Izboljšajte animacijo z ustavljanjem gibanja

stop-motion-camera-firmware

Izboljšajte animacijo z ustavljanjem gibanja

Izboljšajte animacijo z ustavljanjem gibanja

Nova vdelana programska oprema za animacijo z ustavljanjem gibanja poveča ločljivost ogleda v živo na 1920 x 1280 s Canonove običajne ločljivosti 960 x 640, ko se povežete z združljivo programsko opremo za animacijo z ustavljanjem gibanja, kot je Dragonframe. Tako lahko uporabniki preprosto potrdijo ostrenje in gibanje v vsaki sličici.

pro-stop-motion-8

Večji ogled v živo

Ogled v živo je ključnega pomena za uporabnike, ko ustvarjajo animacijske filme z ustavljanjem gibanja. Uporabniki z oddaljenim ogledom v živo na fotoaparat pregledujejo pomembne podrobnosti in sprejemajo odločitve v okviru programske opreme za animacijo z ustavljanjem gibanja, kot je Dragonframe. Canonova vdelana programska oprema za animacijo z ustavljanjem gibanja poveča ogled v živo na ločljivost 1920 x 1280, kar uporabnikom pomaga, da vidijo prefinjeno gibanje za prefinjeno animacijo.

Ročno poudarjanje ostrenja prek pogona USB

Družba Canon je dodala ročno poudarjanje ostrenja prek pogona USB, da lahko delate s programsko opremo za animacijo z ustavljanjem gibanja, kot je Dragonframe.

Ko je poudarjanje ostrenja vidno na celotnem zaslonu, lahko uporabnik natančno zajame podrobnosti in prilagodi želeno globina polja.

S kritično ostrino oči subjekta (rdeča obroba) je lahko uporabnik prepričan, da prizor teče nemoteno.

Larger Live View

Zaklep zaslonke

Vrednost zaslonke nastavite s funkcijo "zaklep zaslonke" v programski opremi Dragonframe. Ta računalniško nadzorovana funkcija zaslonke zmanjša migetanje zaradi zaslonke, ki lahko pokvari animacije.

Aperture Lock

Pomnilnik za položaj ostrenja

Funkcija pomnilnika za položaj ostrenja omogoča,da z računalniškim nadzorom s programsko opremo Dragonframe natančno ročno izostrite subjekt. Omogoča uporabniku, da nastavi programirljiv položaj ostrenja in tako zagotovi, da pri animaciji v več dneh ne pride do sprememb ostrenja. Pomnilnik za položaj ostrenja je na voljo pri vseh objektivih EOS RF.

Focus Position Memory

Primerjalna tabela standardne vdelane programske opreme in vdelane programske opreme za animacijo z ustavljanjem gibanja

Funkcije fotoaparatov EOS R in EOS RP Standardna vdelana programska oprema Programska oprema za animacijo z ustavljanjem gibanja
Nadzor načina ogleda v živo 960 x 640 1920 x 1280
Ogled v živo ročnega poudarjanja ostrenja
Izhod HDMI
Pomnilnik za položaj ostrenja
Zaklep zaslonke

Pomembne informacije o nameščeni vdelani programski opremi za animacijo z ustavljanjem gibanja EOS R in EOS RP:

 • Izhod HDMI ni na voljo
 • [Prikaz zmogljivosti] ni mogoče nastaviti
 • Zaslona za fotografiranje ni mogoče prikazati z ločljivostjo 1920 x 1280 točk in ročno poudarjanje ostrenja se ne prikaže, tudi če je možnost [MF peaking settings] (Nastavitve ročno poudarjeno ostrenje) nastavljena na [on] (vklop) pod naslednjimi pogoji: 
  • Pri uporabi objektiva EF-S.
  • Ko je nastavljena možnost [multiple exposure] (Večkratna osvetlitev)
  • Ko je možnost [Cropping/aspect ratio] (Obrezovanje/razmerje prikaza) nastavljena na možnost [1,6 x (crop)] (1,6 x (obrezovanje)
  • Pri povečanem zaslonu za fotografiranje
  • Ko po fotografiranju zadržite gumb za zaklop

Povezani izdelki

Morda bi vas zanimale tudi