Canon EF 17-40mm f/4L USM

EF 17-40mm f/4L USM

EF17-40 mm f/4L USM je lahek in izjemno širokokoten Canonov objektiv EF s povečavo. Posebej primeren je za digitalne fotoaparate EOS SLR, ki imajo faktor pretvorbe goriščne razdalje večji od 1.

Prednosti

  • Vrhunska optična zmogljivost v celotnem obsegu povečave.
  • Najhitrejše samodejno ostrenje v svojem razredu (enako kot pri EF16-35 f/2.8L USM)*
  • Visoka odpornost proti prahu in vlagi
  • 28 cm je najmanjša razdalja ostrenja pri vseh goriščnih razdaljah *od januarja 2003

Podrobne značilnosti

Oglejte si podrobnosti izdelka Canon EF 17-40mm f/4L USM

Izjemno širokokoten objektiv za analogne fotoaparate EOS SLR


EF17-40 mm f/4L USM je izjemno širokokoten Canonov EF objektiv s povečavo, ki je namenjen profesionalnim in zelo izkušenim amaterskim fotografom s fotoaparati SLR EOS.

Standardni objektiv s povečavo za digitalne fotoaparate EOS SLR


EF17-40 mm f/4L USM je odličen objektiv za analogne fotoaparate SLR, hkrati pa je posebej primeren tudi za digitalne fotoaparate SLR s senzorjem za obdelavo slik, ki je manjši od oblike 35 mm. Digitalni fotoaparati SLR s takšnimi goriščnimi razdaljami omogočijo vidni kot, ki je približno enak kotu objektiva 28-70 mm na fotoaparatu 35 mm, zaradi česar je ta objektiv idealen standardni objektiv s povečavo.

Vrhunska optična zmogljivost


Objektiv EF17-40 mm f/4L USM ima 12 elementov razvrščenih v 9 skupinah. Na elementih je premaz Super Spectra, ki zagotavlja odlično uravnoteženost barv in zmanjša učinek bleščanja in podvajanje slike. Objektiv zagotovi vrhunsko kakovost slike pri obsegu povečave 17-40 mm tako, da uporabi tri asferične elemente dveh različnih vrst, pri čemer steklo Super UD (zelo nizka razpršitev) preprečuje kromatično aberacijo, ki pogosto poslabša oster prikaz robov predmeta.

Širok nabor prvovrstnih funkcij


Najmanjša razdalja ostrenja je samo 28 mm v celotnem obsegu povečave.

Samodejno ostrenje deluje tiho in hitro zahvaljujoč hitri osrednji enoti za obdelavo z izboljšanim algoritmom samodejnega ostrenja. Način samodejnega ostrenja lahko po želji razveljavite z ročnim ostrenjem.

Krožna zaslonka objektiva EF17-40 mm f/4L USM, ki jo nadzoruje elektromagnetna zaslonka, lahko doseže privlačen videz neizostrenega ozadja na sliki.

Sprednji del objektiva se pri ostrenju ne vrti. To na primer pomeni, da polarizacijski filtri še vedno učinkovito delujejo med povečavo ali pomanjšanjem predmeta. Na zadnjem delu objektiva je vstavljiv nosilec filtra iz želatine.

EF17-40 mm f/4L USM je izjemno odporen na prah in vlago, zato je idealen za uporabo v slabih pogojih. Pri njegovi izdelavi je uporabljeno samo okolju prijazno steklo brez svinca.

Nagrade

Specifikacije izdelka

Podrobneje spoznajte izdelek Canon EF 17-40mm f/4L USM, njegove funkcije in zmožnosti.

Ali vam lahko pomagamo izbrati nov objektiv?

Naš pripomoček za izbiro objektiva vam bo predstavil družino objektivov in pomagal izbrati popoln objektiv za vas in vaš fotoaparat EOS.