Izkoristek črnila

Ko kupujete nadomestno kartušo s črnilom ali povsem nov tiskalnik, je pomemben dejavnik število strani, ki jih lahko natisnete z eno kartušo s črnilom, znano tudi kot izkoristek črnila.

Preizkus izkoristka črnila

Za primerjavo porabe črnila različnih Canonovih tiskalnikov in tiskalnikov drugih proizvajalcev uporabite mednarodno standardizirane načine preizkušanja. Ti standardi ISO zagotavljajo enak način preizkušanja različnih tiskalnikov. Preizkuse izvajamo z neprekinjenim tiskanjem s tremi tiskalniki, dokler na vsakem tiskalniku ne porabimo tri komplete glavnega črnila. Navedeni izkoristki strani temeljijo na povprečnih rezultatih preizkusov.

Tiskanje dokumentov velikosti A4

Poraba črnila pri tiskanju dokumentov velikosti A4 je izmerjena glede na mednarodni standard ISO/IEC 24711. Ta vključuje neprekinjeno tiskanje standardnega barvnega petstranskega dokumenta na navaden pisarniški papir. To predstavlja običajno tiskanje na delovnem mestu.

Tiskanje fotografij velikosti 10 x 15 cm

Poraba črnila pri tiskanju fotografij brez obrobe velikosti 10 x 15 cm je izmerjena glede na standard ISO/IEC 29102. To določa izkoristke črnila z neprekinjenim tiskanjem niza šestih fotografskih postavitev v skladu s standardom ISO (vsaka vključuje preizkusni grafikon) na fotografski papir za brizgalne tiskalnike.

Tiskanje fotografij velikosti A3+

Izkoristek črnila pri tiskanju fotografij velikosti A3+ je določen z neprekinjenim tiskanjem Canonove izbrane fotografije velikosti 279,4 x 355,6 mm (11 x 14 palcev) na fotografski papir velikosti A3+. Slika je natisnjena iz programa Adobe Photoshop s privzetimi nastavitvami gonilnika tiskalnika Microsoft Windows.

Črnila XL

Kartuše XL v primerjavi s standardnim izkoristkom

Vse kartuše s črnilom XL in XXL imajo na embalaži logotip, ki označuje, koliko več natisov kartuša omogoča v primerjavi s standardno Canonovo kartušo s črnilom. Pomaga izračunati prihranke, če uporabljate kartuše z visokim izkoristkom črnila.

Sestavljeni izkoristek

Povprečna poraba črnil CMY

Sestavljeni izkoristek črnila je povprečje posameznih izkoristkov cijan, magenta in rumenega črnilnega vložka. To omogoča lažjo primerjavo porabe črnila med tiskalniki, ki uporabljajo 3-barvne kartuše in med tiskalniki z ločenimi črnilnimi vložki C, M in Y.

Kje lahko najdem izkoristke črnila?

Z isto kartušo s črnilom lahko glede na uporabljeni tiskalnik natisnete različno število strani. Izkoristke črnila za vse Canonove tiskalnike najdete na zavihku Specifikacije na spletni strani vsakega tiskalnika.

Uporaba dodatnega črnila

Vsi brizgalni tiskalniki med običajno uporabo tiskalne glave očistijo z manjšo količino črnila. Predvidena uporaba dodatnega črnila je za vse Canonove tiskalnike navedena na spletni strani ob podatku o izkoristku črnila.

Izkoristki črnila in število natisnjenih strani so izmerjeni glede na navedene pogoje pri neprekinjenem tiskanju; izkoristki se lahko razlikujejo glede na vsebino dokumentov, vrsto papirja, nastavitev načina tiskanja, programsko opremo, okolja tiskanja, kot sta temperatura in vlažnost okolja, ter pogostost tiskanja.

Vse specifikacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Starejši modeli tiskalnika so bili morda preizkušeni v skladu z drugačnimi standardi. Podrobnosti si oglejte v specifikacijah posameznega izdelka.