Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM

EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM

Objektiv EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM s pomočjo fiksne zaslonke f/2.8 v celotnem obsegu povečave in tehnologijo stabilizacije slike omogoča približno tri zaslonke daljše čase pri šibki svetlobi, kot če ne bi imeli stabilizacije.

Prednosti

  • Širokokotna povečava za vsa ohišja nastavkov EF-S
  • Zaslonka f/2.8 v celotnem obsegu povečave
  • Stabilizator slike v 3 korakih
  • Hitro in tiho samodejno ostrenje
  • Premaz Super Spectra
  • Krožna zaslonka za prijetno zameglitev ozadja
  • Posredovanje informacije o razdalji do E-TTL II
  • Izbirni pokrovček objektiva

Podrobne značilnosti

Oglejte si podrobnosti izdelka Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM

Izjemno zmogljiv širokokotni objektiv


EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM ima učinkovit obseg goriščne razdalje, ki meri približno 27-88 mm (enakovredno 35 mm), in s tem predstavlja zmogljiv objektiv, ki zagotavlja izjemno kakovost slik. Širokokotna povečava omogoča, da z objektivom ujamete večji kader, s čimer prostorskost in perspektiva v fotografijah dobita povsem nov pomen.

Fiksna zaslonka


Velika zaslonka f/2.8 zagotavlja odlične rezultate pri šibki svetlobi. Odprtost zaslonke se v celotnem obsegu goriščne razdalje ne spremeni, zato lahko uporabite povečavo od približno 27-88 mm (enakovredno 35 mm) brez upočasnitve hitrosti zaklopa.

Prijetna zameglitev ozadja


Krožna zaslonka poskrbi za prijetno zameglitev ozadja pri fotografiranju s široko zaslonko; idealna je za ustvarjanje občutka globine in postavitev predmeta ali modela v ospredje, da izstopa od ozadja.

Stabilizator slike


EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM ima Canonov stabilizator slike (IS) v 3 korakih. Objektiv je idealen za fotografiranje brez stativa, stabilizator slike pa omogoča približno tri zaslonke daljše čase pri šibki svetlobi, kot če ne bi imeli stabilizacije, ne da bi to vplivalo na zameglitev slike. Stabilizator slike omogoči fotografiranje pri šibki svetlobi in hitro premikajočih se kadrih ter fotografiranje iz premikajočega vozila.

Hitro in tiho samodejno ostrenje


Obroč USM (ultrazvočni motor) uporablja ultrazvočne vibracije za izvajanje odzivnega, hitrega in skoraj neslišnega samodejnega ostrenja. Držalni navor zelo natančno in brez preseganja ustavi skupino objektiva za ostrenje. Stalna ročna razveljavitev ostrenja je mogoča brez predhodnega preklopa iz načina samodejnega ostrenja.

Premazi Super Spectra


Izboljšani premazi leče Super Spectra in oblikovan element leče preprečujejo podvajanje slik in učinek bleščanja, ki se zaradi odbijanja svetlobe od tipala pogosteje pojavita pri digitalnih fotoaparatih. Premazi zagotavljajo tudi natančno uravnoteženost barv in povečajo kontrast živahnih visokokakovostnih slik.

Posredovanje informacij o razdalji do E-TTL II


Objektiv vrne informacijo o razdalji sistemu bliskavice E-TTL II v fotoaparatu in tako zagotovi optimalno merjenje bliskavice pri fotografiranju v vsaki situaciji.

Specifikacije izdelka

Podrobneje spoznajte izdelek Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM, njegove funkcije in zmožnosti.

Galerija vzorcev

Ogled galerije

Related Products

Ali vam lahko pomagamo izbrati nov objektiv?

Naš pripomoček za izbiro objektiva vam bo predstavil družino objektivov in pomagal izbrati popoln objektiv za vas in vaš fotoaparat EOS.