Dostopnost pri Canonu

Canonova predanost dostopnosti

Prilagodite svojo uporabniško izkušnjo

Izboljševanje dostopnosti našega spletnega mesta

Obrnite se na nas


Izjava o dostopnosti za spletno mesto Canon Europe iz julija 2020


Canonova predanost dostopnosti

Canon Europe želi zagotoviti, da bi bili naša spletna mesta, aplikacije in digitalne storitve čim bolj dostopni. Naš cilj je združiti privlačne uporabniške izkušnje z visoko stopnjo dostopnosti in vključenosti, da bodo naše digitalne storitve lahko uporabljali vsi, ne glede na njihove zmožnosti ali nezmožnosti. Del naše vizije je, da za skupno dobro sodelujejo vsi ljudje ne glede na kulturo, običaje, jezik ali raso. To je naša poslovna filozofija Kyosei, globoko prepričanje, ki je središče vsega, kar počnemo. Pri razvijanju spletnega mesta in aplikacij ter ustvarjanju vsebin upoštevamo smernice o najboljših praksah za dostopnost, kot so smernice WCAG 2.0 in SO 30071-1.

Svojo izkušnjo prilagodite svojim potrebam

Čeprav je bila naša spletna stran zasnovana tako, da jo uporabljamo takšno, kot je, je za nekatere uporabnike priporočljivo, da za najboljšo izkušnjo računalnik prilagodijo svojim potrebam, denimo da vklopijo funkcijo glasnega branja spletnega mesta, spremenijo barvno shemo ali povečajo velikost besedila.

Če se vam zdi, da bi vam te funkcije koristile, obiščite spletno mesto:

BBC My Web, My Way or WAI’s Better Web Browsing: Tips for Customizing your Computer. To je spletno mesto družbe BBC z nasveti za prilagajanje računalnika, kjer si lahko preberete ali ogledate videoposnetke o tem, kako lahko izboljšate izkušnjo s pomočjo prilagoditev (s funkcijami dostopnosti na vašem računalniku, v telefonu ali tabličnem računalniku ali z namestitvijo pomožnih tehnologij).

Izboljševanje dostopnosti našega spletnega mesta

Izvedli smo uporabniško preskušanje našega spletnega mesta, pri katerem so sodelovale osebe s posebnimi potrebami, zato se zavedamo, da lahko izboljšamo dostopnost spletnega mesta, kar nameravamo tudi izvesti. Trenutno rešujemo naslednje težave:

  • Pregledujemo nadomestna besedila (opise) spletnega mesta in popravljamo morebitne nedoslednosti.
  • Prizadevamo si za zvočni opis dodatnih videoposnetkov.
  • Pregledujemo tudi strukturo nekaterih elementov na našem spletnem mestu, da bi zagotovili njihovo intuitivnost in logičnost pri branju s strani bralnikov zaslona.
  • Pregledujemo barvo nekaterih povezav na našem spletnem mestu, da bi lažje videli, kdaj je besedilo povezava.
  • Prav tako preverjamo barve besedila in ozadja na spletnem mestu, saj želimo zagotoviti, da so besedila lahko berljiva ter da jih uporabniki lahko povečajo v brskalnikih.
  • Prizadevamo si za izboljšanje dostopnosti menijev in pasice s piškotki na našem spletnem mestu.
  • Prizadevamo si izboljšati način dela nekaterih elementov spletnega mesta za uporabnike, ki uporabljajo samo tipkovnico.
  • Pregledujemo kodiranje naših strani, da bi zagotovili, da bodo bralniki zaslona dobro izgovorili besede na njih.

Če zaradi teh omejitev našega spletnega mesta ne morete pridobiti potrebnih informacij ali storitev, nam pišite na elektronski naslov accessibility@canon-europe.com in z veseljem vam bomo pomagali.

Obvestite nas, če pri uporabi spletnega mesta naletite na težave

Nenehno se trudimo za izboljšanje dostopnosti spletnega mesta, zato nam v primeru težav pišite na naslov accessibility@canon-europe.com. Da bi lažje razumeli vaše težave, v zahtevo vključite informacije, navedene v vodniku "Contacting Organisations about Inaccessible Websites" (Posredovanje informacij organizacijam glede nedostopnosti spletnih mest).

Vseh povratnih informacij o dostopnosti ali uporabnosti našega spletnega mesta bomo veseli in jih bomo skrbno preučili.

Ta izjava o dostopnosti je bila nazadnje posodobljena julija 2020 in sledi smernicam glede izjav o dostopnosti mednarodnega standarda ISO 30071-1.