A woman with her back to the camera uses a tablet. A Canon printer is on a desk in the background.

TISKANJE

Zagotovite si svobodo z brezžičnim tiskalnikom in tiskanjem v oblaku

Vsaka pisarna in učilnica potrebuje tiskalnik. Ker pa se časi spreminjajo in vedno več ljudi dela in študira na daljavo, je tiskalnik nujen tudi v vsakem domu. Ena najboljših stvari pri delu od doma je, da lahko delate v tisti sobi, ki ustreza vašemu trenutnemu razpoloženju. Če svoj dom opremite z brezžičnim tiskalnikom in tiskanjem v oblaku, vam ne bo treba sedeti poleg tiskalnika. Tiskali boste lahko od koder koli. Če bi bili zjutraj radi blizu kuhinje in skodelice s kavo, popoldan pa na vrtu ujeli nekaj sončnih žarkov, to lahko storite. Kadar koli pošljite svoje dokumente v tiskanje in jih nato prevzemite takrat, ko se vam zdi primerno.

A Canon printer on a table in a living room.
Brezžično tiskanje pomeni, da vam ni treba sedeti poleg tiskalnika, da vam ni treba imeti namenskega prostora za domačo pisarno ter da lahko delate, kjer koli želite.

Ali vas skrbi, da je namestitev brezžičnega tiskalnika zapletena? Brez skrbi – zelo je enostavno. Ko enkrat nastavite brezžični tiskalnik, vam bodo na voljo številne uporabne prednosti, ki bodo poskrbele, da ne bo prihajalo do prekinitev vašega delovnega ali študijskega procesa. Na primer, tiskalnik PIXMA G4411 ima črnilne vložke z možnostjo ponovnega polnjenja, ki omogočajo, da natisnete na tisoče dokumentov brez ponovnega dolivanja črnila. Tukaj je še funkcija PIXMA Cloud Link, ki omogoča, da z aplikacijo Canon PRINT pregledujete, tiskate in skenirate dokumente in fotografije prek zaslona tiskalnika, pametnega telefona ali tabličnega računalnika. PIXMA Cloud Link vam omogoča tudi, da tiskate in skenirate v povezavi s spletnimi storitvami za shranjevanje, kot sta Dropbox in Google Drive in tako enostavno delite dokumente. Za več informacij kako nastaviti brezžični tiskalnik, glejte navodila za podporo.

Prednosti uporabe brezžičnega tiskalnika za delo od doma

A man sits in front of a PIXMA G6040 Canon printer making notes on a printout.
Zapletene in podrobne informacije je lažje razumeti, če so natisnjene, kot pa če jih berete na zaslonu.

Poleg tega, da je uporaben za tiskanje dopisov in oznak za vsakodnevna opravila, vam lahko tiskalnik pomaga tudi do večje produktivnosti in učinkovitosti. Če berete natisnjeno besedilo, je manj možnosti, da vas zmotijo obvestila na zaslonu ali prispela elektronska pošta. Omeniti velja tudi, da vaše oči potrebujejo predah od gledanja v zaslon.

Računovodja Rosie je prepričana, da je brezžični tiskalnik neprecenljivo orodje za delo od doma. Tako pojasni: "Redno gledam finančna poročila in preglednice. Ugotavljam, da lažje predelujem informacije, če so natisnjene, kot če jih gledam na zaslonu. Od doma dela tudi partner, zato eden od naju vedno dela za mizo v jedilnici, čeprav imamo doma pisarno. V veliko pomoč je, da lahko tiskam brezžično ne glede na to, kje sedim."

A woman stands in an office holding a sheet of paper.
Včasih je natis koristen zato, ker vam pomaga razumeti velikost ali obseg projekta.

Estelle, vodja trženja, redno vodi spletne seminarje in vedno natisne svoje predstavitveno besedilo. "Ko sem v pisarni, imam dva zaslona, medtem ko imam doma samo enega. Zato natisnem predstavitveno besedilo, ki ga preberem na začetku vsakega spletnega seminarja. Ker smo v družini štirje, je resnično v pomoč to, da imamo brezžični tiskalnik in lahko tiskamo iz katere koli sobe. Všeč mi je tudi, da lahko tiskam neposredno iz telefona, če želim."

