Metodologija izračuna skupnih stroškov lastništva

Ugotovite, kako izračunamo skupne stroške lastništva vašega tiskalnika Canon.

Izračun skupnih stroškov lastništva

Skupni stroški lastništva (TCO) temeljijo na začetnih stroških nakupa strojne opreme in stroških črnila ali tonerja v določenem obdobju (glejte spodaj pogoje). Upoštevajte, da lahko dodatni spremenljivi stroški vplivajo na skupne stroške lastništva, ki med drugim zajemajo drug potrošni material, črnila in tonerje, črnila in tonerje z visokim izkoristkom, servisiranje, porabo energije in nadomestne dele.

Skupni stroški lastništva (TCO) temeljijo na naslednjem izračunu: [povprečni barvni CPP x količina barvnih natisov – strani paketa črnil/tonerjev] + [povprečni črno-beli CPP x količina črno-belih natisov – strani paketa črnil/tonerjev] + [stroški strojne opreme] + [stroški kartuše za vzdrževanje samo za modele MAXIFY GX].

Modeli za primerjavo pri prihrankih glede skupnih stroškov lastništva (TCO) vključujejo izbrane modele izmed 10 najbolje prodajanih barvnih laserskih tiskalnikov in 10 najbolje prodajanih brizgalnih tiskalnikov po podatkih sledilnika IDC EMEA Hardcopy (podatki za Q1 2020–Q3 2020). Povprečna prodajna cena (ASP) tiskalnikov v lokalni valuti je bila pridobljena po podatkih sledilnika IDC EMEA Hardcopy (podatki za Q1 2020–Q3 2020), cena potrošnega materiala pa na uradnih spletnih mestih proizvajalca 2. februarja 2021.

Upoštevana sta bila strojna oprema in potrošni material serij tiskalnikov Canon MAXIFY GX7000, GX6000, GX5000, GX4000 in GX3000 izključno za namen tega izračuna TCO z uporabo priporočene maloprodajne cene (RRP), ki vključuje DDV.

Čeprav je DDV vključen, upoštevajte, da v izračun cen niso vključeni stroški dostave. Zaradi razmer na trgu se lahko cene spremenijo.

Stroški tiskanja temeljijo na uporabi privzetih nastavitev, ki se uporabljajo v Canonovih tiskalnikih in tiskalnikih njegovih tekmecev. To je v skladu s preskusnimi pogoji, uporabljenimi v preskusu izkoristka po standardih ISO/IEC za ustrezno kategorijo.

Cena na stran je bila izračunana na podlagi prodajne cene potrošnega materiala, navedene na spletnih mestih proizvajalca, deljene z izkoristkom, ki ga je objavil proizvajalec in uradno razkril v javno dostopnih informacijah. Cena na stran temelji na simulaciji tiskanja testnih vzorcev v skladu z ISO/IEC24712 za brizgalne tiskalnike in ISO/IEC19798 za barvne laserske tiskalnike.

Vse specifikacije proizvajalcev in podatki o zmogljivosti so pridobljeni iz javno dostopnih informacij, ki med drugim vključujejo brošure in spletna mesta proizvajalca. Izkoristki tonerjev in črnil, ki veljajo za Canon in njegove tekmece, so pridobljeni iz objavljenih specifikacij proizvajalcev.

Za pravično primerjavo in natančno poročanje podatkov so bili podatki o izkoristkih potrošnega materiala pridobljeni na podlagi potrošnega materiala tonerjev ali črnil najvišje kakovosti, ki so bili na voljo v času objave in so bili določeni v skladu s standardi ISO. Primerjava izključuje kombinirane pakete, pakete XL in pakete z več kartušami. Ti podatki so javno dostopni.

Potrebujete podporo za napravo?