SNEMANJE VLOGA

Odkrijte, kako majhna, a zmogljiva kamera Canon PowerShot V10 izboljša ustvarjanje vsebin

Štiri vrhunske vplivnice pripovedujejo, zakaj je Canonova kompaktna kamera za snemanje vlogov popoln partner za ustvarjanje vsebin v različnih žanrih – od športa do kulinarike, življenjskega sloga in kozmetike.
Vlogerka o veganski kulinariki in življenjskem slogu Madeleine Olivia snema sebe in svojega psa s Canonovo kamero PowerShot V10.

Canon PowerShot V10 je popolna kamera po dostopni ceni za ustvarjalce vsebin. S samo 211 g je dovolj prenosna, da jo lahko vzamete kamorkoli, a hkrati polna pametnih funkcij za hitro in enostavno snemanje vlogov brez izgube kakovosti. Kljub majhni velikosti kamera lahko snema ostre videoposnetke 4K UHD, vgrajeni dvojni mikrofoni velikega premera pa zagotavljajo odličen zvok za video posnetke in tonski zapis.

PowerShot V10 s fiksnim širokokotnim objektivom zajame širok zorni kot za snemanje govornikov, ki gledajo naravnost v objektiv, ali skupinskih posnetkov in jo lahko uporabite celo kot spletno kamero. Vgrajena povezljivost Wi-Fi in Bluetooth ter brezplačen program Canon Camera Connect omogočata pretakanje v živo neposredno v družbena omrežja, upravljanje kamere na daljavo in pošiljanje datotek v pametni telefon za takojšen prenos v družbena omrežja.

Tukaj se srečamo s štirimi znanimi vplivnicami iz Evrope, ki uporabljajo kamero PowerShot V10 za ustvarjanje svojih najprivlačnejših in najpristnejših vsebin doslej. Od okusne veganske kulinarike do vlogov o kozmetiki – kamera PowerShot V10 je sprostila razburljive ustvarjalne možnosti in omogočila hitrejši in preprostejši potek dela. Preberite in odkrijte, kako Canonova najmanjša kamera za snemanje vlogov naredi velik vtis.

Akcijski vlog Manon Lanze

Športna vlogerka Manon Lanza drži Canon PowerShot V10 in snema svoje gibe med vožnjo po rolkarski klančini.

"Vedno sem želela dekletom povedati, da lahko naredijo, kar želijo," pojasnjuje športna vlogerka Manon Lanza, ki je ugotovila, da ji Canon PowerShot V10 resnično odpira različne možnosti zaradi preproste uporabe in tehničnih specifikacij. Z vgrajenim stativom je lahko kamero postavila na rolkarsko rampo in posnela širokokotne posnetke, še posebej pa ji je bilo všeč, da jo lahko drži v roki: "Tako lahko gledalke čutijo, kot da so tik ob meni." © Manon Lanza

Mlada ženska, ki drži rolko, spravi kamero Canon PowerShot V10 v žep svojih hlač z naramnicami.

"Če uporabljate velik fotoaparat, je na voljo veliko različnih možnosti in nastavitev. S kamero Canon PowerShot V10 je snemanje preprosto, saj ima za snemanje en velik gumb na sprednji strani," pravi Manon. © Manon Lanza

Športnica in ljubiteljica ekstremnih športov Manon Lanza iz Francije ustvarja vsebine za spodbujanje žensk, ki deskajo, rolkajo in se ukvarjajo s snežnimi športi. Ne glede na to, ali snema na rolki ali s prijateljicami na plaži, potrebuje dovolj zmogljivo kamero.

"Rada se gibam, in ko se ukvarjam s športom, običajno nimam nahrbtnika, zato potrebujem nekaj majhnega," pojasnjuje Manon. Canon PowerShot V10 lahko vzame s seboj tja, kamor večjega fotoaparata ne more, zato ima povsem novo orodje za snemanje med gibanjem. "Velikost kamere PowerShot V10 je popolna, ko rolkam, saj jo lahko shranim v žep. Kakovost 4K je odlična, če želite snemati vloge in ne želite zamuditi trenutka."