Simon je grafični oblikovalec, ki si ne predstavlja, kako bi bilo brez brezžičnega tiskalnika. O tem pove: "Vedno natisnem opis projekta, da ga lahko preberem. Še posebej, če je opis zapleten. Ob tem imam običajno v roki tudi flomaster za označevanje besedila. Kadar oblikujem izdelek, ki bo natisnjen v tiskarni, ga vedno natisnem, da preverim, kako bo videti, ter da lahko vidim pravo velikost. To je pomembno, kajti na zaslonu, še posebej če je ta velik, človek hitro izgubi občutek za velikost."

Pomembno orodje za učence in študente

A teenage girl sits cross-legged on a bed, studying her textbooks. A Canon PIXMA TS5150 printer is on the table beside her.
Povezava z oblakom PIXMA Cloud Link podpira tudi storitev Google Učilnica, kar učencem in študentom olajša ohranjanje stika z učitelji pri učenju doma.

Brezžični tiskalnik ni koristen le za ljudi, ki delajo od doma. Povezava z oblakom PIXMA Cloud Link podpira tudi storitev Google Učilnica, kar pomeni, da koristi tudi učencem in študentom. Storitev Google Učilnica je zasnovana tako, da pomaga pri komunikaciji med učitelji ter učenci in študenti. Uporaba povezave z oblakom PIXMA Cloud Link skupaj s storitvijo Google Učilnica pomeni, da lahko učenci in študenti prek aplikacije Canon PRINT natisnejo seznam predavanj ter svoje domače naloge neposredno z zaslona za tiskanje v pametnih napravah. Dodatna prednost za učitelje je, da lahko enostavno natisnejo sezname učencev, da imajo pregled nad učenci posameznih razredov.

A teenage boy sits at his desk in his bedroom. A Canon G4400 printer is on the desk beside him.
Brezžični tiskalnik je dragoceno orodje za učence in študente. Uporabijo ga lahko za tiskanje nalog ali preverjanje svojih del pred oddajo.

Petnajstletni učenec Jamie pravi: "Svoje naloge običajno natisnem, saj mi to pomaga, da si zapomnim ključne točke. In ko napišem esej, ga vedno tudi natisnem. Nato si vzamem odmor, morda se igram z žogo ali počnem kaj drugega. Kasneje se znova usedem in še enkrat pozorno preberem esej. Z rdečim pisalom označim morebitne napake, da jih popravim, in šele potem pošljem esej učiteljici. Branje natisnjenega eseja je zame zelo pomemben korak. Na natisu opazim veliko več stvari kot na zaslonu. Tiskanje mi tako pomaga do boljših ocen, kar pomeni, da sta tudi mama in oče bolj zadovoljna."

Napisala Angela Nicholson

Povezani članki
Meet the PIXMA G640 and PIXMA G540

TISKANJE

Spoznajte tiskalnika PIXMA G640 in PIXMA G540

Odkrijte nove funkcije naslednje generacije Canonovih tiskalnikov MegaTank.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

NASVETI ZA TISKANJE

Najboljši tiskalnik za domače pisarne

S tiskalnikom Canon PIXMA TR4650 lahko tudi od doma delate brez težav.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

NASVETI ZA TISKANJE

Pogosta vprašanja o tiskalniku, črnilu in papirju

Canonov strokovnjak Suhaib Hussain odgovarja na pogosta vprašanja o tehnologiji tiskalnikov, o črnilih in papirju.

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani izdelki

Povezani članki

Get Inspired je vaš glavni vir koristnih fotografskih namigov, nakupovalnih vodnikov in temeljitih intervjujev – tukaj so vse potrebne informacije, ko iščete najboljši fotoaparat ali najboljši tiskalnik in želite uresničiti svoje ustvarjalne ideje.

Nazaj na vse namige in tehnike