Photo printing buyer’s guide

TISKANJE

5 vrst ljudi, ki res potrebujejo tiskalnik – ste med njimi tudi vi?

Ali res potrebujte tiskalnik? Dejansko ga potrebuje večina ljudi. Tiskalnik v službi ali v šoli seveda zadostuje za občasno natisnjeno stran ali dve zase, pogosto pa se lahko znajdete v situaciji, ko bi vam tiskalnik doma prihranil nekaj časa, olajšal življenje, ustvarjalno navdihnil otroke ali vam pomagal pri širjenju posla.

Vendar ni pametno kupiti kakršnega koli tiskalnika. Kakšen tiskalnik potrebujete, je odvisno od tega, kdo ste. Berite naprej, da ugotovite, kateri tiskalnik je kot nalašč za vas.

Mlada mami in očka

A father helps his daughter make greeting cards out of photographs printed with PIXMA TS 9551C.

Šolska leta so tisti čas, ko otrokova ustvarjalnost pospešeno raste. Kot starš si boste želeli, da bi bil otrok vedno ustvarjalno stimuliran in pripravljen na vse izzive, ki ga čakajo v novem šolskem letu. Za to boste potrebovali tiskalnik, ki je preprost za uporabo, primeren za redno tiskanje različnih nalog, vendar kljub temu nudi tudi nabor ustvarjalnih možnosti.

Canon PIXMA TS9551C je kompakten tiskalnik z zmožnostjo tiskanja v velikosti A3, s kopirnim strojem in skenerjem za velikost A4 ter 10,8 cm velikim zaslonom na dotik z intuitivnim vmesnikom, ki ga lahko upravljajo tudi vaši otroci. Raziščite številne ustvarjalne možnosti tiskanja in uporabljajte različne medije, vključno s Canonovim magnetnim in samolepilnim fotografskim papirjem (na voljo od decembra 2018 dalje). Z novo aplikacijo za nalepke za nohte za iOS in Android (na voljo od novembra 2018 dalje) boste lahko natisnili celo nalepke za nohte po meri. S tiskalnikom Canon PIXMA TS9551C lahko ustvarite tudi čisto svoj darilni papir in strani za beležke kar na zaslonu na dotik, pri čemer imate na voljo 45 različnih vzorcev.

Otroci se bodo neskončno zabavali, ko se bodo naučili tiskalnik uporabljati skupaj s Canonovo brezplačno spletno storitvijo Creative Park. Tu je namreč na voljo veliko predlog, ki otrokom omogočajo tiskanje in sestavljanje najrazličnejših izdelkov, od naglavnih mask in animiranih voščilnic, do punčk, papirnatih letal, lutk dinozavrov in modelov vesoljskih ladij.

Študent fotografije

The Canon PIXMA TS8250 printing a fine art landscape photograph.

Kot goreč fotografski navdušenec ali študent fotografije, predan svojemu delu, si večino časa prizadevate, da bi posneli še boljše fotografije. Če si lahko svoj izdelek ogledate v fizični obliki, ga lažje ocenite in izboljšate, zato redno uporabljate spletnega ponudnika za tiskanje fotografij, da lahko svoje izdelke pokažete učitelju, prijateljem in kolegom. Če pa vam ne bi bilo treba čakati, da vam slike dostavijo, in bi imeli svoj tiskalnik, bi bil vaš ustvarjalni proces veliko bolj svoboden.

Za vaše izdelke je pomembno, da imate tiskalnik, ki lahko natisne visokokakovostne slike brez robov do velikosti A4, da lahko na fotografiji vidite fine podrobnosti vsakega posnetka. Pri tem igra ključno vlogo vrsta črnila, ki ga uporablja vaš tiskalnik, in pristna črnila Canon bodo vsekakor poskrbela za živahne slike. Elegantna serija tiskalnikov Canon PIXMA TS8250 Series z možnostjo brezžične povezave uporablja šest ločenih črnil, s katerimi ustvari natančne, visokokakovostne slike. Kot vsi najboljši novi modeli na tržišču omogoča preprosto povezljivost in združljivost z aplikacijo Canon PRINT ter s storitvijo AirPrint oziroma Mopria za Android in Windows 10 Mobile, da lahko enostavno tiskate kar s pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

Samostojni podjetnik

Povezani članki
Printer fun for everyone

USTVARJALNO TISKANJE

Zabaven tiskalnik za vsakogar

Šest načinov, kako lahko s tiskalnikom PIXMA poživite svoj dom, družinske dejavnosti in naprave.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

NASVETI ZA TISKANJE

Najboljši tiskalnik za domače pisarne

S tiskalnikom Canon PIXMA TR4650 lahko tudi od doma delate brez težav.

Boost your mood with print

USTVARJALNO TISKANJE

Izboljšajte svoje razpoloženje s tiskanjem

Fotografije ohranijo trenutke v času. Naj gre za nalepke, slikanice ali liste za prelikanje – s tiskanjem boste oživili svoje spomine.

A female business owner prints with PIXMA TS9550 while drawing and using a ruler at her desk.

