A table is filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

Ustvarjalno tiskanje

"Praznični čas je kot nalašč za ustvarjanje – šest stvari, ki jih za božične praznike lahko izdelate s tiskalnikom.

Številni med nami se ob prazničnem času radi spomnimo, kako smo kot otroci ustvarjali papirnate okraske. Ne glede na starost je izdelovanje domačih božičnih daril in okraskov še vedno zabaven in sproščujoč način preživljanja časa z najbližjimi, ob tem pa ustvarimo resnično osebna darila za družino in prijatelje. Z ustvarjanjem si vzamemo tudi nekaj čas zase in se umaknemo stran od predbožičnega hitenja.

Ne glede na to, ali se boste obdali z družino ali poiskali nekaj ustvarjalnih trenutkov samo zase, vam Canonova brezplačna spletna storitev Creative Park ponuja široko zbirko predlog, ki jih lahko preprosto natisnete ter iz njih sestavite vse od darilnih škatel do adventnih koledarjev in otroških igrač. Vse kar potrebujete, je tiskalnik, nekaj papirja in osnovne pripomočke za oblikovanje papirja (glejte spodaj). Zato pripravite sveže pečene piškote in se za trenutek umaknite od preostalega sveta – čas je za ustvarjanje!

Potrebujete:

  • Tiskalnik – preverite, kateri tiskalnik je pravi za vas
  • Papir 
  • Škarje, olfa-nož
  • Trdo lepilo in lepilo za les
  • Ravnilo ali geotrikotnik
  • Svinčnik
  • Predmet s koničastim vrhom
  • Zobotrebec
  • Pinceta

1. Izdelajte svoje božične okraske

Two homemade cardboard snowman decorations, one with a blue scarf and one with red.

Okrasite hodnike z zvezdami, zvončki, nogavicami ali Božički – razdelek Home and Living spletne storitve Creative Park vam ponuja veliko izbiro doma izdelanih božičnih okraskov, ki jih enostavno natisnete, izrežete in sestavite. Ljubki snežaki bodo pričarali praznično vzdušje, ne glede na to ali jih obesite na božično drevesce ali nad kamin. Natisnite predlogo in sledite slikam z navodili.

Ustvarjalni namig: preden se lotite lepljenja, zložite in prepognite list po črtah za prepogibanje ter po potrebi ustvarite krivulje.

2. Odštevajte dni z domačim adventnim koledarjem

A homemade advent calendar shaped like a Christmas house.

V trgovinah je na voljo nešteto adventnih koledarjev, vendar noben ni tako oseben kot tisti, ki ga izdelate doma. Ne glede na to, ali želite razvajati svoje najdražje ali se izkazati kot super skriti Božiček, bodo prejemniki navdušeni nad edinstvenim, doma izdelanim koledarjem, polnim sladkih dobrot.

Ustvarjalni namig: zapomnite si, kateri del spada kam, tako da s svinčnikom na hrbtne strani delov zapišete številke.

3. Podarite osebna darila v doma izdelanih darilnih škatlah

Povezani članki
Christmas card printing

TISKANJE IN USTVARJANJE

Tiskanje božičnih voščilnic

Oblikujte svoje praznično fotografiranje in natisnite ustrezne božične voščilnice.

How to shoot festive pet portraits

PORTRETI HIŠNIH LJUBLJENČKOV

Nasveti za fotografiranje prazničnih portretov hišnih ljubljenčkov

S pomočjo teh najboljših nasvetov se naučite kar najbolje fotografirati hišne ljubljenčke in praznične božične portrete.

canon-get-inspired-christmas-craft-related-article-1-185

TISKALNIKI

Kateri tiskalnik je pravi za vas?

Ne glede na to, ali ste starš, samostojni podjetnik ali umetnostni fotograf, imamo pravi tiskalnik za vas. Preberite, kateri.

Three homemade decorative gift boxes in different shapes.

Doma izdelane škatle niso le zabavne in enostavne, v njih bo vaše darilo videti še posebej čudovito – poleg tega pa so tudi veliko cenejše od prazničnih škatel v trgovini. V spletni storitvi Creative Park imate na voljo darilne škatle v obliki božičnega drevesca in zvezd ali elegantne praznične darilne škatle ter bogato izbiro zabavnih in okrasnih škatel, ki jih lahko uporabljate tekom leta. Natisnete lahko lastne oznake za darila ali izdelate fantastično 3D-božično voščilnico.

Ustvarjalni namig: dele zlepite skupaj v vrstnem redu, ki ga določajo številke.

4. Ustvarite lastno zabavo z doma izdelanimi igrami

A homemade block puzzle depicting Santa on his sleigh being drawn by two reindeer in a winter scene.

Prosti čas med prazniki lahko zapolnite z dejavnostjo, ki bo povezala celo družino. V spletni storitvi Creative Park najdete predloge številnih iger, ki jih lahko sami sestavite in jih igrate s celo družino. Poleg te božične sestavljanke so na voljo sestavljanke iz kock za najmlajše, geometrijske sestavljanke za starejše otroke ter igre za celo družino, kot sta bingo in ruleta.

Ustvarjalni namig: majhne dele poberite in pritrdite s pinceto.

5. Okrasite otroško sobo z doma izdelanim vrtiljakom

A variety of homemade Christmas decorations including Santa, a reindeer, and a mobile with a twirling Christmas tree and snowflakes.

Ni nujno, da so otroške igrače kupljene v trgovini. Ta ljubki vrtiljak z vrtečim božičnim drevescem in snežinkami predstavlja ustvarjalen in oseben način, kako božično vzdušje ponesete tudi v otroško sobo svojih otrok ali otrok vaših najbližnjih. V spletni storitvi Creative Park najdete tudi druge tematske vrtiljake, na primer vrtiljake s sloni, pticami, baloni in vesoljem.

Ustvarjalni namig: z ravnilom in ostrim predmetom, kot je staro pero brez črnila, povlecite po prepognjenih črtah, da dobite ostrejši rob, ki ga boste lažje zložili.

6. Ustvarite doma izdelane igrače za mladega raziskovalca

A papercraft model stegosaurus.

Ne glede na to, ali vaš otrok obožuje dinozavre, velike sesalce, ptice, letala ali vlake, boste v spletni storitvi Creative Park našli ogromno otroških figuric, ki bodo potešile otrokovo radovednost. Igrače lahko natisnete in sestavite sami ali pa se lotite prazničnega dela skupaj z otroki. Lahko pa le natisnete predloge in jih podarite ustvarjalnemu otroku skupaj s pripomočki za ustvarjanje, kot so lepilo in škarje.

Ustvarjalni namig: pri nanašanju lepila si pomagajte z zobotrebcem. Izdelek bo lepši, če nanesete tanko plast lepila.

Avtorica Kathrine Anker

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike