A person printing on a Canon PIXMA printer from a tablet using the Canon Easy-PhotoPrint Editor App.

NASVETI ZA TISKANJE

Osvobodite svoj ustvarjali potencial s Canonovim programom Easy-PhotoPrint Editor

Tehnologija omogoča enostavno snemanje več tisoč digitalnih slik tekom let in se jih skoraj nikoli ne dotaknete. Kaj pa, če bi uživali v vseh teh slikah v "resničnem" svetu? Canonov program Easy-PhotoPrint Editor vam omogoča preprosto in izjemno ustvarjalno ter prilagojeno tiskanje najljubših ter ustvarjanje edinstvenih daril. Poleg tega pa je tiskanje tako preprosto kot tudi zabavno.

Program je združljiv s številnimi Canonovimi tiskalniki, vključno s tiskalniki družine PIXMA. Uporabljate ga lahko v različnih napravah, vključno s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki (iOS in Android), prav tako je na voljo tudi različica za namizne računalnike za uporabnike osebnih računalnikov in računalnikov MAC. Če želite tiskalnik hitro povezati s programom, kliknite ikono tiskalnika v zgornjem kotu začetnega zaslona in na seznamu "Razpoložljivih tiskalnikov" izberite svoj tiskalnik Canon.

A flat lay image of a hand holding a smartphone, an envelope, calendar, note paper and printed pictures.
Ustvarjajte prilagojene natise, kartice in plakate za šolo ali kot darila za družinske člane. S programom lahko fotografije uredite, preden jih prenesete v družbena omrežja.

Izbira slik

A person uses the Canon Easy-PhotoPrint Editor App.
Slike lahko izberete na različnih platformah za shranjevanje, vključno z družbenimi omrežji, ali v fotoaparatu na pametnem telefonu.

Ko izbirate slike, katere želite obdelati, je Canonov program Easy-PhotoPrint Editor opremljen s številnimi možnostmi. Slike in dokumente lahko izberete neposredno iz naprave (kliknite "Prebrskaj") ali iz številnih priljubljenih zunanjih storitev v oblaku in družbenih omrežij, vključno s storitvami image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram in OneDrive. S to koristno nastavitvijo prihranite veliko časa, če imate shranjenih več slik na različnih platformah.

Če ste začeli delati s predlogo in se želite nanjo vrniti pozneje, pritisnite možnost "Shrani" in jo shranite pod zavihek "Vaši elementi" na začetnem zaslonu. Za hiter in enostaven dostop lahko v meni "Priljubljene" dodate priljubljene predloge tako, da kliknete simbol zvezdice. Orodje za filtriranje predlog (na voljo pri vsaki nastavitvi glavnega menija) je tudi odlična funkcije za prihranek časa, ki omogoča izbiro predlog glede na različne kategorije, vključno z velikostjo papirja in številom slik.

Prilagajanje slik

A flat lay image of a PIXMA printer, printing out holiday pictures, surrounded by other printed pictures.
S programom Canon Easy-PhotoPrint Editor lahko prilagodite fotografije in izdelate prilagojene voščilnice za praznike in praznovanja.

Canonov program Easy-PhotoPrint Editor je intuitiven in preprost program za uporabo in je namenjen vsem, ki uživajo v ustvarjanju, tako mladim kot starim. Na voljo so različne možnosti tiskanja in prilagajanja fotografij, ki jih lahko izberete na začetnem zaslonu.

Za hiter in enostaven način tiskanja posameznih slik izberite možnost "Fotografije". S tem lahko obrežete sliko ali ji dodate eleganten učinek filtra. Če želite slike še bolj prilagoditi, priporočamo, da izberete "Postavitev za fotografije", saj lahko tako dodate posebne učinke, kot so spreminjanje barve ozadja, dodajanje besedila in okvirja za fotografije ter uporaba ustvarjalnega orodja "Žigi" (te možnosti so na voljo tudi v številnih drugih zasnovah predlog). Orodje "Žigi" vključuje različne grafične ikone, kot so puščice, govorni mehurčki, živali, številke in simboli, s katerimi bodo vaši kolaži edinstveni in umetniški.

Ustvarjanje kolažev

Canonov program Easy-PhotoPrint Editor je bil zasnovan z mislijo na vso družino, možnost kolažnega albuma pa vam omogoča, da lahko zberete spomine na poseben dogodek v edinstvenem kolažnem albumu, ki ga podarite ali pa ga obdržite zase.

Izberete lahko natisljive motive ovijalnega papirja, ki jih lahko prilagodite z okrasnimi žigi, besedilom in slikami za ustvarjanje po meri. Ustvarite lahko tudi nalepke svojih najljubših slik, s paketom Canonovega večkratno lepilnega fotografskega papirja pa boste dosegli odlične rezultate. Če uporabljate zasnovo predloge z več nalepkami, počistite polje "Dodaj isto sliko vsem okvirjem", če želite raznolike slike. Poleg tega lahko prilagodite nalepke z okvirji, žigi, besedilom in barvami ozadja za svoj edinstven končni videz.

Poslovni in osebni namen

A fridge with pictures, posters, notes and magnets stuck to it.
Iz priljubljenih fotografij lahko ustvarjate in tiskate plakate, pri tem lahko izbirate med številnimi motivi, ki ustrezajo vašemu dogodku ali podjetju.

Canonov program Easy-PhotoPrint Editor ni namenjen samo družinskim fotografijam in zabavnim fotografskim projektom, temveč ga lahko uporabljate tako za poslovne in osebne namene. Na voljo so na primer predloge za plakate, vključno z motivi za znižanje in varnostnimi simboli, ki jih lahko prilagodite svojemu podjetju. Na voljo so tudi možnosti za tiskanje fotografij za osebne izkaznice, oblikovanje lastnih vizitk ali oblikovanje koledarja s posamično, 6- ali 12-mesečno predlogo.

S tehnologijo pametnega telefona in domiselnimi programi, kot je Canonov program Easy-PhotoPrint Editor, je tiskanje fotografij lahko zabavno in ustvarjalno. To je odlično orodje, ki ga imate na dosegu roke za poslovno ali osebno uporabo. S tiskalnikom Canon PIXMA vam ta način tiskanja ne bo prihranil samo časa, temveč vam bo omogočil, da posebne digitalne trenutke spremenite v dragocene izdelke za vas in druge.

Napisala Claire Gillo

Povezani članki
A woman with her back to the camera uses a tablet. A Canon printer is on a desk in the background.

TISKANJE

Delajte brezžično v domači pisarni in tiskajte od koder koli

Brezžični tiskalnik pomeni, da vam ni treba biti za pisalno mizo, kadar delate ali se učite doma. Nastavitev je preprosta – izvedite, kako.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

NASVETI ZA TISKANJE

Pogosta vprašanja o tiskalniku, črnilu in papirju

Canonov strokovnjak Suhaib Hussain odgovarja na pogosta vprašanja o tehnologiji tiskalnikov, o črnilih in papirju.

Printer fun for everyone

USTVARJALNO TISKANJE

Ustvarite koledar s fotografijami

Prilagodite in ustvarite koledar s fotografijami z dragocenimi spomini.

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike