Objektivi za EOS M

Canon EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Kompakten makro objektiv z vgrajeno inovativno funkcijo Macro Lite, odličen za fine podrobnosti majhnih predmetov.

Vstopite v edinstven svet makro fotografije

Povečajte fine podrobnosti predmetov s tem inovativnim kompaktnim makro objektivom za Canonove fotoaparate serije EOS M. Z edinstvenim objektivom s samodejnim ostrenjem in tehnologijo Macro Lite* lahko osvetlite predmet, ki ga fotografirate. Izjemna 1,2-kratna povečava omogoča, da se lahko predmetom približate bolj kot kadarkoli.

Objektiv EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM je odličen za:

 • Makro

  Odkrijte majhne skrivnosti narave. Povečava tekstur in skritih podrobnosti rož, insektov, sadja in tekočin.

 • Hrana

  Upravičite sijajni odsev omake, natančno narezanega sušija in prefinjenost kuharskih stvaritev. Zajemite mamljive podrobnosti, zaradi katerih se vam bodo cedile sline.

 • Potovanje

  Popotniška fotografija ni samo za popotnike – stopite ven. Ogledi znamenitosti, lenobni dnevi in spontani kratki oddihi so trenutki, ki jih je treba ceniti.

 • Portret

  Idealno za zajemanje izrazov na obrazih prijateljev in svojcev, kot nalašč za poroke, dogodke in zabave.

Nadzorujte svetlobo

Vdelana tehnologija Macro Lite
Objektiv serije EF-M je na voljo z dvema vgrajenima diodama LED z možnostjo upravljanja (Macro Lite). Omogočata osvetlitev območja pred objektivom, s čimer odstranite neželene sence, ki jih pri snemanju makro fotografij pogosto povzročate vi ali vaša oprema.

Canon Camera
Z gumbom lahko v funkciji Macro Lite preklapljate med osvetlitvijo leve ali desne strani, odkrijete pravo razmerje in tako posnamete osupljive stilske fotografije, ki jih drugače ne bi mogli posneti. Popolna izbira za fotografiranje rož in hrane ter manjših predmetov z umetelnimi podrobnostmi, na primer nakita, od blizu.

Premišljena zasnova ohišja

Omogoča, da izkoristite kar največ razpoložljive svetlobe. EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM je zasnovan z zbiralno lečo v ohišju, ki zmanjšuje senčenje zaradi leče same. Odlikuje ga odličen oprijem za mirno fotografiranje, ki omogoča uporabo leče tudi pod ostrim kotom 53 stopinj glede na površino, na kateri je predmet. Kombinacija točk oprijema in uporaba načina Macro Lite (po potrebi) omogočata zajem podrobnih makro posnetkov.

Canon Camera

Približajte se še bolj kot do zdaj

EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM se ponaša z razmerjem dejanske povečave 1 : 1, kar pomeni da je zajet predmet na sliki prikazan v dejanski velikosti. Če želite poiskati in povečati najmanjše podrobnosti, vklopite način Super Macro. Z izjemno 1,2-kratno povečavo lahko predmeti na sliki še prerastejo dejansko velikost. Pri tem upoštevajte faktor izreza senzorja velikosti APS-C fotoaparata EOS M, ki nudi 1,92-kratno povečavo, ekvivalentno 35 mm, kar uporabnikom omogoča zajem neverjetnih podrobnosti, na primer žil rastlin ali umetelno zgradbo nakita. V načinu Super Macro mode se lahko predmetu popolnoma približate (delovna razdalja 13 mm), kar vam omogoča zaznavanje najmanjših delcev.

Zajemite več podrobnosti v gibanju

Posnemite izjemne povečave s kombinacijo zmogljivosti makro objektiva EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM in funkcijami zajemanja videoposnetkov fotoaparata EOS M.

