Canonova evropska garancija za projektorje

To je komercialna garancija za končne uporabnike, ki jo družba Canon Europa N.V., Bovernkerkerweg 59, 1185 XB, Amstelveen, Nizozemska ("Canon") ponuja končnim uporabnikom, ki so Canonove projektorje kupili za svojo uporabo in ne delujejo kot potrošniki v skladu z zakonodajo države nakupa projektorjev.

Če ste potrošnik, niste upravičeni do te garancije. Za vas veljajo zakonske pravice potrošnika, ki jih določa ustrezna veljavna nacionalna zakonodaja.

Ta določila in pogoje ter ponudbo v tem dokumentu ureja zakonodaja Anglije in Walesa ter imajo izključno pristojnost sodišč v Angliji in Walesu.

To Canonovo evropsko garancijo za projektorje sestavljajo različni paketi storitev, ki so odvisni od vaše lokacije, projektorja, ki ste ga kupili, in datuma nakupa izdelka. Na voljo so naslednji paketi storitev:


Vračilo izdelka v okviru garancije

Izboljšana garancija popravila z zamenjavo projektorja


Za vse Canonove projektorje, ki so naprodaj v Evropskem gospodarskem prostoru ("EGP", in sicer EU, Islandija, Lihtenštajn, Norveška) in Švici ("območje"), velja Canonova evropska garancija za projektorje. V primeru okvare novega projektorja v garancijskem roku Canon zagotavlja brezplačno popravilo okvare (v okviru pogojev in določil – glejte spodaj). Canonova izboljšana garancija popravila z zamenjavo projektorja ima dodatne teritorialne omejitve in omejitve projektorja. Za več informacij si oglejte spodnji razdelek "Izboljšana garancija popravila z zamenjavo projektorja".

Za vse izdelke, ki ne izpolnjujejo garancijskih pogojev, ali izdelke, za katere se je garancijski rok iztekel, in za škodo ter popravila, ki jih garancija ne zajema, je na voljo plačljivo servisno popravilo, do katerega pridete tako, da projektor vrnete Canonovemu pooblaščenemu servisnemu centru.

Ta garancija je edino in izključno pravno sredstvo. Niti družba Canon niti hčerinske družbe ali drugi člani Canonove evropske garancije za projektorje ne bodo prevzeli odgovornosti za morebitno naključno ali posledično škodo za kršitev katerih koli izrecnih ali nakazanih garancij tega izdelka.

Poleg Canonove evropske garancije za projektor je na voljo tudi 3-letna podaljšana garancija za žarnico. Za več informacij obiščite našo stran z akcijsko ponudbo projektorjev.


Vračilo izdelka v okviru garancije

V: Kakšna garancija velja za projektorje Canon, kupljene v Evropi?

O: Canon nudi Evropsko garancijo za projektorje za izdelke, kupljene v naslednjih državah:

Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Islandija, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Malta, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Nizozemska in Združeno kraljestvo.

Oglejte si celotne Pogoje in določila te garancije.


V: Katere informacije o garanciji najdem v embalaži ob nakupu Canonovih izdelkov?

O: Za garancijo projektorjev, ki velja v evropskih državah, je vsaki embalaži projektorja priložena kartica evropske garancije za projektorje. Tu je primer kartice:


V: Ali moram za registracijo evropske garancije za projektorje izpolniti kakršno koli dokumentacijo in jo vrniti družbi Canon?

O: Družbi Canon vam ni treba posredovati nobene dokumentacije za registracijo evropske garancije za projektorje. Če želite izrecno uveljavljati garancijsko popravilo v okviru evropske garancije za projektorje, morate družbi Canon predložiti veljavno dokazilo o nakupu zadevnega projektorja (z izvirnim datumom nakupa).


V: Katere dokumente potrebujem, če želim uveljavljati evropski garancijski zahtevek za popravilo projektorja Canon?

A: Če želite izrecno uveljavljati garancijsko popravilo v okviru evropske garancije za projektor, morate družbi Canon predložiti veljavno dokazilo o nakupu zadevnega projektorja (z izvirnim datumom nakupa). Promocijske garancijske ponudbe imajo lahko dodatne zahteve, zato si oglejte posebne pogoje in določila za promocijske ponudbe (če je to ustrezno).


V: Koliko časa običajno velja Canonova evropska garancija za projektorje?

O: Na splošno imajo Canonovi projektorji 3-letno ali 5-letno garancijo. Obstajajo izjeme, zato si za več informacij oglejte razdelek "Upravičenost".


V: Če kupim Canonov projektor zunaj držav, v katerih velja Canonova evropska garancija za projektorje, ali za projektor ta garancija še vedno velja, če sem prebivalec države, ki je članica Evropske garancije za projektorje?

O: Več informacij o garanciji za določen projektor najdete v priloženi dokumentaciji v embalaži izdelka. Za izdelke na splošno velja garancija za njihovo določeno območje prodaje. Če želijo končni uporabniki uveljavljati garancijsko popravilo, morajo izdelke vrniti v veljavno območje. Canon ne nudi univerzalne garancije, razen če je to izrecno določeno za določene izdelke/območja.


