Trajnost v družbi Canon

Spreminjamo svoj način delovanja in proizvodnje, da bi oblikovali bolj trajnosten svet za ljudi in naš planet.

Osredotočeni smo tudi na to, da smo odgovoren partner našim strankam, saj jim pomagamo izpolnjevati njihove zaveze na področju trajnosti.

Canon Picturing a Sustainable Future
Trajnosten svet

Zmanjšanje CO2

V skladu s Pariškim sporazumom želimo do leta 2050 doseči ničelno stopnjo neto emisij. To vključuje dosledne ukrepe v celotnem poslovanju, od postopkov, proizvodnje in prevoza do oblikovanja izdelkov in embalaže.

Določili smo kratkoročne cilje za leto 2030 in jih predložili pobudi SBTi (Science based targets initiative) za preglednost in v preverjanje.

Krožno poslovanje

Naša ambicija je postati krožno podjetje. To pomeni, da je vsak izdelek in material zasnovan, ustvarjen, ponovno uporabljen, popravljen in recikliran v zaprti zanki.

Z inovativno proizvodnjo odpravljamo odpadke in pomagamo zagotavljati daljšo uporabo naših izdelkov in materialov.

20220331 MK

Izobraževalni in mladinski programi

Mladi si zaslužijo in morajo imeti besedo pri oblikovanju prihodnosti našega sveta.

V sodelovanju z nevladnimi organizacijami (NVO) in ob podpori naših Canonovih ambasadorjev kot partnerjev pri izvajanju programa omogočamo mladim, da prek slik delijo svoje zgodbe.

Podpora lokalnim skupnostim

Naše trajnostne dejavnosti se osredotočajo tudi na pobude za ustvarjanje pozitivnega družbenega in okoljskega vpliva na naše lokalne skupnosti.

Pogovorite se z našo ekipo za trajnost

Svoje misli in vprašanja delite z našo ekipo za trajnost

Partnerstva in programi

Sodelujemo s svojimi strankami ter poslovnimi in industrijskimi partnerji, da bi pomagali pozitivno prispevati k podnebnim ukrepom.

 • Gozdiček

  V okviru projekta, ki ga organizira dobrodelna organizacija Earthwatch Europe in ga ponosno podpira družba Canon, spreminjajo majhna zemljišča po celotnem Združenem kraljestvu v tako imenovane ”gozdičke”.

 • Laboratorij za drstenje koral

  Laboratorij za drstenje koral vodi skupaj z mednarodnimi partnerji inovativen raziskovalni projekt o razmnoževanju koral, da bi razvili tehnike za spodbujanje razmnoževanja koral. Želijo razviti vodilno znanstveno raziskavo na svetu, ki bo prinesla dejanske ekološke koristi. S svojim delom bodo rešili ogrožene korale, zavarovali koralne grebene po svetu in usposobili naravovarstvenike.

Priznanje in nagrade

 • Mednarodna okoljska neprofitna organizacija CDP že od leta 2014 priznava naše okoljske pobude na področju podnebnih sprememb in zanesljivi oskrbi vode. Na seznam A organizacije CDP smo se uvrstili pod obema kategorijama.

  Organizacija CDP ocenjuje velika podjetja po vsem svetu glede na njihova prizadevanja za boj proti podnebnim spremembam.

 • Nemška zvezna vlada je večini Canonovih izdelkov podelila znak za okolje Blue Angel.

 • Od leta 2020 konsolidiran certifikat ISO 14001 pokriva družbo Canon Inc. in 124 podjetij v skupini v 40 državah (593 operativnih lokacij) in regijah po vsem svetu.

Raziščite podrobneje

 • Article

  Reaching out across Africa with Wild Shots

  Meet Mike Kendrick, the conservationist and educator who has been introducing communities to South African wildlife through photography since 2015.

  08 Aug 2022

 • Slikanje: simbol upanja na konferenci Združenih narodov o najmanj razvitih državah

  "Kako lahko imate upanje in blaginjo, če si ne predstavljate prihodnosti?" se sprašuje Louise O'Driscoll, ki se je udeležila nedavne konference Združenih narodov o najmanj razvitih državah v Dohi.

  01 May 2023

 • Article

  Different lives, same love: teaching the young photojournalists of Jordan

  What happens when you put a Pulitzer Prize winning photojournalist in a room with 30 teenagers who love photography? They bond and they learn.

  10 Nov 2022

 • ARTICLE

  The importance of sustainability and the circular economy

  Discover our approach to sustainability and our commitments to responsible consumption, production and climate action.

  09 Jun 2021

 • Pridružite se pogovoru v naših družbenih kanalih

  STOPITE V STIK Z NAMI

  Stopite v stik

  Svoje misli in vprašanja delite z našo ekipo za trajnost