CASE STUDY

Darilo z zgodbo

CityFlowers-KV

Prenesite celotno študijo primera tukaj


Možnost ustvarjanja personaliziranih šopkov na kraju samem je naredila spremembo v zadnjih mesecih.

Dan-Cristian Niculae
Direktor podjetja City Flowers

City Flowers od leta 2007 ustvarja edinstvene šopke in cvetlične aranžmaje za vse ljubitelje umetnosti in lepote. Z oblikovalcem, ki je imel za seboj dolgoletne izkušnje, sta se odločila, da bosta vsako naročilo spremenila v svojevrstno presenečenje za osebo, ki prejme darilo.

Spletna trgovina je naravno dopolnilo klasične trgovine in se odpira novemu segmentu strank, hkrati pa je v celoti na razpolago že obstoječim kupcem. Celo spletna trgovina bi lahko vključevala veliko tiskanja, zato so se odločili, da bodo iskali stroškovno bolj učinkovito rešitev, pri tem pa še vedno ohranili možnost biti kreativni.

Blagovna znamka je poleg cvetličnega segmenta hitro rasla in razširila svoje področje zanimanja, kar omogoča hitro vrnitev vložka. Trenutno so na voljo personalizirana darila in cvetlični aranžmaji vseh kategorij za privatne, podjetniške in družinske dogodke ter posebne zahteve.

CityFlowers-Image1

Izzivi so izhodišče

V okviru številnih omejitev se vsako podjetje stalno spreminja. V okvir tega lahko vzamemo število blagovnih znamk, ki ponujajo podobne storitve, prodajne priložnosti, izdelke in njihove stroške v ozadju ter želje strank.

Podjetje City Flowers je te elemente identificiralo kot ključne točke v smislu trajnega razvoja. Vse te točke sovpadejo v operativnih spremembah s srednjeročnim in dolgoročnim vplivom: vključitev nove rešitve tiskanja v notranji tok, ki bo učinkovito pokrivala administrativne dejavnosti, pa tudi izdelavo končnih izdelkov.

CityFlowers-Image2

Canonova rešitev

Daniel je že na začetku razumel, da je postopek analize, filtriranja in izbiranja rešitev najpomembnejši korak. Istočasno so ustvarili poseben seznam potreb za svoje poslovanje, da bi lahko kupili potrebno dolgoročno opremo.

»Postopek analize ni bil enostaven, saj je ponudba opreme za personalizacijo izjemno obsežna. Odločilni faktor je bil v našem primeru v prvi obliki zastopan s podporo Canonovih strokovnjakov. Oblikovali smo povzetek o naših specifičnih potrebah, Canonovi strokovnjaki pa so nam poslali paleto opreme in individualizirano prilagojeno analizo. Zaradi tega je bilo ujemanje popolno. Odločil sem se v kratkem času.«

Da bi pokrili vse svoje potrebe in se izognili zunanjim tiskarskim storitvam, so izbrali dva tiskalnika, ki sta lahko kos vse večjim potrebam.

Canon PIXMA G6040 se je vključil v njihovo poslovno okolje. Svoje stranke so začeli spodbujati, naj darila pospremijo z zgodbo. Za končni izdelek pa so želeli, da je ta v skladu z željo uporabnika.

»Zdaj lahko prilagodimo skoraj vsak izdelek: ovojni papir, škatle za predmete in dodatke, zgodbe strank, ki stojijo za rožami, dnevno ponudbo in vse grafične elemente, vstavljene v darila in šopke.«

Z vidika poslovnega upravljanja so se soočali s kopico nalog: spletna naročila, potni nalogi, administrativna poročila, centralizirani proračuni in vsi dokumenti, ki podpirajo notranje okolje in sam posel. Oprema, ki je olajšala obremenitev, je bil Canon i-Sensys MF 746Cx.

»Povezljivost naprave nam je zelo pomagala; zdaj smo bolj produktivni in pošiljamo naročila neposredno v produkcijski studio.«

Z dvema tiskalnikoma so dosegli profesionalne rezultate, visoko učinkovitost in nizke stroške. Z vidika funkcionalnosti družina PIXMA G ponuja vsestranskost celotnemu postopku s pomočjo črnilnih vložkov. Za produktivnost je poskrbela oprema i-Sensys. Da bi izboljšali paleto rešitev, se je povezljivost izkazala za bistveni dejavnik: od trenutka, ko so prejeli zahtevo, so bili vsi grafični elementi poslani izvršnim oddelkom v manj kot 15 minutah, tako da bodo izdelke lahko dostavili v najkrajšem času.

»Na koncu sem ugotovil, da je Canonova rešitev popolno ujemanje med prepoznanimi izzivi in potrebami podjetja City Flowers.«

CityFlowers-Image5

Posvečeni razvoju

Cvetličarji po vsem svetu imajo zdaj velik izziv: ponujati koncepte, ki bodo ljudi usmerili k lepim idejam.

»To lahko javnost sprejme le, če ponujamo neomejene možnosti za personalizacijo: ljudje želijo tiste stvari, ki jih spominjajo na določeno situacijo ali človeka, želijo metulja ali posebno sporočilo na kartici. To poskušamo narediti: ljudem približati grafične elemente in personalizacijo, da bodo ustvarili spomine.«

Rast poslovanja v naslednjih 5 letih zahteva večje naložbe v spletno trgovino, in sicer v program, kjer bodo ljudje zdaj lahko izbirali elemente personalizacije, ki jih želijo. V tem trenutku pokrivajo vse posebne zahteve v trgovini z uporabo Canon Print Apps.

»In ne pozabite: kjer se konča domišljija stranke, se začne vaša poslovna resničnost! Poiščite svojo rešitev, da bi ponudili pravi izdelek.«

CityFlowers-Image6