Dostopnost pri Canonu

Canonova predanost dostopnosti

Prilagodite svojo uporabniško izkušnjo

Izboljševanje dostopnosti našega spletnega mesta

Obrnite se na nas


Izjava o dostopnosti za spletno mesto Canon Europe iz julija 2020


Canonova predanost dostopnosti

Canon Europe želi zagotoviti, da bi bili naša spletna mesta, aplikacije in digitalne storitve čim bolj dostopni. Naš cilj je združiti privlačne uporabniške izkušnje z visoko stopnjo dostopnosti in vključenosti, da bodo naše digitalne storitve lahko uporabljali vsi, ne glede na njihove zmožnosti ali nezmožnosti. Del naše vizije je, da za skupno dobro sodelujejo vsi ljudje ne glede na kulturo, običaje, jezik ali raso. To je naša poslovna filozofija Kyosei, globoko prepričanje, ki je središče vsega, kar počnemo. Pri razvijanju spletnega mesta in aplikacij ter ustvarjanju vsebin upoštevamo smernice o najboljših praksah za dostopnost, kot so smernice WCAG 2.0 in SO 30071-1.

Svojo izkušnjo prilagodite svojim potrebam

Čeprav je bila naša spletna stran zasnovana tako, da jo uporabljamo takšno, kot je, je za nekatere uporabnike priporočljivo, da za najboljšo izkušnjo računalnik prilagodijo svojim potrebam, denimo da vklopijo funkcijo glasnega branja spletnega mesta, spremenijo barvno shemo ali povečajo velikost besedila.

Če se vam zdi, da bi vam te funkcije koristile, obiščite spletno mesto:

BBC My Web, My Way or WAI’s Better Web Browsing: Tips for Customizing your Computer. To je spletno mesto družbe BBC z nasveti za prilagajanje računalnika, kjer si lahko preberete ali ogledate videoposnetke o tem, kako lahko izboljšate izkušnjo s pomočjo prilagoditev (s funkcijami dostopnosti na vašem računalniku, v telefonu ali tabličnem računalniku ali z namestitvijo pomožnih tehnologij).

Izboljševanje dostopnosti našega spletnega mesta

Izvedli smo uporabniško preskušanje našega spletnega mesta, pri katerem so sodelovale osebe s posebnimi potrebami, zato se zavedamo, da lahko izboljšamo dostopnost spletnega mesta, kar nameravamo tudi izvesti. Trenutno rešujemo naslednje težave:

 • Želimo povečati število videoposnetkov, opremljenih z opisi, prepisi ali zvočnimi opisi. Če naletite na težave pri predvajanju naših videoposnetkov, nam pišite na elektronski naslov: accessibility@canon-europe.com.
 • Pregledujemo nadomestna besedila (opise) spletnega mesta in popravljamo morebitne nedoslednosti.
 • Želimo izboljšati doslednost krmarjenja po spletnem mestu in vidnost poudarjenih polj, ki označujejo izbrane elemente.
 • Pregledujemo dostopnost krmarjenja po straneh in želimo vključiti možnost preskakovanja povezav krmarjenja.
 • Trudimo se izboljšati doslednost označevanja med krmarjenjem in izpopolniti informacije o določenih povezavah, da bi bile za uporabnike bralnika zaslona bolj razumljive.
 • Poskušamo odpravljati sporočila o napakah za vnosna polja na straneh s podporo in kontaktnih straneh. Če naletite na težave pri uporabi obrazcev, nam pišite na elektronski naslov accessibility@canon-europe.com.
 • Želimo izboljšati način izbire fotoaparatov in objektivov z uporabo tipkovnice.
 • Indikator cene v orodju za primerjavo fotoaparatov pri zagotavljanju informacij uporablja različne barve. Za ljudi, ki težje zaznavajo barve, iščemo druge, boljše načine za obveščanje o cenah. Prav tako preverjamo barve besedila in ozadja na spletnem mestu, saj želimo zagotoviti, da so besedila lahko berljiva ter da jih uporabniki lahko povečajo v brskalnikih.
 • Nekateri uporabniki bodo morda potrebovali pomoč pri razumevanju nekaterih elementov strani z izdelki. Želimo zagotoviti navodila, ki bi te elemente pojasnjevala.
 • Bralniki strani na določenih delih ne bodo pravilno izgovorili besed, ki niso v osnovnem jeziku strani. Trudimo se, da bi to izboljšali.
 • Za dostopno izkušnjo nekatere funkcije spletnega mesta uporabljajo tehnične specifikacije WAI-ARIA. Vsi sodobni računalniki, tablični računalniki in telefoni vključujejo brskalnike, ki podpirajo tehnične specifikacije WAI-ARIA. To pa ne vključuje starejših naprav z operacijskim sistemom Android 4.1. Če imate telefon ali tablični računalnik z operacijskim sistemom Android 4.1 in imate težave z uporabo spletnega mesta, vam priporočamo, da posodobite operacijski sistem naprave.

Če zaradi teh omejitev našega spletnega mesta ne morete pridobiti potrebnih informacij ali storitev, nam pišite na elektronski naslov accessibility@canon-europe.com in z veseljem vam bomo pomagali.

Obvestite nas, če pri uporabi spletnega mesta naletite na težave

Nenehno se trudimo za izboljšanje dostopnosti spletnega mesta, zato nam v primeru težav pišite na naslov accessibility@canon-europe.com. Da bi lažje razumeli vaše težave, v zahtevo vključite informacije, navedene v vodniku "Contacting Organisations about Inaccessible Websites" (Posredovanje informacij organizacijam glede nedostopnosti spletnih mest).

Vseh povratnih informacij o dostopnosti ali uporabnosti našega spletnega mesta bomo veseli in jih bomo skrbno preučili.

Ta izjava o dostopnosti je bila nazadnje posodobljena julija 2020 in sledi smernicam glede izjav o dostopnosti mednarodnega standarda ISO 30071-1.