POGOJI IN DOLOČILA ZA UPORABNIŠKO USTVARJENO VSEBINO

Všeč nam je vaša slika ("vsebina") in želimo jo objaviti na Canonovih družbenih omrežjih, v e-glasilih in na spletnih mestih. Če nam dovolite uporabo in objavo vaše vsebine, določila in pogoji v nadaljevanju določajo, kako bomo objavili vašo vsebino.

Uporaba vaše slike v komercialne namene
Če bomo uporabili vašo vsebino, kar pomeni, da družba Canon Europa N.V., z registriranim sedežem na naslovu Bovenkerkerweg 59, 1185 XB, Nizozemska, njene podružnice, skupina družb in njeni pooblaščenci (skupaj "Canon", "mi" ali "nas") objavijo, uporabijo in/ali prikazujejo vašo vsebino v komercialne ali nekomercialne namene, bomo vašo vsebino objavili na družbenih omrežjih, v e-glasilih in/ali na spletnih mestih ter vas navedli kot ustvarjalca vsebine.

Kako bomo pridobili vašo vsebino
Canon bo pridobil vašo vsebino iz vaše objave na družbenem omrežju, pri čemer nam je vsebina na platformi družbenega omrežja na voljo kot slika JPEG ali videoposnetek MP4. Vsebina morda ni enaka, kot ste jo prvotno naložili v Instagram (lahko je na primer stisnjena ali pa morda manjkajo vdelani podatki EXIF). Vsebina bo prikazana samo na Canonovih družbenih omrežjih, v e-glasilih in/ali na spletnih mestih.

Ohranite lastništvo nad vsebino, vendar nam podelite licenco
Še vedno boste imeli polno lastništvo nad vsebino, nam pa boste podelili omejeno licenco za uporabo in prikaz vsebine. Družba Canon si pridržuje pravico, da po lastni presoji odloči, ali naj objavi vsebino na Canonovih družbenih omrežjih, v e-glasilih in/ali na spletnih mestih. Omejena licenca, ki nam jo dodelite, je globalna, neizključna, nepreklicna, neplačljiva, prenosljiva licenca za objavo, uporabo, reprodukcijo, distribucijo ali prikaz vaše vsebine in za ustvarjanje izpeljanih del iz gradiv, ki jih vsebuje vsebina. Kot pri vsaki vsebini, ki je dana v splet, lahko neodvisne tretje osebe ali končni uporabniki brez naše vednosti ali dovoljenja izdelajo kopije vsebine in jih distribuirajo. Zato ne moremo sprejeti nobene odgovornosti za to, kako lahko tretja oseba uporablja vašo vsebino.

Če bomo uporabili vašo vsebino, vas bomo navedli kot avtorja
Prav tako nam dajete pravico do uporabe vašega uporabniškega imena, profilne slike, psevdonima in/ali slike v povezavi z uporabo vsebine. Družba Canon vas lahko navede kot avtorja v povezavi z uporabo vsebine tako, da vas identificira skupaj z vsebino, prav tako pa lahko zagotovimo povezavo do vaše prvotne objave, ki prikazuje vsebino (v kolikor je na voljo) na ustreznem družbenem omrežju.

Vaša zagotovila za nas
Zavedamo se, da je vsebina vaše izvirno delo in da ne krši nobenih obstoječih pravic intelektualne lastnine, kar med drugim vključuje avtorske pravice ali poslovne skrivnosti ali kakršne koli pogodbene pravice. V nasprotnem primeru je objavljena vsebina goljufiva, nadlegovalna, obrekljiva ali nespodobna oz. krši morebitne pravice do zasebnosti ali zakonodajo in predpise. To pomeni, da morate zagotoviti, da imate vse pravice in dovoljenje vseh imetnikov pravic tretjih oseb do svoje vsebine, preden se strinjate z uporabo vsebine. Imetnik pravic je lahko blagovna znamka tretje osebe, ime podjetja, v vsebini prikazana oseba ali znana stavba.

Ko se strinjate z uporabo in objavo vaše vsebine, bo družba Canon verjela, da imate vse potrebne pravice in da ste pridobili privoljenje ljudi ali blagovnih znamk, ki so prikazane v vsebini. Družba Canon ne sprejema nikakršne odgovornosti in/ali obveznosti zaradi morebitnega zahtevka tretje osebe in/ali zahtevka zaradi kršitve pravic tretjih oseb z uporabo, prikazom ali objavo vaše vsebine in bo vse zahtevke tretjih oseb naslovila na vas.

Obdobje veljavnosti
Obdobje veljavnosti te pogodbe začne teči z dnem, ko potrdite, da družba Canon lahko uporablja vašo vsebino v skladu s temi pogoji in določili, ter traja, dokler ga ne prekličemo. Odpoved lahko zahtevate pisno, tako da nam zahtevo pošljete na socialmedia@canon-europe.com.

Lahko vas kontaktiramo
Morda vas bomo želel kontaktirati glede vaše vsebine, če bi na primer želeli objaviti vašo vsebino na drug način. Strinjate se, da vas družba Canon ali njihov imenovani zastopnik kontaktira prek uradnih Canonovih družbenih omrežij.

Veljavna zakonodaja za ta dogovor
Ta določila in pogoje ter morebitne spore v povezavi z njimi ali uporabo in prikazom vsebine ureja zakonodaja Anglije in Walesa.