti celoten kader.

Naši najnovejši fotoaparati so opremljeni s tehnologijo izostritve Hybrid CMOS AF III, ki vam pomaga premostiti težave pri ohranjanju ustrezne izostritve. Ta funkcija omogoča enakomerno in samodejno sledenje ter tako ves čas ohranja popolno izostritev motiva, četudi se ta premika skozi kader. Nekateri Canonovi fotoaparati imajo tudi zaslon na dotik, ki omogoča preprosto prestavljanje izostritve z enega motiva na drugega, ne da bi se dotaknili objektiva. Motiv izostrite s preprostim dotikom njegove slike na zaslonu. To zagotavlja enakomernejše in bolj kakovostne filmske posnetke kinematografskega videza.

Snemanje kinematografskih pogledov