Staples_hero1

Canon pomaga podjetju Staples dvigniti prihodke s pristopom, ki se osredotoča na stranke

Staples je vodilno svetovno podjetje s pisarniškim materialom, ki ima več kot 2000 prodajaln v kar 27 državah po celem svetu.

Toda kljub globalnemu uspehu te blagovne znamke se je njihova podružnica na Nizozemskem soočala z nizkimi prihodki in majhnim številom kupcev. Da bi ohranili donosnost na tako konkurenčnem trgu, so morali poiskati drugačen, strankam prijaznejši pristop poslovanja. Potrebovali so celovito izkušnjo za stranke, ki bi povezovala njihovo ponudbo v trgovinah in v spletu. Poleg tega so potrebovali tudi neposredne tržne kanale za prilagojeno ponudbo in pritegnitev kupcev.

Podjetje je izvedbo programa za vrednotenje strank zaupalo Canonovemu sistemu poslovnih rešitev. S pomočjo vpogleda v doživljanje kupcev je Canon pričel razvijati in širiti splošno vizijo podjetja.

Staples-image1.jpg

»Potrebovali smo svetovalni pristop, da bi dobili vpogled v težnje naših strank. Potrebovali smo rešitev in strategijo, za kateri se je zdelo, da ne obstajata, vse dokler nismo izvedeli za Canonove poslovne storitve.«

Richard Houppermans, vodja poslovnih storitev