NAKUPOVALNI VODIČ

Canonov vodič po idejah za obdarovanje

Od zabavnih prenosnih tiskalnikov do brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata. Poglejte nekaj odličnih idej za darila, s katerimi boste razveselili vsakogar, za kogar veste, da rad ustvarja.
Canon Camera
Ali potrebujete ideje za božična darila za ljudi, ki radi ustvarjajo? Ne glede na to, ali želite presenetiti ljubljeno osebi s hitrim fotoaparatom ali razveseliti fotografskega navdušenca z nadgradnjo na fotoaparat polnega formata – v Canonovem katalogu boste našli nekaj za vsakogar.

V tem prazničnem nakupovalnem vodiču smo zbrali nekaj predlogov za najboljša Canonova darila za vse, ki so radi ustvarjalni in za različno globoke žepe. Od zabavnih prenosnih tiskalnikov do brezzrcalnih fotoaparatov. Tukaj boste našli nekaj odličnih idej za popolno božično darilo.

Za vlogerje, blogerje in ustvarjalce vsebin: Canon PowerShot G7 X Mark III

Zvezda YouTuba in vloger Mike Gray pritiska gumb za snemanje na zaslonu na dotik na fotoaparatu PowerShot G7 X Mark III.

Canon PowerShot G7 X Mark III je idealno darilo za nekoga, ki želi začeti s snemanjem vlogov, saj lahko snema videoposnetke 4K, ki so polni podrobnosti, ter ima 3,5 mm vhod za mikrofon.

Filming a cat with the Canon PowerShot G7 X Mark III.
Eden najnaprednejših Canonovih kompaktnih fotoaparatov, PowerShot G7 X Mark III, je občutna nadgradnja telefona v fotoaparatu ali osnovnega kompaktnega fotoaparata. Prenosen in poln ustvarjalnih funkcij je tudi odločen spremljevalec k DSLR-ju ali brezzrcalnemu fotoaparatu.

Veliko tipalo CMOS z ločljivostjo 20,1 milijona slikovnih pik ter oster širokokotni objektiv s povečavo in zaslonko f/1.8-2.8, ki sta vgrajena v fotoaparat Canon PowerShot G7 X Mark III, omogočata izjemno kakovost slike ne glede na to, ali fotografirate ali snemate filme v ločljivosti 4K. Njegov premični zaslon LCD na dotik olajša fotografiranje iz ustvarjalnih zornih kotov, za pomoč pri oblikovanju popolnih selfijev pa ga je mogoče obrniti tudi tako, da gleda naprej. Fotoaparatu dodajte še Canonovo držalo s stativom HG-100TBR, s čimer pridobite vsestranske možnosti fotografiranja iz roke z udobnim držalom ter možnost uporabe stativa za super stabilne selfije. PowerShot G7 X Mark III se ponaša tudi z vedno vklopljenima povezavama Bluetooth in Wi-Fi, prek katerih se fotografije samodejno prenesejo v vaš telefon, da jih lahko hitro delite, medtem ko ste na poti.

Vrhunske lastnosti fotoaparata PowerShot G7 X Mark III zaokrožuje snemanje videoposnetkov. Snema lahko s podrobnostmi bogate videoposnetke v ločljivosti 4K, opremljen pa je tudi s 3,5 mm priključkom za mikrofon za čist in jasen zvok. Dodatno lahko snema tudi videoposnetke polne visoke ločljivosti s hitrostjo 120 sličic na sekundo za gladko tekoče počasne posnetke. Vedno vklopljeni povezavi Bluetooth in Wi-Fi pa vam omogočata, da fotoaparat PowerShot G7 X Mark III povežete s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom za enostavno deljenje vsebin v spletu.

Za družinske video ustvarjalce: Canon EOS M50

Vloger Stef Michalak snema svojega sina na poganjalčku.

Za tiste, ki se spogledujejo s prehodom na snemanje videoposnetkov, bo EOS M50 odlično darilo.

Fotoaparat Canon EOS M50.