Manon rada snema med gibanjem, kjer jo samodejno ostrenje s sledenjem obrazu in digitalna stabilizacija videa ohranja izostreno med hojo in celo med akrobatskimi figurami na rolki, zato jo sledilci lahko spremljajo, ne glede na to, kako zapleteno se premika. Navdušena je bila tudi nad vgrajenimi mikrofoni v kameri PowerShot V10 in vetrobranskim ščitom, ki pomaga zmanjšati nerazločen zvok na prostem. "Bila sem zelo navdušena, ko sem snemala svojo prijateljico, in je bilo povsem razločno slišati kolesa na tleh. Zvok je tako dober, da ga lahko uporabljam tudi za snemanje naracij."

Kanal za kulinariko in življenjski slog Madeleine Olivia

Canonova kamera PowerShot V10 stoji na stojalu na okenski polici v brunarici Madeleine Olivie, vlogerke o veganski kulinariki in življenjskem slogu.

"Ko snemam, moram kamero običajno postaviti na stativ," pojasnjuje vlogerka o kulinariki in življenjskem slogu, Madeleine Olivia, toda z vgrajenim stojalom se kamero Canon PowerShot V10 lahko v nekaj sekundah postavi v pravi položaj in neprekinjeno snema z različnih lokacij v svoji koči. © Madeleine Olivia

Vlogerka o veganski kulinariki in življenjskem slogu Madeleine Olivia s Canonovo kamero PowerShot V10 v kuhinji pripravlja jed.

Madeleine je presenetila kakovost kamere Canon PowerShot V10 in ugotovila, da je njen objektiv bolj vsestranski za snemanje vlogov od običajnega zornega kota za selfije v pametnem telefonu. "To je veliko bolje od telefona," pravi. © Madeleine Olivia

Vlogerka veganske kulinarike Madeleine Olivia je zagovornica preprostega in trajnostnega življenja. Že več kot sedem let si izmenjuje rastlinske recepte in videoposnetke o prenovi svoje čudovite brunarice v Cornwallu v Združenem kraljestvu in je v YouTubu zbrala že več kot 550.000 sledilcev. "Začela sem s fotoaparatom Canon DSLR in nato kupila fotoaparat Canon PowerShot G7 X [zdaj ga je nasledil fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III], ker ima premični zaslon."

Za Madeleine je 5-centimetrski nagibni LCD-zaslon na dotik kamere Canon PowerShot V10 popoln za snemanje videoposnetkov o kulinariki pred in za fotoaparatom. "Samodejno ostrenje s sledenjem obrazu je zelo pomembno za kulinarične vloge. Lahko nastavim kader in ostrenje brez težav prehaja od hrane, ki jo jem, do mojega obraza."

Kamera PowerShot V10 zagotavlja Madeleine stabilne posnetke brez uporabe stojala, ne glede na to, ali ustvarja dekoracije doma ali snema nakupovanje. "Vgrajeno stojalo – in to, da ga lahko nastavim – je bistveno. Kamera je tako majhna, da lahko vlog snemam v supermarketu in ostanem neopažena. Možnost namestitve zunanjega mikrofona na kamero omogoča še več možnosti."

Vlog o popotovanjih in življenjskem slogu Celie Castle

Vlogerka o popotovanjih in življenjskem slogu, Celia Castle, stoji v parku in se smeji proti kameri Canon PowerShot V10, ki jo drži pred seboj.

S širokokotnim objektivom kamere Canon PowerShot V10 lahko vlogerka o življenjskem slogu, Celia Castle, svoje gledalce popelje v prizor. "Zelo rada imam širokokotni objektiv, zlasti za snemanje vlogov," pravi. © Celia Castle

Celia Castle je vedno s Canonovimi fotoaparati delila svoje vsakdanje življenje s svetom. "Sem iz zelo majhnega mesta na severu Španije. Ko sem odraščala, ni bilo v bližini veliko otrok, zato sem imela le internet." Okoli leta 2010 je Celia odkrila YouTube in postala obsedena z modnimi videi in tako se je rodila njena strast do snemanju vlogov o življenjskem slogu. "Moj oče je vedno imel majhen digitalni Canonov fotoaparat in po dveh ali treh letih mi je kupil fotoaparat DSLR. Imela sem tudi fotoaparat Canon EOS 700D [zdaj ga je nasledil Canon EOS 850D] s preklopnim zaslonom, ki je bil krasen."

