Borealis-hero1

Globalna rešitev za globalno podjetje

Družba Borealis ima pisarne v 17 državah, zato je pri podpori odvisna od hitrega posredovanja svojih globalnih dobaviteljev informacijskih tehnologij. Ključen del te zahteve je osrednji globalni ponudnik tiskanja z eno kontaktno osebo, ki upravlja storitev v vseh državah.

Po pazljivi raziskavi trga se je družba Borealis obrnila na Canon. 1165 naprav v 17 državah je v samo osmih mesecih zamenjal s 1000 drugimi. Ne samo, da je bila zamenjava gladka za vse udeležene uporabnike, pač pa je končna rešitev povečala varnost dokumentov in omogoča družbi Borealis, da prihrani denar pri vzdrževanju in podpori zaradi visoke ravni standardizacije.

Borealis-image1

"Zame v projektu izstopajo tri stvari," pravi Jacky Cillen. "Prvič, Canon zares deluje kot globalno podjetje. Drugič, izpeljava celotnega projekta, v smislu časa, stroškov in dosežene ravni standardizacije, je bila izjemno gladka. Nazadnje, in zame najbolj pomembno – trajna podpora družbe Canon po končanem projektu je enako dobra, kot je bila med izvajanjem. Deležni smo najboljše možne globalne podpore. To je tisto, kar smo želeli od tehnološkega partnerja.

»Naš cilj je bil gladek prehod na standardizirano okolje za tiskanje, ki mora biti popolnoma povezano z omrežjem. S tem smo želeli svojim uporabnikom zagotoviti bolj centralizirano podporo ter prihraniti pri vzdrževanju in podpori.«

Jacky Cillen, vodja ekipe za informacijske tehnologije in sisteme (IT&S)