EOS M50 snema izjemne videoposnetke visoke ločljivosti, ki jih odlikujeta edinstven videz in občutek pri gledanju.

Z rokovanjem kot pri DSLR-jih in slikovnim tipalom takšne velikosti kot v DSLR-jih, vam Canon EOS M50 nudi popoln nadzor nad fotografiranjem, a brez teže, ki jo prinaša fotoaparat polne velikosti. Ponaša se z brezzrcalno zasnovo, zato je tanjši in deluje tišje kot DSLR. Vgrajeno ima elektronsko iskalo OLED, kar pomeni, da lahko še pred pritiskom na sprožilec vidite učinke ustvarjalnih filtrov in nastavitev osvetlitve.

EOS M50 zmore veliko več, kot nakazuje njegova teža. Z neprekinjenim fotografiranjem s hitrostjo 10 slik na sekundo in tipalom CMOS z ločljivostjo 24,1 milijona slikovnih pik, lahko ujame trenutek v vsej popolnosti. Canonovo priznano samodejno ostrenje CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami prinaša hitro in natančno ostrenje s sledenjem, medtem ko vrtljiv 3-palčni zaslon na dotik olajša izbiro točke ostrenja in prilagajanje nastavitev.

Fotoaparati EOS M imajo namensko serijo lahkih objektivov EF-M, z združljivim vmesnikom pa lahko uporabljate tudi objektive serij EF in EF-S. Širokokotni objektiv s povečavo, kot je EF-M 11-22 mm f/4-5.6 IS STM, je odlična izbira za fotografiranje zimske pokrajine ali družinskih portretov v zaprtih prostorih. Njegov motor za ostrenje STM z gladkim in tihim delovanjem ter dinamični stabilizator slike med drugim omogočata tudi snemanje videoposnetkov 4K UHD profesionalnega videza.

Cenovno dostopen vstop v fotografijo DSLR: Canon EOS 850D

Canon EOS 850D.

Odkrijte svojo ustvarjalnost in prevzemite nadzor z vsestranskim DSLR-jem Canon EOS 850D, odličnim za filmsko ustvarjanje in fotografiranje.

Majhen rjav in bel pes, ki teče skozi gozd.

EOS 850D, ki je združljiv z objektivi EF in EF-S, lahko vašo fotografijo ponese na višjo raven. Posneto s fotoaparatom Canon EOS 850D z objektivom Canon EF 70-200mm f2.8L IS III USM pri f/2.8, 1/2700 sek. in ISO 800.

Canon EOS 850D je napreden vsestranski fotoaparat, ki zmore posneti fotografije z ločljivostjo 24,1 milijona slikovnih pik, polne podrobnosti, ter ostre in jasne videoposnetke 4K. Zaradi njegove kompaktne in lahke zasnove ga lahko vzamete kamor koli. Njegovo vsestranskost dopolnjuje še vrtljiv zaslon na dotik, s katerim lahko fotografirate z visokih in nizkih zornih kotov.

EOS 850D je poln ustvarjalnih funkcij, zato je odlična izbira za tiste, ki želijo svoje fotografije ponesti na novo raven. Je večji kot EOS M50, a se ponaša z daljšo življenjsko dobo baterije. Namesto elektronskega ima optično iskalo, ki je pri dolgotrajnejšem gledanju skozenj udobnejše za oko. Sistem za upravljanje vključuje zgornje kolesce ter kolesce na hrbtni strani za hitro prilagajanje nastavitev, medtem ko 45 križnih točk za samodejno ostrenje, med katerimi lahko prosto izbirate, omogoča natančno izostritev tudi najmanjših podrobnosti.

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM je odličen osnovni objektiv za EOS 850D. Nudi velik razpon povečave, kar pomeni, da lahko zapolnite sliko s širokim pogledom na pokrajino ali mesto oziroma približate dogajanje, kadar želite ujeti akcijo. Tehnologija Nano USM prinaša gladko in tiho ostrenje, ki se odlično obnese pri snemanju videoposnetkov. Vgrajeni optični stabilizator slike, ki omogoča fotografiranje z do 4 stopnje daljšim časom osvetlitve, pa pomaga ohranjati sliko ostro, kadar fotografirate pri šibki svetlobi ali veliki povečavi.