Celii je bila takoj všeč velikost kamere Canon PowerShot V10. "Lahko jo imate s seboj povsod; na koncertu, na potovanju." Ker veliko 1,0-palčno tipalo CMOS kamere zbere več svetlobe, je Celia lahko začela snemati tudi ponoči.

Njeni videoposnetki v YouTubu so pogosto posneti na poti, ker je z brezžično povezavo kamere PowerShot V10 lažje objavljala vsebine. "Za prenos videoposnetkov in fotografij v telefon uporabljam brezplačen program Canon Camera Connect. To je priročno, ko potujete brez prenosnega računalnika, še posebej pri prenosih na TikTok.

"Prvič vidim, da je večji proizvajalec fotoaparatov izdelal kamero posebej za ustvarjalce vsebin. To kaže, da so prisluhnili našim potrebam," dodaja.

Vlog Uche Natori o kozmetiki

Vlogerka o kozmetiki Uche Natori se snema s kamero Canon PowerShot V10.

Kamera Canon PowerShot V10 omogoča Uche snemanje in izmenjavo posnetkov neposredno na družbenih omrežjih. "Snemala sem v vodoravnih in navpičnih formatih ter dolge in kratke vsebine. Zelo lepo je, da lahko videoposnetke uvoziš neposredno v telefon, nato pa jih urediš in preneseš." © Uche Natori

Nigerijska blogerka Uche Natori je postala pomembna vplivnica v svetu mode in kozmetike v Londonu v Združenem kraljestvu. "To sem začela delati kot hobi pred več kot 10 leti in se že šest let s tem preživljam," pravi.

Uche deli vadnice in vsebine življenjskega sloga z več kot 540.000 sledilci v YouTubu in drugih družbenih kanalih. Za njo je velikost kamere Canon PowerShot V10 idealna za uporabo na različnih dogodkih. "Ima manjšo površino od mojega telefona." Majhna teža pa ne pomeni posnetkov nizke kakovosti. "Ločljivost 4K je korak naprej od drugih kompaktnih fotoaparatov, medtem ko je široki kot resnično aktualen."

Vsestranski preklopni zaslon kamere PowerShot V10 je mogoče nagniti za 180 stopinj, zato lahko Uche med snemanjem preprosto spreminja nastavitve in stopnjo digitalne povečave. Kamera omogoča samodejno in ročno osvetlitev ter ima 14 barvnih filtrov, med katerimi lahko izbirate. "Ko je zaslon obrnjen navzgor, so vsi gumbi na hrbtni strani,“ pravi Uche. Všeč ji je tudi zaslon na dotik, ki omogoča enostavno prilagajanje nastavitev.

Tudi za Uche je objavljanje posnetkov zelo enostavno. "S programom Canon Camera Connect v telefonu lahko vsebino preprosto prenesete, kar je odlično za takojšnje prenose."

Kjer koli, kadar koli in kakor koli želite ustvarjati, vam kakovost in funkcije kamere PowerShot V10 omogočajo, da se zlijete z okolico, medtem ko posneta vsebina izstopa. S stojalom, samosprožilcem in sledenjem obrazu boste vedno znova zlahka posneli vlog. Z brezžično komunikacijo lahko vsebine takoj objavljate ali celo pretakate v živo. Z videoposnetkom 4K UHD in fotografijami v ločljivosti 15,2 milijona slikovnih pik lahko s kamero žepne velikosti ustvarjate osupljive vsebine.


Napisala Lauren Scott

Povezani izdelki

Povezani članki

 • SNEMANJE VLOGA

  Spoznajte PowerShot V10

  Odkrijte, zakaj je Canonov majhni fotoaparat za snemanje spletnih vlogov v ločljivosti 4K vse, kar kot začetnik potrebujete, v enem paketu.

 • SNEMANJE VLOGA

  Kako postati ustvarjalec vlogov

  Z nasveti za snemanje vlogov za začetnike začnite in posnemite kakovostne vloge.

 • VIDEO

  Namigi za izboljšanje videoposnetkov za družbena omrežja

  Štirje ustvarjalci razpravljajo o tem, kaj je odlična vsebina in kako izstopati v spletu.

 • SNEMANJE VLOGA

  Canonovi najboljši fotoaparati in objektivi za snemanje vlogov

  Canon izdeluje številne fotoaparate in objektive, ki so popolni za ustvarjalce vsebin. Ta vodnik vam po pomagal najti popolno opremo za vaše želje.