Differentiate, Rohner Spiller grow their business, using marketing and customer communication solutions from Canon

Rohner Spiller: premikanje mej

Izziv

V zadnjih petdesetih letih je švicarsko podjetje Rohner Spiller utrdilo svoj položaj kot vodilna komercialna tiskarna. Podjetje zagotavlja hitre in kakovostne celovite storitve tiskanja in je vzpostavilo bazo zvestih strank na širokem spektru področij, od arhitektov in grafičnih oblikovalcev do malih in srednje velikih podjetij ter večjih koncernov. Njihovo v celoti avtomatizirano proizvodno okolje, ki vključuje strojno opremo za vse vrste uporabe, od končne obdelave ter tiskanja ozkih in širokih formatov do skeniranja in laminiranja, lahko obdela praktično vsako tiskarsko naročilo.

Vendar pa po besedah izvršnega direktorja Rema Martina sama zmogljivost proizvodnje še ne prinese vedno novih poslovnih priložnosti, ki so v letu 2012 postala vse večja nuja: "Naše podjetje je dosegalo dobre rezultate in imeli smo veliko naročil obstoječih strank. Vendar pa so cene hitro padale, zato smo potrebovali način, da bi ohranili in povečali prihodke ter zagotovili dolgoročno stabilnost. Potrebovali smo nove stranke."

Podjetje se je začelo spogledovati z nakupom nove opreme za tiskanje in končno obdelavo, a te rešitve niso zagotavljale ustreznih konkurenčnih prednosti: "Z osredotočanjem na spreminjajoče se področje komunikacij smo želeli najti način, s katerim bi strankam pomagali, da se pripravijo na nov trend pridobivanja podatkov prek različnih medijev."

Čeprav so se Martin in njegova ekipa zavedali priložnosti spletnega marketinga in različnih medijev, niso imeli potrebnega znanja in informacij: "Povsem nas je presenetila količina razpoložljivih podatkov. Zato smo se odločili poiskati partnerja, ki bo prečesal vse podatke, poenostavil trg in vodil podjetje po tem neznanem terenu."

"V sodelovanju s Canonom so storitve za različne medije sedaj velik del naše ponudbe storitev."

Rohner Spiller attract new customers, using Canon marketing solutions

Canonova rešitev

Po izčrpnem raziskovanju trga, ki je vključevalo tudi pogovore z vodilnimi dobavitelji rešitev za storitve za različne medije na prireditvi drupa 2012, se je podjetje Rohner Spiller odločilo za Canonov predlog s programsko opremo DirectSmile. "Pri pogovorih s predstavniki podjetja Canon smo odkrili dve stvari, ki sta presegali zmogljivosti programske opreme. Prva je bila, da ima podjetje ogromno izkušenj s trga, in druga, da so pripravljeni z nami sodelovati kot partnerji in nam nuditi potrebno pomoč."

Pomoč je prispela v obliki tridnevnega usposabljanja, ki ga je organiziral Canon, na katerem so se Martin in njegova ekipa naučili osnov storitev v različnih medijih in snovanja prodajnih akcij z opremo DirectSmile. "To ključno usposabljanje smo dopolnili s temeljitim poslovnim razgovorom, kjer smo se osredotočili na donosnost storitve. S Canonom smo sodelovali pri številnih idejah, kjer smo predlagali nove poslovne modele, Canon pa nam je predstavil obstoječe prodajne akcije, pri katerih so sodelovali. Tako smo določili smer, ki smo ji želeli slediti."

Ta nova usmeritev je bila zelo pomembna. Podjetje Rohner Spiller je uveljavljeno kot vodilni ponudnik storitev tiskanja, zato so se odločili, da njihova nova ponudba za različne medije potrebuje lastno tržno identiteto. Ker bi nova storitev posegla tudi v glavno dejavnost, je postala ločena enota z imenom "Querfeld1". Ime, ki izhaja iz nemškega izraza za izraz "čez drn in strn", povsem jasno izraža raziskovalni duh nove dejavnosti podjetja.

"Za pridobivanje novih in ohranitev obstoječih strank smo razširili obseg ponujenih rešitev, prav tako pa smo povečali količino natisnjenih izdelkov za 20 odstotkov."

Prednosti

Danes je Querfeld1 rastoča znamka, ki je izboljšala poslovanje podjetja Rohner Spiller. Querfield1 vodijo trije zagnani strokovnjaki, ki ponujajo storitve digitalnega marketinga, kot so e-trženje, e-glasila in izdelovanje spletnih strani, poleg tega pa zagotavljajo tudi podporo strankam pri marketinških strategijah:

"Obstoječe stranke so navdušene nad našimi sposobnostmi avtomatizacije tržnih storitev in storitev v različnih medijih ter dejstvom, da povečujemo vrednost njihovih prodajnih akcij. Njihove poteke dela poenostavimo in avtomatiziramo s čim manj človeškega posredovanja ter naše izdelke za tiskanje pretvorimo v rešitve, s katerimi povečamo prihodke. Za pridobivanje novih in ohranitev obstoječih strank smo razširili obseg ponujenih rešitev, prav tako pa smo povečali količino natisnjenih izdelkov za 20 odstotkov."

Poleg tradicionalnih možnosti uporabe v različnih medijih, kot je neposredna pošta z vdelanimi prilagojenimi ciljnimi stranmi, je znamka razvila tudi kompleksno spletno orodje za lokalna garažna podjetja. Martin se spominja: "Naša prva pomembnejša rešitev, CARS 2.0, je bilo spletno merilno orodje, ki garažnim podjetjem pomaga pri pridobivanju podrobnih informacij o priljubljenih metodah komunikacije njihovih strank. To orodje zagotavlja učinkovitejšo komunikacijo po telefonu, prek kratkih sporočil, neposredne pošte ali e-pošte."

Martin zaključi: "S Canonom smo razvili tesen odnos. Pomagali so nam ohraniti uspešno poslovanje. Canonova ekipa nam vedno priskoči na pomoč, ko jo potrebujemo, in nam hitro pomaga pri kateri koli težavi. S tem sodelovanjem so storitve za različne medije postale velik del naše ponudbe storitev. Pokrili smo že finančni vložek in v prihodnosti pričakujemo še večjo donosnost in nadaljnjo rast."

Differentiate, Rohner Spiller offer customers online marketing and crossmedia services using campaign management software from Canon

"S Canonom smo razvili tesen odnos. Pomagali so nam ohraniti uspešno poslovanje."

Več informacij

Stopite v stik

Odkrijte, kako vam lahko pomagamo izstopati iz množice

Več informacij