SMO GENERACIJA R

SMO
GENERACIJA R

SMO NOVA GENERACIJA PRIPOVEDOVALCEV ZGODB.
NE DRŽIMO SE NAVAD. PRAVILA SI POSTAVLJAMO SAMI.

Predstavljamo sistem Canon EOS R, to je fotografski ekosistem, ki predstavlja pravo revolucijo na področju fotografije in filmskega ustvarjanja.

PRIDRUŽITE SE GENERACIJI R

PRIDRUŽITE SE
GENERACIJI R

Futurističen sistem fotoaparatov, ki je združljiv z našimi obstoječimi objektivi.

Z uporabo Canonovih adapterjev je na serijo fotoaparatov EOS R mogoče namestiti skoraj vsak kinematografski objektiv, ki smo ga izdelali do sedaj, med drugim tudi objektive iz serij EF in EF-S.

Na voljo vam je tudi adapter, s katerim je mogoče uporabljati filtre.

PRIDRUŽITE SE GENERACIJI R

DOBRODOŠLI V GENERACIJO R

Svoboda biti to, kar ste

Generacija R ni opredeljena glede na starost, spol ali ustvarjalno zvrst. Opredeljuje jo strast do fotografije in filmskega ustvarjanja. Za zajemanje najdragocenejših trenutkov v življenju na nove in zanimive načine. Za tiste, ki želijo postaviti nove standarde in izraziti svojo individualnost z zgodbami, ki jih pripovedujejo. Za tiste, ki radi izstopajo iz množice.

Za ljudi, kot smo mi.

DOBRODOŠLI V GENERACIJO R

NEMOGOČE JE POSTALO MOGOČE.

Sistem EOS R je spremenil pravila igre za profesionalne ustvarjalce kot ste vi, ne glede na to, ali vas bolj zanima fotografija ali video ustvarjanje (ali pa vas zanima oboje; zdaj ni več treba sprejemati kompromisov).

Izjemna zmogljivost pri slabi svetlobi. Fantastični polnoformatni videoposnetki 8K RAW. Osupljivi najsodobnejši objektivi. Najboljše samodejno ostrenje na svetu. In vrtljivi zaslon, ki ponuja veliko priložnosti za ustvarjanje iz vseh možnih zornih kotov.

NAJBOLJŠA STABILIZACIJA SLIKE NA SVETU.

Fotoaparata EOS R5 in EOS R6 imata vgrajeno petsmerno stabilizacijo, ki zagotavlja do osem stopenj zaščite pred stresenimi fotografijami. Vendar to še ni vse – ko se uporabljata v kombinaciji z objektivi RF, ki imajo stabilizator slike, sistema intuitivno sodelujeta in tako zagotavljata kar najboljši učinek.

To pomeni, da lahko iz roke do štiri sekunde zajemate fotografije in snemate stabilizirane videoposnetke, dodatni sistem Movie Digital IS pa zagotavlja še večjo zmogljivost, podobno mehansko stabiliziranemu sistemu.

LUKA VUNDUK

Pokrajinska fotografija

Luka je nepopisno zaljubljen v naš širni planet, njegovo obliko in spreminjajočo se podobo. Epski pogledi, sončni vzhodi in zahodi, letni časi, iskanje svetlobe, prave kompozicije… vse to je del njegove zgodbe, ki jo ponosno zajema v objektiv fotoaparata Canon EOS R5, ki je zanj tehnološki biser in vse, kar si je vedno želel imeti v enem aparatu. Brez objektivov, kot sta RF 24-70mm F2.8 L IS USM in RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, si pohoda v naravo ne predstavlja, saj bi se mu vsak trenutek brez njih zdel izgubljen.

“Velikokrat se znajdem v precej težkih, včasih tudi ekstremnih vremenskih razmerah, zato potrebujem fotoaparat, ki je absolutno zanesljiv.”

CLAUDI SOVRÈ

Fotokolažerstvo in portreti

Claudi je fotokolažer. Po svojem načinu dela močno izstopa iz povprečja. Fotografija predstavlja osnovni gradnik za nadaljno obdelavo in predalavo v fotokolaž. Fotokolaž zanj predstavlja umetniško delo, ki ga doseže s kostumografsko preobrazbo in prilagojenimi portretnimi fotografijami. Ideje najraje manifestira z uporabo fotoaparata Canon EOS RP v kombinaciji z objektivom RF 50mm F1.2 L USM, ki mu omogoča prikazati portretiranca v nadživljenski obliki.

“Canon EOS RP mi v prvi vrsti predstavlja aparat, ki mi omogoča manifestacijo idej.”

ANA GREGORIČ

Poročna fotografija

Ana spremlja poroke in poročna dogajanja že vrsto let. Kot fotografinja je v nenehnem iskanju popolne svetlobe. Uživa, ko jo zgodbe popeljejo v drugi svet in jih rada deli skozi fotografijo. Je izjemno pozorna na podrobnosti, ki jih zajema v svoj tandem pri fotografiranju - uporablja namreč EOS R5 in EOS R6. Z vsakim ujetim trenutkom želi predati resnično edinstven končni izdelek, ki je prežet s čustvi.

“Prehod na Canon EOS R sistem je bil najboljši korak, ki sem ga storila v zadnjih letih. Končno imam fotoaparat, ki mi dobesedno bere misli.”

DARJA ŠTRAVS TISU

Fotografija uprizoritvene umetnosti

Nedvomno ste Darjo že videli, če obiskujete klasične koncerte, opero in balet ali druge odrske prireditve, saj težko izpusti kateri koli tovrstni dogodek. Zajemanje trenutkov na odru je namreč tisto, kar jo inspirira in žene k temu, da svojo fotografijo v težkih in temnih pogojih pripelje na višjo raven. Z EOS R fotoaparatom je končno dobila tihega spremljevalca, ki lahko zabeleži še tako intimen trenutek na odru. Pred kratkim se je odločila, da izbere še novejši model iz EOS R družine, ki ga kmalu preizkusi.

“Ker je dogajanje na odru hitro in dinamično je fantastičen avtofokus s sledenjem oči pri tem aparatu zelo dobrodošel.”

ROK MLINAR

Portretna in komercialna fotografija

Rok ima pogosto opravka z naročniki in željami, ki so izven zmožnosti običajnega fotoaparata. Zato mu EOS R6 s svojim avtofokusom, stabilizacijo in zanesljivostjo pride še kako prav. Ko fotografira za dušo pa se največkrat loti portretov, ki jih najpogosteje ovekoveči z RF 28–70mm F2 L USM ali RF 70-200mm F2.8 L IS USM objektivom.

“Lahko rečem, da se s fokusom ne ukvarjam več. Zdaj lahko še več pozornosti posvečam kompoziciji in svetlobi.”

MATIC BORKOVIĆ

Profesionalna video produkcija

Snemanje gibljivih prizorov - filmov in videov ter deljenje le-teh s svetom je nakaj, kar Matic počne že dolgo časa. S svojo ekipo neprestano išče dobre zgobe, ki jih želi do gledalcev pripeljati z uporabo novih in svežih vizualij, prednosti novega sistema pa s pridom izkorišča za zahtevne gibe kamere, s katerimi podpre predstavljeno zgodbo. Pri bolj kompleksnih projektih posega po Canon Cinema EOS programu in Canon CN-E objektivih, za manjše projekte pa s svojo produkcijsko ekipo snema z EOS R in EOS R6 fotoaparatoma v kombinaciji s Canon EF in FD objektivi.

“Ključno prednost sistema R vidim v Canonovi odlični reprodukciji barv in možnosti uporabe EF in Canon Cinema objektivov.”

