Canon Europe je s svojo tehnologijo Océ CrystalPoint dosegel pomemben mejnik – vgrajena je namreč že v 10.000 naprav Océ ColorWave po vsem svetu.

Tehnologija Océ CrystalPoint je močno zaznamovala serijo tiskalnikov Océ ColorWave, ki že od svoje predstavitve leta 2008 navdušujejo z uporabnostjo in zmogljivostjo pri tiskanju velikih formatov. Visoka kakovost odtisa, možnost tiskanja vodoodpornih barvnih ali črno belih odtisov ter uporaba cenejših nepremazanih medijev in recikliranega papirja so idealni za široko področje uporabe. Odporni in hitro sušeči odtisi so idealni tudi za kratkotrajno zunanjo uporabo (panoji, plakati …).

Tretja generacija tiskalnikov Océ ColorWave

Modela Océ ColorWave 500 in Océ ColorWave 700 predstavljata tretjo generacijo tiskalnikov s tehnologijo Océ CrystalPoint. Model 500 je primeren za raznovrstne rešitve in tisk manjših serij oziroma unikatnih odtisov. Najpogostejši uporabniki so arhitekti, proizvodnja, studii za dizajn in oblikovalci različnih grafičnih rešitev znotraj podjetij oziroma reprografski studii. Model 700 je primeren za večje obsege tiskanja, kot so reprografski studii, tiskanje označb in panojev, vladne službe, bolnišnice, izobraževalne ustanove in podobno.

Tiskalniki omogočajo povezavo z oblakom, uporablja jih lahko več uporabnikov, vgrajen imajo zmogljiv čitalnik ter vrsto integriranih izhodnih možnosti. Velika prednost je tudi paket programske opreme Océ ClearConnect, ki zagotavlja enostavno uporabo ter večjo učinkovitost dela.

Kako deluje Océ CrystalPoint?

Tehnologija Océ CrystalPoint uporablja Océ TonerPearls (toner v kroglicah) in deluje na principu »Solid In – Solid Out«. S tem zagotavlja čisto delovanje in odpravlja tveganje onesnaževanja zraka, prozorne posode za kroglice tonerja pa omogočajo dober nadzor nad količino tonerja.

Kroglice se pred uporabo segrejejo in spremenijo v tekoč gel, ki ga stroj nato z brizganjem skozi šobe nanaša na medij. Kapljice gela so nanašene izjemno natančno, svojo obliko pa obdržijo tudi na recikliranem papirju in s tem zagotavljajo visoko kakovost tiska.

Tehnologija Océ CrystalPoint je v preteklih desetih letih požela velik uspeh, saj uporabnikom nudi večjo paleto izdelkov in storitev. Tiskalnik omogoča hitro tiskanje majhnih ali velikih naklad z odtisi vrhunske kakovosti, s tem pa uporabnikom zagotavljajo večjo prilagodljivost in konkurenčnost na trgu.

Oce ColorWave