Za nadgradnjo na najnovejšo brezzrcalno tehnologijo polnega formata: Canon EOS RP

Fotografiranje nočne panorame osvetljenega mesta s fotoaparatom Canon EOS RP.

Nastavek za objektive RF na fotoaparatu Canon EOS RP pomeni, da lahko izkoristite prednosti nove generacije objektivov Canon RF.

Canon EOS RP.

Ta vsestranski brezzrcalni fotoaparat polnega formata je idealen za fotografiranje tako portretov kot pokrajin.

Se spogledujete z nadgradnjo na fotografsko opremo polnega formata? Fotoaparat Canon EOS RP z ločljivostjo 26,2 milijona slikovnih pik je vstopni model sistema brezzrcalnih fotoaparatov polnega formata Canon EOS R. Tehta približno enako kot model formata APS-C, s čimer dokazuje, da polni format ne pomeni nujno večje teže. Odličen je za vse, ki želijo razviti svoje fotografske spretnosti in tiste, ki jih zanima najnovejša tehnologija. Pri tem mu ne manjka naprednih funkcij, ki vam z novo pridobljenimi izkušnjami omogočajo še več raziskovanja.

Ena od odličnih lastnosti fotoaparata Canon EOS RP je nastavek za objektiv RF, ki prinaša visoko hitrost komunikacije med fotoaparatom in objektivom. Poleg tega da omogoča hitrejše samodejno ostrenje, prinaša tudi izboljšano stabilizacijo slike in nov korak naprej, ko gre za kakovost slike. Vse to omogoča ponudba nove generacije objektivov RF, ki se nenehno širi.

Povežite fotoaparat s standardnim objektivom s povečavo RF, kot je Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM ali Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM ali s kompaktnim in cenovno ugodnim novim fiksnim objektivom, kot je Canon RF 50mm F1.8 STM, in pripravljeni boste, da zajamete vse, od pokrajin do portretov. Zahvaljujoč ponudbi dodatnih vmesnikov EF-EOS R je EOS RP popolnoma združljiv tudi z objektivi EF in EF-S, in to brez izgube kakovosti.

Visoko občutljiv sistem samodejnega ostrenja CMOS z dvojnimi slikovnimi pikami, ki je vgrajen v fotoaparat Canon EOS RP, nudi do 4.779 izbirnih položajev samodejnega ostrenja. Pri tem zadnji zaslon deluje kot drsna ploščica za izbiro položaja samodejnega ostrenja tudi, ko uporabljate elektronsko iskalo. Z vklopljeno funkcijo samodejnega ostrenja oči lahko medtem fotoaparat samodejno zazna in neprekinjeno sledi očem fotografirane osebe, kar pomeni, da boste lahko posneli izjemno ostre portrete.

Za takojšnje spomine in spominke: Canon Zoemini S in Canon Zoemini C

Ženska, ki v eni roki drži Canon Zoemini S in v drugi roki Canon Zoemini C.

Canonovi hitri fotoaparati 2 v 1 so zabavno darilo za vse, ki si želijo kompaktne naprave za izdelavo skupinskih selfijev, natisov in še mnogo drugega.

Canon Zoemini S v rožnato zlati barvi.

Fotoaparat žepne velikosti Canon Zoemini S z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih pik se ponaša z vgrajeno obročasto svetilko za popolno osvetljene selfije. Na voljo je v treh barvah, vključno z rožnato zlato.