Izboljšana garancija popravila z zamenjavo projektorja

V: Na katerih območjih je na voljo izboljšana garancija popravila z zamenjavo projektorja?

O: Storitev je na voljo le v naslednjih državah: Avstrija, Belgija, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Nemčija, Madžarska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Slovaška, Španija, Švedska, Švica in Združeno kraljestvo.

Od 1. 1. 2016 je izboljšana garancija popravila z zamenjavo projektorja na voljo tudi končnim uporabnikom v Estoniji, Latviji in Litvi. Znotraj teh držav lahko zaprosite za popravilo ustreznih modelov, kupljenih 1. 1. 2016 ali pozneje.


V: Kdo lahko uveljavlja izboljšano garancijo popravila z zamenjavo projektorja?

O: Postopek lahko ob odkritju okvare izdelka sproži končni uporabnik ali njegov prodajalec. Nadomestni projektor bo poslan, ko se ugotovi, da je projektor okvarjen (v okviru celotnih pogojev in določil) in po sprejetju ponudbe nadomestne enote.


V: Na koga se obrnem, če želim uveljaviti izboljšano garancijo popravila z zamenjavo projektorja?

O: Končni uporabniki ali prodajalci naj se obrnejo na lokalni Canonov center za pomoč strankam. Družba Canon bo zajela vse ustrezne podatke (npr. podrobnosti okvare) in raziskala možne vzroke okvare na prvi stopnji. Če okvare ni mogoče odpraviti, bo Canonov center za pomoč na drugi stopnji stopil v stik s končnim uporabnikom ali prodajalcem. Če se okvara potrdi in je potrebno popravilo, bo družba Canon v uporabo ponudila enakovreden nadomestni projektor (ali projektor z boljšimi specifikacijami).


V: Kdaj bom prejel nadomestni projektor?

O: Če je to mogoče, boste nadomestni projektor prejeli dan po zahtevi za zamenjavo, če ste zamenjavo zahtevali pred 11:00, in dva dni po zahtevi za zamenjavo, če ste zamenjavo zahtevali po 11:00 oziroma med vikendom ali državnim praznikom.


V: Kam bo poslan nadomestni projektor?

O: Nadomestni projektorji se lahko dostavijo prodajalcu ali neposredno končnemu uporabniku (če ima ta dovolj strokovnega znanja za namestitev).


V: Kaj se zgodi po prejemu nadomestnega projektorja?

O: Po prejemu nadomestnega projektorja mora končni uporabnik oziroma prodajalec okvarjeni projektor vrniti družbi Canon. Za vračilo okvarjenega projektorja boste prejeli nalepke z naslovom za dostavo, ki morajo biti nalepljene na embalaži. S podjetjem za dostavo se morate dogovoriti za čim hitrejši prevzem okvarjenega projektorja. V običajnih pogojih bo stroške pošiljanja kril Canon.


V: Kaj se zgodi po popravilu okvarjenega projektorja?

O: Končni uporabnik oziroma prodajalec mora nadomestni projektor vrniti družbi Canon v petih dneh od datuma prejetja popravljene enote. Za vračilo nadomestnega projektorja boste prejeli nalepke z naslovom za dostavo, ki morajo biti nalepljene na embalaži. S podjetjem za dostavo se morate dogovoriti za prevzem nadomestnega projektorja. V običajnih pogojih bo stroške pošiljanja kril Canon.


V: Kdo je zadolžen za odstranjevanje okvarjenega projektorja in ponovno namestitev popravljenega projektorja?

O: Canon ne prevzema odgovornosti za odstranjevanje ali ponovno namestitev originalnega projektorja. Odgovornost za to nosi končni uporabnik ali prodajalec.


V: Kdo je zadolžen za namestitev nadomestnega projektorja in njegovo odstranjevanje po popravilu?

O: Canon ne prevzema odgovornosti za namestitev ali odstranjevanje nadomestnega projektorja. Odgovornost za to nosi končni uporabnik ali prodajalec.


V: Kakšne so posledice izgube, poškodb ali tatvine nadomestne enote?

O: Canon nadomestne projektorje nudi končnim uporabnikom ali njihovim prodajalcem v skladu s standardnimi pogoji izposoje, za katere se šteje, da so sprejeti, če končni uporabnik ali prodajalec sprejme ponudbo nadomestnega projektorja v skladu s storitvijo izboljšane garancije popravila z zamenjavo projektorja. Končni uporabniki ali njihovi prodajalci morajo zagotoviti, da so bili vsi nadomestni elementi vrnjeni v enakem stanju, kot so jih prejeli, in so odgovorni za kakršno koli izgubo, škodo ali tatvino nadomestnih elementov ter bodo družbi Canon morda morali povrniti stroške za popravilo ali zamenjavo. Končnim uporabnikom in prodajalcem svetujemo, naj premislijo o sklenitvi ustreznega zavarovanja za nadomestno opremo, ki jo imajo v uporabi.