Pogosta vprašanja glede programa PosterArtist

Na tej strani je podroben seznam vprašanj in odgovorov za programsko opremo Poster Artist Lite.

Ali obstaja priročnik za uporabo programa PosterArtist?

Canon PosterArtist vsebuje priročnik za uporabo, ki vključuje vadnice in informacije glede splošnih in naprednih postopkov uporabe programa PosterArtist. Na voljo so vam tudi priročne funkcije in spletni odgovori na pogosta vprašanja. Priročnik odprite tako, da v zgornjem meniju programa PosterArtist izberete Help (Pomoč) > Manual (Priročnik). Do njega lahko dostopite tudi tako, da kliknete gumb PosterArtist Manual (Priročnik za program PosterArtist) v spodnjem levem kotu zaslona.

Kako lahko preverim, katero različico programa PosterArtist imam?

Zaženite program PosterArtist in v meniju izberite Help (Pomoč) > About PosterArtist (Vizitka programa PosterArtist), da si ogledate številko različice.

Kaj so navodila za hitro uporabo programa PosterArtist in kako lahko dostopim do njih?

Navodila za hitro uporabo programa PosterArtist vsebujejo kratka navodila za uporabo programa PosterArtist v datoteki PDF. Navodila za hitro uporabo odprite tako, da v opravilni vrstici Windows izberete Start > Programi > Canon PosterArtist > Quick Guide (Navodila za hitro uporabo).

Kaj so navodila za uporabo predlog programa PosterArtist in kako lahko dostopim do njih?

Navodila za uporabo predlog programa PosterArtist vam omogoča ogled vseh vključenih predlog, fotografij, izrezkov, okvirjev, besedila, grafike in ozadij v eni datoteki PDF. Navodila za uporabo predlog odprite tako, da v opravilni vrstici Windows izberete Start > Programi > Canon PosterArtist > Template Guide (Navodila za uporabo predlog).

Kateri tiskalniki podpirajo program PosterArtist?

Program PosterArtist podpirajo naslednji modeli tiskalniki Canon imagePROGRAF: Canon serije iPF, W8400, W6400.

Kateri operacijski sistemi podpirajo program PosterArtist?

Program PosterArtist podpirajo naslednji operacijski sistemi:


Microsoft Windows XP, 32-bitna različica, Vista, 7, 8, 8.1,10, 32- in 64-bitna različica
Microsoft Windows 7 (32- in 64-bitna različica)
Microsoft Windows Vista (32- in 64-bitna različica)
Microsoft Windows XP Professional/Home Edition (32-bitna različica)

Ali za zagon programa PosterArtist potrebujem še kakšno drugo priporočeno strojno opremo?

Priporočeno delovno okolje:


Procesor: Intel Core2Duo, enakovreden ali hitrejši.
Pomnilnik: 2 GB ali več (za Windows XP 1 GB ali več).
Prostor na trdem disku: 1,5 GB (namestitev), 20 GB ali več (izvajanje programa).
Ločljivost monitorja: 1024 x 768 slikovnih pik ali več, grafična kartica s 24- ali večbitnimi barvami.

Pri zasnovi plakata sem naredil napako. Kako lahko to popravim?

Zadnje dejanje lahko prekličete tako, da kliknete gumb Undo (Razveljavi) v opravilni vrstici. Razveljavite lahko več preteklih dejanj. Razveljavite lahko tudi prej razveljavljena dejanja: kliknite gumb Redo (Uveljavi) v opravilni vrstici. S tem prekličete zadnjo razveljavitev.

Kako lahko tiskam brez robov?

Če želite tiskati brez robov, v opravilu Paper Options (Možnosti papirja) označite Borderless Printing (Tiskanje brez robov). Če se debelina papirja v zvitku razlikuje od širine plakata, izberite Fit Long Side to Roll Width (Daljšo stran prilagodi širini zvitka) ali Fit Short Side to Roll Width (Krajšo stran prilagodi širini zvitka). Tiskanje brez roba je na voljo za določene širine zvitka, ni pa na voljo za rezane liste.

Kako lahko določim izbrano velikost papirja?

Izbrano velikost papirja lahko določite v možnosti Set Custom Size (Določi velikost po meri) na plošči nastavitve Paper Options (Možnosti papirja).

Kako lahko uporabljam funkcijo spremenljivega tiskanja?

Če želite uporabljati funkcijo spremenljivega tiskanja, podatke pripravite v Excelovi obliki (.xls) ali v obliki CSV (.csv).


Če želite vstaviti ustvarjene podatke, pri 3. koraku izberite: Edit (Uredi), na plošči Variable Data (Spremenljivi podatki) izberite Connect to... (Vzpostavi povezavo z ...) in izberite ustrezni dokument.

Kaj je nastavitev okoliške osvetlitve?

Barva in svetlost okoliške osvetlitve sta odvisni od okoljskih dejavnikov, kot so lokacija (znotraj ali na prostem) ali svetloba (fluorescentna ali žareča). Zato isti plakat lahko izgleda drugače glede na to, kje je prikazan.


Funkcije nastavitve okoliške svetlobe vam omogočajo samodejno nastavitev barv glede na okolje, da bodo barvni toni ustvarjenega plakata vedno optimalni glede na svetlobno ureditev.

Kaj je PosterArtist QuickCopy?

PosterArtist QuickCopy je program za tiskanje povečanih kopij fotografij in dokumentov, ustvarjenih s skenerji Canon. V programu PosterArtist QuickCopy kliknite gumb za kopiranje, da ustvarite plakate iz povečanih kopij izvirnikov v skenerju. Postopek je enostaven kot pri fotokopiranju. Kopirano sliko lahko tudi uredite v programu PosterArtist in jo uporabite pri zasnovi trenutnega ali prihodnjih plakatov.

Kateri skenerji podpirajo program PosterArtist QuickCopy?

PosterArtist QuickCopy je združljiv z opremo CanoScan in PIXMA serije MP.


Za podrobnosti o imenih modelov skenerjev, ki podpirajo PosterArtist QuickCopy, se obrnite na prodajalca ali Canonov center za pomoč strankam.

Moram ponovno potrditi licenco, če zamenjam računalnik ali trdi disk?

Če zamenjate računalnik ali trdi disk, morate licenco ponovno potrditi.


Preden licenco lahko potrdite na novi napravi, morate vrniti licenco v starem računalniku ali trdem disku.

Kako lahko vrnem licenco za PosterArtist?

V opravilni vrstici Windows izberite Start > Programi > Canon LMS > License Information Management. Izberite gumb Return (Vrnitev).

Če odpove trdi disk računalnika, kako lahko vrnem licenco za PosterArtist, da bi jo namestil v novi računalnik?

Če imate izvirno licenčno kodo, ki ste jo prejeli s CD-jem, in lahko potrdite svoje podrobnosti, se obrnite na Canonovega dobavitelja, ki vam bo licenco vrnil, da jo boste lahko namestili v novi računalnik.

Kako lahko odstranim program PosterArtist?

V opravilni vrstici Windows izberite Start > Programi > Canon PosterArtist > Uninstall PosterArtist (Odstrani program PosterArtist). Sledite navodilom za odstranitev.