Canonovi hitri fotoaparati 2 v 1 omogočajo nadobudnim fotografom, da z isto napravo žepne velikosti posnamejo in natisnejo fotografije. Oba fotoaparata, Canon Zoemini C in Canon Zoemini S, sta opremljena z ogledalcem na sprednji strani, ki pomaga pri oblikovanju popolnih selfijev in skupinskih fotografij. V vsakem je prostora za 10 listov Canonovega fotografskega papirja ZINK™ velikosti 5 x 7,6 cm (2 x 3 palcev), ki jih lahko nalepite. Brez ukvarjanja s črnili, saj je vsaka slika izdelana iz sloja mikro kristalov, ki reagirajo na segrevanje. S tem so slike tudi odporne na packe, trganje in vodo. Enostavno usmerite objektiv, pritisnite sprožilec, natisnite in nalepite.

Fotoaparat Canon Zoemini S ima poleg tega vgrajeno tudi obročasto svetilko za laskave portrete ter povezavo Bluetooth. Funkcije fotoaparata za tiskanje – vključno s tiskanjem neposredno iz fotoaparata – lahko torej upravljate tudi prek pametnega telefona ali tabličega računalnika z brezplačno aplikacijo Canon Mini Print.

Zabavni in lahki hitri fotoaparati Canon Zoemini so na voljo v različnih barvah. Otroci bodo navdušeni nad živahnimi barvami modela Canon Zoemini C – izbirate lahko med rumeno Bumble Bee, mentolno zeleno Mint, morsko modro Seaside in rožnato Bubble Gum. Medtem ko bodo najstniki, ki jim je pomemben slog, morda raje imeli rožnato zlato, biserno belo ali matirano črno barvo, ki so na voljo pri modelu Canon Zoemini S.

Za tiskanje in deljenje ker koli: Canon SELPHY Square QX10 in SELPHY CP1300

Štirje tiskalniki Canon SELPHY Square QX10, vsak v drugačni barvi.

Tiskalnik Canon SELPHY Square QX10 je popolno darilo za vse, ki želijo tiskati fotografije iz svojega pametnega telefona medtem, ko so na poti. Na voljo je v štirih različnih barvah.

Canon SELPHY CP1300.

Canon SELPHY CP1300 je hiter brezžični tiskalnik fotografij, ki je odličen za ustvarjanje edinstvenih natisov iz združljivih pametnih naprav, fotoaparatov in drugih naprav.

Kompaktni tiskalniki fotografij Canon SELPHY so stilsko oblikovane prenosne naprave za visokokakovostno tiskanje tudi, ko ste na poti.

Kompakten, priročen, na voljo v štirih čudovitih barvah in s povezavo Wi-Fi – to je Canon SELPHY Square QX10, ki omogoča tiskanje kvadratnih fotografij velikosti 68 x 68 mm in polnih podrobnosti naravnost iz vašega pametnega telefona. Baterijsko napajani tiskalnik je narejen za to, da je vedno z vami. Napolnite ga enostavno s kablom USB. SELPHY Square QX10 uporablja barvno-sublimacijsko tehnologijo, kar pomeni, da bodo fotografije, shranjene v albumu, zdržale do 100 let. Živahne natisnjene nalepke so iz visokokakovostnega papirja ter imajo rob, pripravljen, da nanj napišete zaznamek. Z brezplačno aplikacijo SELPHY Photo Layout pa lahko dodate tudi ustvarjalne žige in filtre.

Če želite več nadzora nad postopkom tiskanja, potem je za vas primeren tiskalnik Canon SELPHY CP1300. V samo 47 sekundah lahko izdela natis velikosti 10 x 15 cm (4 x 6 palcev), ki je tako kakovosten, kot bi bil narejen v fotolaboratoriju. Poleg tega se ta tiskalnik s povezavo Wi-Fi ponaša tudi z velikim premičnim zaslonom, ki zagotavlja enostavnejšo uporabo. Canon SELPHY CP1300 nudi izbiro štirih različnih končnih obdelav natisa. Prek brezplačne aplikacije SELPHY Photo Layout pa je dodatno na voljo še velika izbira postavitev in mešanih postavitev, vključno s tiskanjem na papir majhnih dimenzij in tiskanjem fotografij za dokumente.

