Print Studio Pro

Canonov vtičnik Print Studio Pro predstavlja v poteku dela popolno povezavo med sliko in končanim natisnjenim izdelkom. Edinstvena programska oprema je zasnovana posebej za profesionalne tiskalnike PIXMA in vam omogoča preprosto tiskanje kakovostnih fotografij.

psp-banner

Namestitev

Vtičnik Print Studio Pro se samodejno doda v združljive programe za delo s fotografijami med namestitvijo programske opreme PIXMA Pro. S strani za njihovo podporo lahko tudi prenesete najnovejšo različico tega vtičnika za aktualne profesionalne tiskalnike PIXMA ali starejše modele Pro9000MkII in Pro9500MkII.

  Zagon programa Print Studio Pro

  Če želite zagnati Print Studio Pro, odprite sliko (ali več slik), ki jo želite natisniti v programu Adobe Photoshop, Photoshop Elements ali Lightroom. Če uporabljate Canon Digital Photo Professional, preprosto izberite slike v mapah.

  ps.png

  Adobe Photoshop®

  Meni
  File (Datoteka)
  >
  Kliknite Automate (Avtomatiziraj) >
  Izberite Canon Print Studio Pro ...

  pse.png

  Adobe Photoshop Elements®

  Meni
  File (Datoteka)
  >
  Kliknite Automation Tools (Orodja za avtomatiziranje) >
  Izberite Canon Print Studio Pro ...

  lr.png

  Adobe Lightroom®

  Meni
  File (Datoteka)
  >
  Kliknite Plug-in Extras (Dodatki vtičnikov) >
  Izberite Canon Print Studio Pro ...

  dpp.png

  Canon Digital Photo Professional

  Meni File (Datoteka) >
  Kliknite Plug-in printing (Tiskanje z vtičniki) >
  Izberite Print with Print Studio Pro (Tiskanje s programom Print Studio Pro)

  Postavitev glavnega zaslona

  Print Studio Pro združuje različne funkcije tiskanja na enem preglednem zaslonu. Tukaj lahko izberete vrsto in velikost papirja, upravljate barve ter popravljate barvne odtenke slik pred tiskanjem. V predogledu v živo si lahko ogledate izbrane odtenke barv in obrobe. Tako bo končni rezultat vedno ustrezal vašim zahtevam.

  main screen
  PSP logo

  (1) Predogled izbrane slike v živo
  (2) Orodja za obrezovanje in sukanje slik
  (3) Sličice vseh odprtih/izbranih slik
  (4) Področje za shranjevanje in izbiro priljubljenih nastavitev
  (5) Področje z nastavitvami tiskanja (vrsta papirja, postavitev, upravljanje barv)
  (6) Gumb za tiskanje z nastavitvijo števila kopij

  Ključne nastavitve tiskanja

  Na področju z nastavitvami tiskanja v programu Print Studio Pro izberete tri ključne nastavitve tiskanja fotografij: vrsto in velikost papirja, postavitev slike na papirju ter upravljanje barv (na primer s profili ICC).

  media type

  Nastavitve papirja

  V razdelku Vrste medijev izberite ime papirja za Canonove fotografske papirje ali vrsto papirja za druge papirje (na primer drug svetleči papir, drug fin umetniški papir ali platno).

  Izberite pravilno velikost papirja in ustrezen pladenj za papir (zadnji pladenj ali ročno podajanje). Običajno se svetleči, sijajni in matirani papirji naložijo v samodejni zadnji pladenj, debelejši in težji papirji pa v ročni podajalnik.

  Nastavitve postavitve slik

  Izbirate lahko med prednastavljenimi postavitvami, na primer tiskanjem brez obrobe ali z njo ter tiskanjem 2 ali 4 slik na list papirja. Ko tiskate z obrobami, lahko velikost slike prilagodite tako, da preprosto povlečene njene vogale v oknu predogleda ali v meniju postavitve izberete natančno velikost slike ali njene obrobe v mm.

  V meniju poravnave lahko sliko preprosto usredinite na papir. Na seznam lahko dodate tudi postavitev po meri (tako da kliknete gumb s plusom), ki bo na voljo pri naslednjih projektih.

  Layout
  profile 2

  Upravljanje z barvami

  S profesionalnimi tiskalniki fotografij PIXMA lahko tiskate fotografije, ki so videti skoraj popolnoma enako kot na monitorju.

  Za najboljše rezultate nastavite barvni način na profil ICC, profil tiskalnika na "Samodejno" ali izberite ustrezen profil ICC za druge papirje. Namen upodabljanja nastavite na "Zaznavanje".

  Dodatne nastavitve

  Print Studio Pro ima tudi druge funkcije, s pomočjo katerih se bodo rezultati ujemali z vašimi ustvarjalnimi zamislimi. Fotografijam lahko dodate besedilo, izberete črno-bel način fotografiranja, shranite priljubljene nastavitve in še veliko več.

  Črno-belo tiskanje in prozorni premaz

  Izberite način "Tiskanje črno-belih fotografij", če želite barvne slike pretvoriti v črno-bele ali ustvarjati črno-bele fotografije naravnejšega videza iz obstoječih črno-belih slik.

  Z izbiro možnosti "Nanesi prozorni premaz na celotno stran" uporabite kromatski optimizator (kjer je na voljo) na celotnem natisu. Posledica tega je še dodatno poudarjen sijaj. Privzeto se prozorno črnilo nanese le na področja, prekrita z barvnimi črnili.

  Black & White
  text printing

  Dodajanje besedila fotografijam

  V nastavitvi besedila (del razdelka s postavitvijo) lahko dodate glavo, nogo, številko strani ter informacije o avtorskih pravicah ali fotografiranju (če so na voljo v podatkih o sliki) po meri.

  Pisavo, velikost in barvo besedila lahko prilagajate. Za večino nastavitev besedila je zahtevana postavitev z obrobo.

  Popravljanje slik

  Ko tiskate črno-bele slike, lahko z enim klikom preprosto navedete odtenek in naredite odtenek fotografije toplejši ali hladnejši. Odtenek barvnih fotografij lahko premaknete v smer vsake posamezne barve.

  S funkcijo tiskanja vzorca lahko na en list papirja natisnete sličice fotografij, premaknjene v smer izbrane barve ali svetlosti in kontrasta.

  Corrections

  Priporočeni pogoji ogleda za usklajevanje barv na zaslonu in tiskalniku:

  Nastavitve zaslona
  Barvna temperatura D50 (5000 K)
  Osvetljenost: 120 cd/m2
  Gama: 2,2

  Osvetlitev okolja:
  Fluorescentne luči D50, zasnovane za ocenjevanje barv (barvna temperatura: 5000 K, lastnosti, primerne za upodabljanje barv)
  Svetlost pri ogledu natisnjenih gradiv: 500 lx ± 125 lx