Popoln objektiv za vsakodnevno uporabo

Enostavno za prenašanje
Na terenu je objektiv EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM, zaradi svoje kompaktne oblike, popolna rešitev za vsakodnevne podvige. Ker se objektiv EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM ponaša z natančno optiko, lahkostjo (130 g) in zložljivim ohišjem, je popolna rešitev za vsakodnevno fotografiranje ter fotografiranje v načinu makro. Asferični elementi objektiva in elementi z zelo nizko razpršitvijo zagotavljajo, da vam pri fotografiranju s tem objektivom ni treba sklepati kompromisov.

Izjemno ostre slike

Tresenje zaradi spreminjanja kota je občutnejše pri fotografiranju v načinu makro; zaradi česar je pri fotografiranju v načinu makro potreben stativ. Hibridni stabilizator slike pri EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM je posebej zasnovan za pomoč pri zmanjševanju tresljajev zaradi spreminjanja kota ali zamika. Tako imate na voljo več možnosti za odzivanje na spremembe položaja predmeta in zagotovite ostre slike pri fotografiranju v načinu makro.
 • S hibridnim stabilizatorjem slike

 • Brez hibridnega stabilizatorja slike

Ustvarite več kot samo makro posnetek

Čeprav se objektiv ponaša s funkcijami, ki so posebej zasnovane za fotografiranje v načinu makro, je hkrati tudi dovolj prilagodljiv za vsakodnevno uporabo. Široka zaslonka f/3.5 in ekvivalentno goriščno razdaljo 35-mm filma pribl. 44,8 mm (zaradi brezzrcalnih fotoaparatov s senzorji manjšega formata) omogoča fotografiranje s povsem naravnim vidnim kotom in perspektivo pri različnih posnetkih.

Funkcije osvetlitve

Ta objektiv za vsakodnevno uporabo se odlikuje tudi pri fotografiranju portretov, še posebej v povezavi s hibridnim stabilizatorjem slike in široko zaslonko s 7 lopaticami. Z lahkoto lahko ustvarite portrete, ki pogled pritegnejo k želenim podrobnostim. Predmet je pri tem privzdignjen od ozadja, ki je hkrati tudi čudovito izostreno. S funkcijo Macro Lite lahko portretirancu pričarate tudi iskriv pogled.

Tekoči in enakomerni videoposnetki

Skoraj neslišna tehnologija koračnega motorja STM, vgrajena v objektiv EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM, pomaga ustvarjati izjemno kakovostne filme, saj zagotavlja enakomerno, tiho in neprekinjeno ostrenje. Tako lahko zajamete zgolj zvoke iz okolice brez hrupa motorja ostrenja.

Canon Camera

Galerija vzorcev

Ogled galerije

Povezana dodatna oprema

 • Pripomočki za objektive

  Sončna zaslonka ES-22

  Sončna zaslonka preprečuje vstop odvečne svetlobe v objektiv in neželene učinke svetlobnih odsevov na fotografijah. To posebno sončno zaslonko lahko uporabite tudi za namestitev 43-mm filtrov na objektov EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM. (Priložen v embalaži izdelka)
 • Pripomočki za objektive

  Torbica za objektiv LP811

  Zaščitna mehka torbica za izbrane objektive EF.
 • Pripomočki za objektive

  Pokrov za objektiv EF-M28

  Ščiti sprednjo lečo objektiva. (Priložen v embalaži izdelka)
 • Pripomočki za objektive

  Lens Dust Cap EB

  Za zaščito objektivov Canon, ko niso v uporabi.
 • Morda vam bo všeč tudi ...

  Štirje alternativni objektivi namesto EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM po izbiri naših strokovnjakov za objektive. Za namestitev teh objektivov na fotoaparat serije EOS M potrebujete nastavek EF-EOS M.

  1. *Med izmenljivimi objektivi s samodejnim ostrenjem za fotoaparate SLR ali brezzrcalne fotoaparate. Od maja 2016 na osnovi Canonove raziskave