ČLANEK

Poslovite se od zunanjih oblikovalcev: v teh 4 preprostih korakih lahko ustvarite plakate, trakove in letake za podjetje

Imate Canonov tiskalnik? S programsko opremo PosterArtist, ki je brezplačna in preprosta za oblikovanje, jih začnite ustvarjati še danes.

Tiskanje igra pomemben del komunikacijskih strategij za številne panoge ne glede na to, ali gre za brošuro za prodajo, letake za odpiranje restavracij ali informativni plakat ponudnika zdravstvenega varstva. Nedavne raziskave dejansko kažejo, da trgovina, proizvodnja, zdravstvo in javni sektor porabijo 50 % svojega proračuna za komunikacije za tisk1, drugi pa ne zaostajajo prav veliko.

Toda ustvarjanje učinkovitega tiskanega trženjskega materiala je lahko drago, zlasti ker 95 % podjetij za svoje potrebe po tiskanem marketinškem materialu uporabi usluge specializiranih ponudnikov storitev. Običajno je to zato, ker iščejo profesionalno kakovost in nimajo notranjih virov za pravočasno zagotavljanje.

Ne razmišljamo le o končnem tisku. Če podjetje nima zaposlene usposobljene skupine za oblikovanje, se pogosto odločijo, da bodo celoten postopek od zasnove do tiska oddali zunanjim izvajalcem. Zunanje izvajanje sicer lahko zagotavlja ekonomijo obsega, organizacije, ki želijo hitro proizvajati ad hoc sredstva, pa lahko izkusijo dolgotrajnost postopka in visoke stroške tiskanja.

Ker so tržni proračuni manjši kot kdaj koli prej, so organizacije pod pritiskom, da zmanjšajo stroške.Podjetjem zaradi novih rešitev na trgu, kot je program PosterArtist, ne bo treba sklepati kompromisov pri tiskanju. Ko zunanje izvajanje ni stroškovno učinkovito, bodo organizacije s Canonovo napravo zdaj imele boljša orodja za načrtovanje in izdelavo tržnih sredstev v podjetju.

Kaj je program PosterArtist?

Program PosterArtist je Canonovo spletno orodje za oblikovanje in tiskanje, s katerim lahko vsakdo v le nekaj minutah preprosto oblikuje tržno gradivo. Zasnovan je tako, da lahko vsak uporabnik bodisi z oblikovalskimi spretnostmi bodisi brez njih hitro, enostavno in v skladu z visokimi standardi izdela potrebne izdelke.

Če ste strokovnjak, ki vam primanjkuje časa, vam programska oprema omogoča ustvarjanje izdelkov od začetka, hkrati pa nudi sredstva, s katerimi prihranite čas in oživite svojo zamisel. Prost dostop do številnih knjižnic fotografij, vključno s storitvami Pixabay, Unsplash in Pexels, pomeni, da lahko poiščete slike, ki najbolje spodbujajo vaše poslovanje. Medtem lahko prilagodite pisave, barve in teksture, da izrazite slog blagovne znamke in pritegnete pozornost strank.

Nimajo vsi oblikovalskih spretnosti oziroma nimajo vizije, kaj želijo doseči. Program PosterArtist ponuja tudi več sto vnaprej oblikovanih predlog, ki jih lahko izberete v različnih panogah, da boste lažje našli najustreznejše vnaprej izdelane možnosti. Predloge lahko enostavno spremenite in prilagodite svojemu programu.

Kako ustvariti plakat

Korak 1: izberite predlogo ali ustvarjajte brez nje

PosterArtist je spletna programska oprema, zaradi česar ni zahtevana namestitev, vendar se preprosto pomaknite nazaj na spletno stran in vklopite programsko opremo. Nastavite si geslo za ustvarjanje računa in začnite z uporabo.

Pozdravil vas bo domači zaslon z ikonami, ki predstavljajo številne različne aplikacije, med katerimi lahko izbirate, kot so tudi plakat, pasica, meni, koledar in letak. Izberite element, ki ga želite ustvariti. Nato se lahko poglobite v poslovna področja, kot so trgovina, hrana in pijača, šola in izobraževanje ter tematike, kot so dogodki. Na tretji stopnji boste našli sličice vnaprej naloženih predlog, med katerimi lahko izbirate.

PosterArtist article 1

Iz nabora možnosti izberite obstoječo predlogo ali pojdite na domači zaslon in izberite "Ustvari novo".

Korak 2: prilagodite ozadje, pisave in barve

Če ste izbrali vnaprej določeno predlogo, boste zdaj lahko urejali posamezne elemente načrta. Najprej pomislite na ozadje. Na predlogah boste imeli privzeto ozadje, lahko pa spremenite barvo ali jo po želji odstranite. Prav tako lahko z orodjem za oblike spustite oblike po lastni izbiri – razširite, razporedite in obarvajte jih na predlogo ali prazno platno, da ustvarite ozadje.

Nato razmislite o besedilu. Uredite besedilo predloge, da bo ustrezalo vašim zahtevam, ali pa dodajte ključne besedne zveze in informacije, ki jih želite posredovati, če začnete na novo. Nato uredite pisavo, debelino, položaj in barvo besedila.

Želite dodati učinek? Izberite funkcijo zlate/srebrne teksture, da boste dobili vtis kovinskega teksturiranega ozadja na besedilnih poljih in logotipih.

Če želite pomoč pri urejanju lastne izbire besedila in slik, lahko uporabite pametno funkcijo za samodejno oblikovanje. Preprosto izberite kategorijo plakata, izberite slike in vnesite naslove, programska oprema pa bo ponudila koristne zamisli o tem, kako izboljšati svojo zasnovo.

PosterArtist article image 3

Program PosterArtist je združljiv z vsemi Canonovimi tiskalniki. To pomeni, da lahko izkoristite posebne funkcije naprave, na primer dodajanje fluorescentne rožnate barve s serijo tiskalnikov imagePROGRAF GP.

PosterArtist article image 5

Korak 3: izberite slike

Če uporabljate prednaloženo predlogo, bodo nekatere slike že vključene, vendar jih lahko preprosto zamenjate. Slike lahko uvozite neposredno, kar omogoča prenos slik, ki ste jih posneli sami. Če ste slike in logotipe že shranili, jih boste videli v območju datoteke in jih lahko dodate v svojo zasnovo.

Dostopate lahko do bank slik ter brskate po več tisoč potencialnih slikah in fotografijah, ki bi se lahko skladale z vašo zasnovo. Vse slike je mogoče urejati; spremenite lahko velikost, prilagodite velikost in razpon ter dodate učinke, kot so sence ali okvirji.

PosterArtist article image 6

Korak 4: tiskanje

Program PosterArtist je združljiv s tiskalniki iz celotne ponudbe izdelkov Canon. Ne glede na to, ali uporabljate tiskalnik PIXMA doma, tiskalnik imageRUNNER ADVANCE ali i-SENSYS v pisarni ali tiskalnik imagePRESS ali imagePROGRAF v profesionalni tiskarni, ste lahko prepričani, da se vaš natis ujema s prikazom na zaslonu računalnika. Kliknite gumb Nadaljuj na tiskanje in si oglejte, kako bo zasnova oživela.

Želite več podpore pri uporabi programa PosterArtist? Oglejte si videoposnetek po korakih tukaj.

Zahtevajte informacije

  1. Canonovo poročilo Canon Insights, Ustvarjanje vrednosti za stranke, 2020