Ko od ponedeljka do petka delate v svoji domači pisarni ali nekaj časa od doma, nekaj pa v pisarni, boste v domači pisarni hitro pogrešali tiskalnik, s katerim bi lahko doma enako učinkovito delali kot v pisarni v poslovnih prostorih.

Elegantna in prefinjena serija tiskalnikov Canon PIXMA TS9550 Series lahko kljub kompaktni velikosti natisne dokumente do velikosti A3, kar je kot nalašč za to, da lahko v domači pisarni pripravite in natisnete slike, ki jih želite pokazati strankam in sodelavcem. Neposredno na 10,8 cm velikem zaslonu na dotik lahko ustvarite tudi zelo prepričljive knjižice. Tiskalnik Canon PIXMA TS9550 natisne jasne dokumente s posebnim črnim pigmentom, samodejni podajalnik dokumentov pa omogoča kopiranje in skeniranje do 20-strani dolgega dokumenta naenkrat (velikost A4, Letter ali Legal), ne da bi morali skenirati vsako stran posebej.

Canon PIXMA TS9550 je mogoče vgraditi tudi v postavitev pametne pisarne. Ker je tiskalnik po novem združljiv s pomočnico Amazon Alexa*, lahko kontrolne sezname in druge dokumente natisnete tako, da napravi Amazon Echo ali drugi napravi, omogočeni za pomočnico Alexa, izgovorite glasovne ukaze, kot je “Alexa, start Canon Printer”. Z glasovnimi ukazi lahko tudi preverite ravni preostalih črnil tiskalnika.

Umetniški vplivnež

A young woman wearing a yellow jacket takes a selfie with the Canon M50 in a city environment.

Kamor koli greste, vas okolica navdihuje in vedno najdete prizor za odlično fotografijo, ki jo takoj nato delite v družabnih omrežjih. Vendar tudi če večino slik naložite na spletna mesta za izmenjavo, bi imeli s tiskalnikom veliko bolj oprijemljiv način ohranjanja svojih zamisli še dolgo potem, ko v družabnih medijih izginejo na dnu objav vaših sledilcev. Tiskalnika fotografij ne potrebujete samo zato, da bi natisnili slike in jih obesili na zid, ampak tudi zato, ker vam omogoča, da s svojimi stvaritvami naredite še več. S temi natisnjenimi slikami lahko še povečate doseg svojih fotografij in morda se odločite za širitev še v druge žanre.

Kompaktni tiskalnik SELPHY CP1300 je dovolj majhen, da ga lahko pospravite v torbico, vendar dovolj zmogljiv, da hitro natisne trajne fotografije. Vse, kar morate storiti, je, da s pametnim telefonom ali fotoaparatom z brezžično povezavo posnamete fotografijo in jo pošljete tiskalniku SELPHY. Ta namreč takoj natisne slike velikosti do 102 x 152 mm (4 x 6 in) in omogoča, da vaši najboljši izdelki na nov način navdihnejo vas in druge.

Umetnostni fotograf

A large high-res fine art photograph bring printed from a Canon imagePROGRAF PRO-1000

Vaši prvi razstavi v fotografskem društvu je kmalu sledilo vabilo, da slike razstavite v bližnjem baru, zdaj pa imate že nekaj naročil za nakup tiskanih fotografij. Do zdaj ste za tiskanje svojih umetnostnih del uporabljali prvovrstno lokalno tiskarno, vendar si želite, da bi imeli več nadzora nad postopkom tiskanja in bi se lahko hitreje in enostavneje odzvali na zahteve strank. Če bi imeli svoj tiskalnik fotografij, bi si tudi lažje naredili zalogo del, ki bi jih lahko prodajali na lokalnih trgih in umetnostnih sejmih.

Vaš tiskalnik mora biti združljiv s specializiranimi papirji in platni za umetniška dela, da lahko svoje slike prenesete na medije, ki bodo poudarili najboljše na vsaki fotografiji. Poleg tega se morate prepričati, da črnila, ki so združljiva s tiskalnikom, omogočajo barvni razpon, ki je natančen in zvest izvirnim barvam. Canonov nabor profesionalnih tiskalnikov PIXMA PRO-100S, PIXMA PRO-10S in nagrajeni tiskalnik A2, imagePROGRAF PRO-1000, so najzanesljivejša izbira za vsakogar, ki želi postaviti svoja dela na ogled. Ti modeli uporabljajo namenska enobarvna črnila, s katerimi lahko natisnete globoke črne odtenke, ki so primerni za stene galerij. Dodatna prednost tiskalnikov PRO-10S in Pro-1000 je, da uporabljajo črnila na osnovi pigmentov, ki dlje časa ohranijo svoje barve in tako zagotavljajo, da bodo vaša dela živa še veliko desetletij.

Profesionalno kakovostno tiskanje ni nujno zahtevno delo, ravno nasprotno. Canonov vtičnik Print Studio Pro je zasnovan tako, da vam pomaga z lahkoto natisniti kakovostne fotografije, na katere bi bil ponosen vsak strokovnjak.

* Amazon in Alexa sta blagovni znamki družbe Amazon.com, Inc. ali njenih povezanih družb.

Napisal Oliver Atwell

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike