VDELANA PROGRAMSKA OPREMA PTZ

Posodobitve vdelane programske opreme Canon PTZ in dodatnih programov

Družba Canon nenehno išče nove in intuitivne načine, da izboljša funkcionalnosti obstoječih kamer PTZ. Tukaj si oglejte najnovejšo vdelano programsko opremo in programe, ki jih lahko uporabljate s Canonovimi kamerami PTZ. Družba Canon ima širok nabor brezplačnih posodobitev, s katerimi lahko spremenite svoje produkcije, ne glede na to, ali gre za samodejno sledenje ali izredno zahteven protokol SRT ali FreeD.

Če si želite ogledati prenose vdelane programske opreme, ki so na voljo, izberite model kamere PTZ. Več informacij o posodobitvah vdelane programske opreme in dodatnih programov najdete spodaj. Za možnosti nakupa dodatnih funkcij se obrnite na lokalnega prodajalca izdelkov Canon.

April 2023: Funkcija za samodejno sledenje (RA-AT001)

Uporabite možnost samodejnega sledenja glavnemu govorcu s prepoznavanjem obraza/glave, ko se premika po odru. S preprosto avtomatizacijo izkoristite zmogljivost odličnih slik PTZ 4K in svoji uporabi dodajte novo dimenzijo. Samodejno sledenje je vgrajena funkcija (edge), ki ni računalniška, kar omogoča preprosto namestitev brez uporabe zmogljivih računalnikov.

Tekoče in natančno sledenje
Canonov napreden pogonski mehanizem omogoča kameri PTZ sledenje osebam pri različnih hitrostih od počasnih do hitrih premikov.

Prednostno območje prikaza
Sledi subjektu, vendar zagotavlja, da so plošče, diapozitivi ali zasloni še vedno v zornem kotu.

Območje zaustavitve za vrtenje/nagiba
Preprečuje neželeno vrtenje in nagibanje, ki bi sledili manjšim nihanjem subjekta na mestu.

Prilagodljiva kompozicija
Prilagodite kompozicijo subjekta sledenja, kot je velikost telesa, da zagotovite popoln kot.

Območje fiksnega zornega kota
Izberite območje, da ustavite sledenje, ko je cilj v tem območju, da ohranite določen kot.

Ponastavitev začetnega položaja
Premakne zorni kot v prednastavljeni začetni položaj, ko je subjekt sledenja izgubljen, da se vedno zajame nekaj pomembnega.

Dinamična občutljivost sledenja
Prilagodite 10 stopenj občutljivosti za počasne ali hitre premike; višja kot je številka, bolj okretno je sledenje kamere PTZ, kar pomeni, da lahko zajamete tudi dinamične premike.

Pametno zaznavanje ljudi
Samodejno kot subjekt sledenja izbere človeško telo, ki je v nastavljenem območju, za hitro prepoznavanje subjekta, ročno izbiro cilja pa lahko tudi začnete natančnejše zaznavanje.

Samodejno izberite območje izključitve
Ustvarite območja izključitve, da ne boste sledili neželenim osebam, kar zagotavlja, da se boste osredotočili na želeni subjekt sledenja.

Funkcija za samodejno sledenje je pri kameri CR-N700 na voljo od aprila 2023 in bo na voljo za kameri CR-N500 in CR-N300 v tretjem četrtletju leta 2023.

Za informacije o nakupu funkcije za samodejno sledenje se obrnite na lokalnega Canonovega prodajalca ali lokalno Canonovo pisarno.

Programska oprema za samodejno sledenje
nastavitev kamere

April 2023: Funkcij za samodejno spreminjanje (RA-A001)

Programirajte ponavljajoče se zasuke, nagibe in povečave fotoaparata za dosledno in natančno sledenje ponavljajočemu se dogajanju brez upravljavca kamere. Samodejno spreminjanje je vgrajena funkcija (edge), ki ni računalniška, kar omogoča preprosto namestitev brez uporabe zmogljivih računalnikov.

Prilagodljivost programiranja gibanj
Možnost inicializacije spreminjanja nazaj in naprej kot programirano premikanje omeni, da ni zahtevan noben upravljavec kamere.

Tekoče in natančno upravljanje
S funkcijo samodejnega spreminjanja, ki izkorišča zmogljivost Canonovega naprednega pogonskega mehanizma, omogoča natančen samodejni nadzor premikanja kamere PTZ.

Prilagodljivi položaji in načrtovane poti
Nastavite pet ločenih predhodno programiranih spreminjaj, od katerih ima vsaka lahko največ 4 položaje, zato je popolna za različne posnetke v živo in posnete produkcije.

Dva intuitivna načina spreminjanja
Načini neprekinjenega in vzajemnega spreminjanja omogočajo popolno prilagodljivost premikanja fotoaparata. Neprekinjene spreminjanje fotoaparatu omogoča neprekinjeno premikanje iz položaja A-B-C, medtem ko vzajemno spreminjanje omogoča, da se kamera premakne iz položaja A-B-C v položaj B-A-B v C-B-A.

Preprosta nastavitev uporabniškega vmesnika
Registrirate lahko pet poti za samodejno premikanje, ki jih lahko preprosto ustvarite ali prilagodite v uporabniškem vmesniku z napovednikom.

Funkcija za samodejno spreminjanje je pri kameri CR-N700 na voljo od aprila 2023 in bo na voljo za kamere CR-N500 in CR-X300 v tretjem četrtletju leta 2023.

Za informacije o nakupu funkcije za samodejno spreminjanje se obrnite na lokalnega Canonovega prodajalca ali lokalno Canonovo pisarno.

Kadri za samodejno spreminjanje
Vmesnik programske opreme za samodejno spreminjanje

April 2023: protokoli SRT in FreeD

V seriji Canon PTZ sta dva nova protokola, zaradi česar ju je mogoče integrirati v poteke dela, ki so zelo odvisni od oddajanja ter preproste in brezhibne navidezne resničnosti/AR. Vdelano programsko opremo lahko prenesete za kameri PTZ CR-N300 in CR-N500, kamera CR-X300 pa je na voljo pozneje v letu 2023.

SRT
Protokol SRT (Secure Reliable Transport) je protokol za prenos videoposnetka, ki je pridobil velik ugled na trgu oddaljene proizvodnje in je zmožen visokokakovostnega, nizkega latence in varnega prenosa videoposnetka, tudi v nepredvidljivih omrežnih razmerah. To je protokol, ki se pogosto uporablja v radiodifuzijski industriji in trenutno tudi za Canonovi kamere PTZ CR-N300, CR-N500 in CR-X300.

FreeD
Protokol FreeD se široko uporablja v virtualnih studiih in produkcijah navidezne resničnosti/AR. S tem protokolom lahko Canonovi kamere CR-N500, CR-N300 in CR-X300 preprosto integrirate v virtualne produkcijske aplikacije, kot so novice, vremenske napovedi, športni dogodki in dogodki v živo, ki jim omogoča, da v realnem času neposredno podajo sistem za sukanje, nagibanje, povečavo, ostrenje in zaslonke ter položaj kamere PTZ v navidezno platformo, kot je na primer neresnični mehanizem.

April 2022: gonilnik spletne kamere za kamere PTZ

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Od pandemije se je močno povečalo povpraševanje po kamerah za pretakanje dogodkov v živo ter videokonferencah v pisarniškem in poslovnem okolju. Številni sektorji so sprejeli nove možnosti, ki jih ponuja infrastruktura PTZ, vključno z visokošolskim izobraževanjem, koncerti, gledališčem in verskimi objekti.

S Canonovim novim gonilnikom za spletne kamere1, ki je na voljo v operacijskem sistemu Windows, lahko enostavno nastavite kamere PTZ za visokokakovostno pretakanje, delovanje spletne kamere, daljše možnosti kablov prek omrežja LAN, samodejno zaznavanje kamere in možnost registracije več kamer.

Izhod 4K 30p
Prek omrežja LAN in novega gonilnika USB lahko uporabniki uporabljajo kamere CR-N300, CR-N500 in CR-X300 za pretakanje videoposnetkov v ločljivosti do 4K 30p2 ter koristijo dodatno prilagodljivost glede lokacije kamere, ko je povezana z računalnikom.

Samodejno zaznavanje kamere
Nova programska oprema bo zaznala združljive Canonove kamere PTZ, ki so povezane v isto omrežje kot računalnik. To uporabnikom omogoča preprosto nastavitev kamer, da prepoznajo, katere kamere želijo registrirati v programsko opremo.

Registracija več kamer
Programsko opremo lahko registrirate za največ pet kamer, zato lahko glede na namestitev preprosto izberete, katero kamero želite uporabiti v računalniku.

USB-C v LAN

Kakovost slike 4K 30p 2 je zdaj zahvaljujoč povezavi LAN prava možnost. Pogon USB je omejen zaradi največje dolžine kabla (običajno 3 m). Po drugi strani ima povezava LAN znatno daljši kabel, zato je popolna za večja mesta v profesionalnem prostoru AV. Kot primer vzemimo univerzo: namesto 3-metrske povezave USB iz prenosnega računalnika v kamero PTZ jo lahko uporabniki s Canonovim novim gonilnikom spletne kamere namestijo ob zadnji strani velikega avditorija, ne da bi pri tem žrtvovali zanesljivost ali kakovost.

Rešitev za vse vrste scenarijev

Odkrijte, kako lahko Canonove rešitve PTZ z izjemno tehnologijo upodabljanja uporabite za najrazličnejše namene.

 • Oddajanje in TV studio

 • Dogodki v živo in glasbeni nastopi

 • Poslovni dogodki in predstavitve

 • Izobraževalne ustanove

 • Duhovni prostori

 • Oddajanje na prostem in športni prenosi

 • Povezani izdelki

  Če potrebujete varovanje, poiščite rešitev v Canonovi družini omrežnih kamer. Kompaktne in izredno zmogljive kamere zagotavljajo osupljivo kakovost slike, tudi pri šibki svetlobi, ko je varnostno tveganje še večje.

  • Kamere PTZ

   CR-N700

   Izjemna profesionalna kamera PTZ 4K60P ima povezljivost 12G-SDI in vodilno samodejno ostrenje v svojem razredu z možnostjo pametnega samodejnega sledenja.
   Ogled podrobnosti CR-N700
  • Kamere PTZ

   CR-N500

   Kamera CR-N500 s 15-kratno optično povečavo, možnostjo snemanja v ločljivosti 4K UHD in samodejnim ostrenjem z dvojnimi slikovnimi pikami z možnostjo pametnega samodejnega sledenja prinaša natančno upravljanje in tekoče pretočno oddajanje prek protokola IP z izjemnimi rezultati.
   Ogled podrobnosti CR-N500
  • Kamere PTZ

   CR-N300

   Z ločljivostjo 4K UHD, 20-kratno optično povečavo, hibridnim samodejnim ostrenjem z možnostjo pametnega samodejnega sledenja* in številnimi protokoli IP za pretočno oddajanje in upravljanje, lahko pritegnete občinstvo na nove načine.
   Ogled podrobnosti CR-N300
  • Kamere PTZ

   CR-X300

   Kompaktna kamera PTZ razreda IP65 z ločljivostjo 4K, 20-kratno optično povečavo in pretakanjem IP ter upravljanjem za različne načine uporabe.
  1. Uporablja se samo za kamere CR-N300, CR-N500 in CR-X300
  2. Izhodna ločljivost glede na uporabljeno aplikacijo