REVOLUCIJA V KINEMATOGRAFIJI

Naši fotoaparati so vedno postavljali visok standard na področju fotografije.
Prav tako so izjemni pri zagotavljanju neverjetnih rezultatov na področju videografije.
Sistem Canon EOS R ni izjema.

REVOLUCIJA V TEMI

Zajemanje še več podrobnosti

EOS R6 ima polnoformatno tipalo z ločljivostjo 20,1 milijona slikovnih pik, ki je optimizirano za delovanje pri slabi svetlobi ter omogoča fotografiranje pri občutljivosti ISO 102.400 in samodejno ostrenje pri šibki svetlobi vse do −6,5 EV – revolucija pri fotografiranju v temi*.

REVOLUCIJA V TEHNOLOGIJI OBJEKTIVOV

Nove ravni ustvarjalnosti

Zdaj lahko fotografirate in snemate filme tako kakovostno kot še nikoli prej; vse to zahvaljujoč revolucionarnemu sistemu EOS R, ki zagotavlja optimalno razdaljo med objektivom in tipalom, kar prinaša izjemne rezultate.

REVOLUCIJA V OSTRENJU S SLEDENJEM

Najhitrejše samodejno ostrenje na svetu

Sistem EOS R odlikuje samodejno ostrenje Dual Pixel CMOS AF za zagotavljanje najhitrejšega samodejnega ostrenja na svetu.** EOS R5 zagotavlja do 5940 položajev samodejnega ostrenja, kar omogoča več ustvarjalnih možnosti z več podrobnostmi in večjo ostrino kot kdaj koli prej.

REVOLUCIJA V POSTPRODUKCIJI

Osupljiva kakovost videoposnetkov 8K

S fotoaparatom EOS R5 posnemite izjemno bogat videoposnetek z uporabo senzorja polnega formata v visoki ločljivosti 8K in v ločljivosti 4K s 120 sličicami na sekundo ter izkoristite neverjetno raven stabilizacije slike – zajemite osupljive podrobnosti in posnemite videoposnetek 12-bitne globine v zapisu RAW.

VSESTRANSKA REVOLUCIJA

Vrtljivi zaslon in tiho fotografiranje

Vrtljivi zaslon omogoča fotografiranje pod neobičajnimi koti, EOS R5 pa zagotavlja ločljivost 45 milijonov slikovnih pik s tihim fotografiranjem do 20 sličic na sekundo.

REVOLUCIJA V STABILIZACIJI SLIKE

Stabilizacija slike do 8 stopenj osvetlitve

Predstavljajte si, da lahko fotografirate iz roke s hitrostmi zaklopa, ki segajo vse do štirih sekund. Predstavljajte si, da lahko zameglite vodo in ljudi na ulicah brez uporabe stativa. To je ustvarjalna svoboda, ki jo lahko pričakujete od fotoaparatov EOS R5 in EOS R6.

ODIGRAJTE SVOJO VLOGO

*Središčna točka, pri uporabi z objektivi f/1.2, način enega posnetka.

**Od 13. februarja 2019, med brezzrcalnimi fotoaparati z izmenljivim objektivom, ki ustrezajo 35-milimetrskemu slikovnemu tipalu polnega formata s samodejnim ostrenjem z zaznavanjem kontrasta in samodejnim ostrenjem z zaznavanjem faze na ravnini slike. Izračunano na podlagi rezultatov izmerjene hitrosti samodejnega ostrenja, ki temelji na smernicah CIPA (se razlikuje glede na pogoje snemanja in uporabljen objektiv). Izmerjeno z notranjimi metodami. Pogoji merjenja: EV12 (temperatura okolja / ISO 100), ročni način, z uporabo modela RF 24–105mm F4 L IS USM (pri goriščni razdalji 24 mm) z naslednjimi nastavitvami: zaklop sprožen z gumbom zaklopa, ena točka samodejnega ostrenja (središčna točka samodejnega ostrenja), en posnetek s samodejnim ostrenjem.