CASE STUDY

Za naravni odtis

Za naravni odtis

Prenesite celotno študijo primera tukaj
Predstavitev

Tina in Simon sta par, srečala sta se po naključju in sklenila narediti lasten naravni dezodorant. Pri raziskovanju, kako ustvariti popoln ročno izdelan izdelek, sta testirala več kot 200 različic tega izdelka. Ko sta Tina in Simon le odkrila recept, s katerim sta bila najbolj zadovoljna, sta se soočila z izzivom promocije dezodoranta Nelipot na slovenskem trgu.

Zdaj imata več kot 20 različnih izdelkov ter sedem zaposlenih in čeprav so vsi njuni izdelki še vedno ročno izdelani, nimata nič proti pomoči strojev pri delu v pisarni. Kot je na primer tiskalnik Canon i-SENSYS, zahvaljujoč kateremu je njuno delo lažje in učinkovitejše že od prvega dneva poslovanja. Ko sva pred petimi leti začela kuhati kozmetiko v svoji kuhinji, nisva samo kuhala, ampak sva tudi tiskala. V ta namen sva kupila svoj prvi tiskalnik Canon i-SENSYS. Če bi ta tiskalnik lahko govoril, bi povedal veliko zanimivih zgodb, kako obremenjen je bil in kaj vse je moral natisniti …

Simon Oblak
Nelipot
Picture Nelipot-Image2

Soočanje z izzivi rastočega podjetja

Ko sta se produktivnost in število zaposlenih čez nekaj časa povečala, je podjetje prodalo še več izdelkov in v trženje sta morala vložiti več truda. Želela sta stroškovno učinkovit tiskalnik, ki ga je preprosto vzdrževati in ki bo tiskal hitreje ter kakovostneje.

Sčasoma je trženje zahtevalo še večji delež njunega vsakdanjega dela, saj sta morala Tina in Simon vzdrževati prodajo ter na trgu ohranjati prepoznavnost. Potrebovala sta veliko gradiv za medije, dogodke in brošure, zato sta iskala hiter in visokokakovosten tiskalnik.

Soočanje z izzivi rastočega podjetja

Rešitev podjetja Canon

Soočena s temi izzivi sta Tina in Simon takoj pomislila na najnovejši model tiskalnikov Canon i-SENSYS — MF746Cx.

Poleg tega, da tiskata različna trženjska gradiva, pri svojem vsakodnevnem delu uporabljata tudi optični bralnik za optično branje računov in pogodb, ki jih nato pošljeta strankam in poslovnim partnerjem. S pomočjo samodejnega podajalnika dokumentov lahko optično prebereta več dokumentov hkrati.

»Tiskalnik je izjemno hiter, tiska kakovostno in ima funkcijo, ki nam je zelo pomembna – optično branje iz podajalnika. Veliko namreč optično prebiramo, ker vse bolj prehajamo na e-poslovanje.«

Linija tiskalnikov Canon i-SENSYS MF740 presega pričakovanja tudi najzahtevnejših podjetij, saj zviša produktivnost na najvišjo raven. V eni minuti lahko natisne do 27 in optično prebere do 47 strani formata A4, saj optično prebere obe strani hkrati (velja za modela MF746Cx in MF744Cdw). Vsi modeli prav tako vključujejo možnost samodejnega obojestranskega tiskanja in tako zmanjšujejo količino porabljenega papirja.

»En pokazatelj tega, kako dober je tiskalnik, je tiskanje našega logotipa. Naš logotip je oblikovno malce bolj zapleten, zato se takoj opazi, če tiskalnik ni kakovosten.«

Rešitev podjetja Canon

Varno vstopanje v prihodnost

Nelipot je nedavno na trg dal nov izdelek — prvi naravni dezodorant v ekološki in biološko razgradljivi embalaži. Ker je to povsem nova vrsta izdelka na trgu, pri podjetju potrebujejo tiskalnik in optični bralnik, s katerim bodo podatki ostali varni. Tina in Simon vesta, da lahko s tega vidika zaupata tiskalniku Canon. Univerzalni upravitelj prijav pri modelu MF746Cx lastnikom podjetij omogoča natančno spremljanje tega, kdo je tiskal, kaj in kdaj, ter morebiten prihranek zaradi manj nepotrebnega tiskanja. Prav tako ima možnosti nadzora dostopa in zaščite občutljivih dokumentov s kodo PIN.Uvedba novega izdelka na trg je prinesla veliko deljenja, tiskanja in optičnega branja dokumentov, ki so vsebovali zelo občutljive informacije. Varnost tiskalnika je bila pri tem izjemno pomembna.

Simon Oblak
Nelipot