Za snemanje dejavnosti na prostem s športnim fotoaparatom: Canon IVY REC

Športna kamera Canon IVY REC modre barve.

Enostavna zasnova in zmogljivo snemanje – Canon IVY REC je popoln spremljevalec na pustolovščinah v naravi.

Mlada ženska gleda skozi iskalo športnega fotoaparata Canon IVY REC.

Zaponka na fotoaparatu Canon IVY REC služi tudi kot iskalo, ki vam pomaga kadrirati posnetke.

Raziskovalci narave in ljubitelji ekstremnih športov se bodo zaljubili v Canon IVY REC – zabaven in cenovno dostopen športni fotoaparat za dejavnosti na prostem, ki je izdelan tako, da je kos pustolovščinam. Naj gre za gorsko kolesarjenje po zahtevnem terenu ali mokre dejavnosti na reki – Canon IVY REC je odporen na udarce1 in na vodo2.

Z veliko zaponko, ki služi tudi kot iskalo za kadriranje posnetkov, lahko ta majhen fotoaparat pritrdite na torbo ali pas. Tako je vedno pripravljen, da gre z vami tja, kamor želite. Enostavno upravljanje fotoaparata Canon IVY REC pomeni, da vam ne bo treba iskati gumbov, ko boste želeli posneti fotografijo ali videoposnetek.

Canon IVY REC snema fotografije z ločljivostjo 13 milijonov slikovnih pik in videoposnetke v polni visoki ločljivosti s 60 sličicami na sekundo. Vgrajen ima tudi elektronski stabilizator slike, ki v zahtevnih razmerah skrbi, da so posnetki ostri. Fotoaparat je mogoče brezžično povezati z mobilno napravo, kar pomeni, da ga lahko daljinsko upravljate prek brezplačne aplikacije Canon Mini Cam. Z njo fotografije in videoposnetke tudi pregledujete ter jih delite v spletu.


Avtor: Marcus Hawkins


1 Odporen na udarce pri padcih z višine do dveh metrov. Načini preizkušanja odpornosti izdelka na udarce so edinstveni in ne jamčijo odpornosti na poškodbe ali okvare izdelka.
2 Odporen na vodo do 30 minut pri globini dveh metrov. Preizkušeno le v sladkih vodah. Če je fotoaparat izpostavljen morski vodi, je priporočljivo takojšnje izpiranje s sladko vodo.

Povezani članki

 • Ustvarite čudovit videoposnetek družinskega izleta

  TEHNIKE SNEMANJA VIDEOPOSNETKOV

  Ustvarite čudovit videoposnetek družinskega izleta

  Ujemite dragocene družinske trenutke in spoznajte, kako kar najbolj izkoristiti funkcije snemanja videa, ki jih nudi fotoaparat EOS. Pri tem vam bo pomagal družinski vloger Stef Michalak.

 • USTVARJALNO TISKANJE

  Namigi za hitro tiskanje s tiskalnikom Canon SELPHY SQUARE QX10

  Nasveti in namigi za ustvarjanje s tiskalnikom Canon SELPHY SQUARE QX10.

 • Fotoaparata Canon Zoemini C in Canon Zoemini S na mizi z zvezkom s prilepljenimi fotografijami.

  USTVARJALNE IDEJE

  Začnite ustvarjati s serijo Canon Zoemini

  8 načinov, kako lahko spodbudite svojo ustvarjalnost na poti s hitrim fotoaparatom in žepnim tiskalnikom.

 • Zvezda YouTuba in vloger Mike Gray pritiska gumb za snemanje na zaslonu na dotik na fotoaparatu PowerShot G7 X Mark III.

  SNEMANJE VLOGA

  Ustvarjalno snemanje videodnevnika s fotoaparatom PowerShot G7 X Mark III

  MikeVisuals, zvezdnik YouTuba, razkriva, kako ustvarja privlačne vloge s kompaktnim fotoaparatom Canon PowerShot G7 X Mark III ter nudi nasvete za snemanje vlogov.