Artist Hattie Newman looks at the Canon EOS 4000D to configure some settings

SCENOGRAFINJA HATTIE NEWMAN

Kako s Canonovim fotoaparatom EOS 4000D uresničim svoje ideje

Hattie Newman
Hattie Newman

Modelarka in scenografinja


Hattie ustvarja modele in scene, ki smisel za zabavo združujejo z drzno in barvito estetiko. In vse je narejeno iz enega materiala – papirja.

Njena strast se je rodila med študijem na umetniški akademiji, ko je kot svoj medij izbrala papir, ker je bil “poceni in ga je bilo enostavno dobiti”. Od takrat je dosegla velik uspeh – njene stvaritve krasijo galerije, revije, knjige, oglase in spletne strani po vsem svetu.

Hattie pojasnjuje, da lahko navdih za projekte pride od kjer koli – “galerije, vrtovi, stavbe ... ali nekaj tako preprostega, kot so barva, vzorec ali tekstura”. Zato je postala fotografija bistveni del njenega procesa.

"Vedno iščem nove ideje, in če vidim nekaj, kar me navdihne, se bom ustavila in to fotografirala. Na ta način imam sliko shranjeno in se lahko k njej vrnem kasneje."

Povezani članki
canon-get-inspired-christmas-craft-related-article-1-185

TISKALNIKI

Kateri tiskalnik je pravi za vas?

Ne glede na to, ali ste starš, samostojni podjetnik ali umetnostni fotograf, imamo pravi tiskalnik za vas. Preberite, kateri.

A table filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

USTVARJANJE S TISKALNIKOM

Praznični čas je kot nalašč za ustvarjanje – šest stvari, ki jih za božične praznike lahko izdelate s tiskalnikom

Prepustite se ustvarjalnosti in za te praznike sami izdelajte božična darila, okraske in igre. Vse predloge lahko prenesete in natisnete brezplačno.

Two people skateboard down a city street at night, colourful lights from buildings reflecting in the wet road surface.

POTOVALNI

11 namigov za fotografiranje oddiha v mestu

Kako lahko najbolje izkoristite svoj fotoaparat med oddihom v mestu? Zajemite občutek in vzdušje urbane džungle z nekaj enostavnimi namigi in triki.

Artist Hattie Newman photographing botanics as inspiration for her work

Za Hattie so fotografije pomemben način deljenja njenih idej in dela v teku – s strankami, pomočniki v studiu in spletnimi sledilci. Ni ji všeč dokumentirati le dokončanih del. “Obožujem fotografirati dogajanje v zakulisju, zato imam fotoaparat vedno s seboj. Te fotografije objavim na svojem blogu ali v družabnih medijih in včasih jih natisnem za svoj portfelj.”

“Zelo je pomembno, da lahko posnamem točne slike modela, ki ga izdelujem, zato da lahko stranka vidi, kakšen bo na koncu,” je povedala Hattie. Kakovost slike je prav tako pomembna, ko gre za fotografiranje končnega izdelka. “Potrebujem visokokakovostne fotografije preteklih projektov, in če moram izdelati kaj podobnega, lahko pogledam sliko in se spomnim, kako sem model izdelala.”

In the studio sharing images of the creative process

V preteklosti se je Hattie pri fotografiranju zanašala na mobilni telefon, vendar se je vedno bolj zavedala njegovih omejitev.

"Čeprav so fotoaparati na mobilnih telefonih priročni, mi pri šibki svetlobi ni nikoli uspelo posneti dobrih fotografij in slike za moje potrebe niso bile dovolj ostre."

Takoj ko je Hattie začela uporabljati fotoaparat EOS 4000D, je opazila znatne izboljšave. “Najbolj opazna razlika je bila, da so imele slike veliko več podrobnosti. Barve so bila bolj točne in fotoaparat se je pri šibki svetlobi veliko bolje odrezal.” Možnost, da lahko svoja dela fotografira v višji ločljivosti, je prinesla tudi druge prednosti. “Sedaj lahko svoje fotografije natisnem in vem, da bodo videti dobro. In ker so visokokakovostne, jih lahko posnamem in uredim kasneje, na primer izrežem kakšno podrobnost.”

Shooting with background blur

Hattie fotoaparatov DSLR še ni uporabljala, zato je bila navdušena, kako enostavno je bilo uporabljati fotoaparat EOS 4000D. “Ko sem dobila fotoaparat, sem začela svoje modele veliko več fotografirati, saj sem z lahkoto dosegla, da so bile fotografije videti lepe.” Prav tako intuitivna se ji je zdela brezžična povezljivost fotoaparata. “Zelo preprosto je slike prenesti iz fotoaparata v telefon, in ko sem zunaj, jih lahko delim s svojimi strankami ali ustvarjalno ekipo v studiu.”

A leafy morning at the Barbican Conservatory provides inspiration for the next paper set

Opremljena s svojim fotoaparatom EOS 4000D, Hattie sedaj lahko posname visokokakovostne fotografije, ki jih deli s ponosom – ne samo zato, ker so videti profesionalno, ampak tudi zato, ker zares ujamejo njeno umetniško vizijo. Pojasnjuje, da je to v veliki meri mogoče zaradi novih ustvarjalnih možnostih, ki jih ponuja fotoaparat. “Super je, ker lahko uporabim različne objektive, na primer makro objektiv, če želim model, ki ga izdelujem, fotografirati od blizu. In obožujem majhno globino polja – zaradi zamegljenega ozadja moje delo zares izstopa.”

Hattie na koncu še doda: “Prednost uporabe fotoaparata EOS 4000D je ta, da imam veliko več nadzora nad fotografijami, ki jih posnamem. Čeprav se mi mudi, vem, da bodo slike odlične in bodo moje delo prikazale v najboljši luči.”

Povezani člankiGet Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike

Vas zanima EOS 4000D?

Preprosto in intuitivno zajemajte in delite posebne zgodbe z bogatimi barvami in podrobnostmi ter čudovito zameglitvijo ozadja.

Več informacij

image of the Canon EOS 4000D at a slight angle