Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

EF 70-200mm f/4L IS USM

Kompakten, prenosen in lahek objektiv s stabilizatorjem slike, ki doprinese k štiri stopnje daljšemu osvetlitvenemu času, je prvi te vrste na svetu; temelji na optiki objektiva serije L in izstopa zaradi svoje optične zmogljivosti in delovanja.

Prednosti

  • Optika serije L
  • Lahek in hiter
  • Stabilizator slike, ki doprinese k štiri stopnje daljšemu osvetlitvenemu času
  • f/4 v celotnem obsegu povečave
  • Fluoritni elementi in elementi UD objektiva
  • Hitro samodejno ostrenje
  • Tesnila za zaščito pred zunanjimi vplivi
  • Premazi Super Spectra
  • Krožna zaslonka za prijetno zameglitev ozadja
  • Mehka torbica in pokrov objektiva

Podrobne značilnosti

Oglejte si podrobnosti izdelka Canon EF 70-200mm f/4L IS USM

Stabilizator slike, ki doprinese k štiri stopnje daljšemu osvetlitvenemu času


EF 70-200 mm f/4L IS USM je prvi objektiv na svetu, ki ima stabilizator slike (IS) ki doprinese k štiri stopnje daljšemu osvetlitvenemu času. Idealen za fotografiranje brez stativa, izjemno natančen in občutljiv stabilizator slike v mnogih primerih sploh ne kliče po uporabi stativa. Hitrosti zaklopa so do 4 vrednosti počasnejše, kot bi bile drugače (na primer 1/15 sekunde namesto 1/200), vendar to ne vpliva na zameglitev slike. Pri stabilizaciji način 2 stabilizatorja slike onemogoči le neželeno navpično tresenje.

Kakovost serije L


Objektiv ustreza Canonovim visokim standardom serije L glede optike, kakovosti slike, zanesljivosti in zmožnosti upravljanja. Jasnost in visokokakovosten kontrast slik sta zagotovljena v celotnem okvirju in celotnem obsegu povečave. V težkih razmerah se je nanj mogoče zanesti, saj njegova kovinska in polikarbonatna zgradba s posebnimi tesnili za zaščito pred zunanjimi vplivi prepreči vstop prahu in vlage.

Lahek


Ker je EF 70-200 mm f/4L IS USM dolg samo 172 mm in tehta zgolj 760 g, je idealen za naloge, ko je za na pot potrebna lahka, a vseeno zmogljiva oprema, ki zagotavlja dobro upravljanje in kakovost slik.

Fiksna zaslonka


Če se zaslonka v celotnem obsegu goriščne razdalje ne spremeni, fotograf lahko nastavi osvetlitev na najširšo zaslonko in uporabi povečavo do 200 mm, ne da bi upočasnil hitrost zaklopa. Dolžina objektiva ostane med povečavo in ostrenjem nespremenjena.

Fluoritni elementi in elementi UD objektiva


Objektiv sestavljajo en fluoritni element in dva elementa stekla UD (zelo nizka razpršitev), ki odpravljajo sekundarne kromatične aberacije. To zagotavlja jasne, visoko kontrastne in nepopačene slike v celotnem obsegu povečave brez barvnih obrob ob orisu predmeta.

Samodejno ostrenje


USM (ultrazvočni motor) obročaste vrste zagotavlja odzivno, hitro in tiho samodejno ostrenje. Odličen držalni navor zelo natančno in brez preseganja ustavi skupino objektiva za ostrenje. Stalna ročna razveljavitev ostrenja je mogoča brez predhodnega preklopa iz načina samodejnega ostrenja. Najmanjša razdalja ostrenja je 1,2 m v celotnem obsegu povečave.

Premazi Super Spectra


Izboljšani premazi Super Spectra in oblika elementov leče preprečujejo podvajanje slik in učinek bleščanja. Premazi zagotavljajo tudi natančno uravnoteženost barv in zaostrijo kontrast slik.

Prijetna zameglitev ozadja


Elektromagnetna zaslonka (EMD) ima skoraj povsem krožno zaslonko, ki se uporablja za ustvarjanje privlačnega enakomerno zamegljenega ozadja.

Pripomočki


Priložena sta pokrov valjastega bajoneta in mehka torbica.

Specifikacije izdelka

Podrobneje spoznajte izdelek Canon EF 70-200mm f/4L IS USM, njegove funkcije in zmožnosti.

Related Products

Telefoto objektivi

Daljša goriščna razdalja vam omogoča, da se približate subjektu, ne da bi zmotili dogajanje.